پخش زنده
امروز: -
مدیرکل غرب آسیا وزارت خارجه گفت: در جنگ ۳۳ روزه، ارتش صهیونیستی تا عمق ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری به داخل لبنان نفوذ کرد، اما در دو ماه گذشته رژیم توانایی نفوذ به عمق را نداشت و بدون هیچ دستاوردی به جنگ پایان داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مهدی شوشتری، مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری در خصوص آتش بس لبنان گفت: رژیم صهیونیستی به دنبال این بود که بعد از جنگ ۳۳ روزه به شکلی شکست خودش را در مقابل حزب الله جبران و معادله بازدارنگی را ترمیم کند. در نتیجه منتظر فرصتهایی بود که بتواند مقاومت را زمین گیر و نابود کند و اینها جزء اهداف رژیم هم در جنگ ۳۳ روزه و هم در جنگ جاری بود. وی افزود: رژیم هدفهای مختلفی را برای این جنگ اعلام کرده بود، اهدافی مثل نابودی کامل مقاومت، نابودی توان تسلیحاتی و نظامی حزب الله و ایجاد یک منطقه حائل به عمق چند کیلومتر در جنوب لبنان برای تأمین امنیت مرزها. مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه اادامه داد: به اذعان بسیاری از تحلیلگران داخلی و مقامات نظامی و امنیتی و سیاسی خود رژیم، ارتش و کابینه نتانیاهو نتوانسته اند به اهداف خودشان برسند. در نتیجه یک شکست بزرگی خوردند.
شوشتری اضافه کرد: داخل خود کابینه رژیم برخی از وزرای تندرو اعلام میکنند که به هیچ عنوان این مصلحت و منفعت دولت رژیم صهیونیستی نبوده است که وارد فرآیند مذاکره و توافق در لبنان شود و این را بعنوان پیروزی مقاومت و پیروزی حزب الله و در نتیجه شکست رژیم میدانند. وی تاکید کرد: طیفی از فرماندهان و مسئولین سابق نظامی و امنیتی که هیچ محدودیتی برای اظهارنظر ندارند در دو روز گذشته به صراحت اعلام میکنند که این آتش بس، بالا بردن پرچم سفید و تسلیم در برابر مقاومت بوده است. مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه تاکید کرد: برخی از نظرسنجیهای شبکههای تلویزیونی و مؤسسات رژیم هم نشان میدهد ۷۰ تا ۹۰ درصد مردم مخالفت خودشان را با این آتش بس و توافق اعلام میکنند، به این معنا که ما نتوانسته ایم به اهداف خودمان برسیم.
شوشتری گفت: در این آتش بس واقعیتهای میدان بسیار تعیین کننده بود. حدوداً ۶۰ روز گذشته که یگانهای ارتش رژیم وارد برخی از مناطق جنوبی لبنان شدند با یک مقاومت جانانهای مواجه شده اند که تلفات سنگینی را در صفوف ارتش رژیم شاهد بودیم. حسب برخی از آمار و اطلاعاتی که مقاومت اعلام کرد تا حدوداً چند روز قبل، بیش از ۱۰۰ کشته، بیش از هزار زخمی و خسارتهای سنگینی در ادوات نظامی از جمله تانکهای پیشرفته مرکاوای ۴ را شاهد بودیم. وی افزود: در جنگ زمینی رژیم نتوانست حتی یک نقطه را تثبیت کند، درگیریها همچنان ادامه داشت و مثلاً شهر الخیام که شهر استراتژیکی در جنوب شرق لبنان بود، بیش از چند بار تلاش کرد که بتواند این شهر را تصرف کند و بعنوان یک نقطه پیروزی نشان بدهد ولی موفق نشد. مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه تاکید کرد: در حوزه شلیک پرتابه ها، چه موشکها و چه پهپادها، شاهد بودیم که در تمام این دو ماه گذشته مقاومت توانست با اقتدار، عمق ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیلومتری فلسطین اشغالی را هدف قرار بدهد. شوشتری خاطر نشان کرد: دو روز قبل از برقراری آتش بس، در یک روز حدوداً ۴۰۰ شلیک موشک انجام شد و اینها شرایطی را ایجاد کرده بود که بیش از ۲ میلیون نفر در تیررس موشکها و پهپادهای حزب الله و مقاومت بودند. وی افزود: تعبیری خود نتانیاهو اعلام کرد که من بین بد و بدتر انتخاب کردم، یعنی گزینهای نبود که مطلوب نتانیاهو باشد و اجباری وجود داشت، یعنی در نتیجه این فشاری که از ناحیه مقاومت بود به آتش بس تن دادند.
مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: امریکا در ۱۴ ماه گذشته، همه نوع حمایت از نتانیاهو و از ادامه جنگ در غزه و لبنان انجام داد. از این نظر نمیتوانیم بگوییم که بایدن و دموکراتها به دنبال توقف جنگ بوده اند. شوشتری تاکید کرد: در جنگ ۳۳ روزه، ورود زمینی ارتش رژیم به داخل لبنان ۱۰ یا ۱۵ کیلومتر بود، اما در دو ماه گذشته توانایی نفوذ به عمق را نداشت و حتی نتوانست حتی یک نقطه را تثبیت کند و بدون هیچ دستاوردی به جنگ پایان داد.
وی تاکید کرد: حتماً بعد از تثبیت شرایط در داخل رژیم، مخالفتها با نتانیاهو افزایش پیدا خواهد کرد. ما سابقه آن را در جنگهای قبلی هم داریم. بعد از جنگ ۳۳ روزه و شکستی که رژیم در مقابل مقاومت اسلامی لبنان داشت، ما شاهد برکناری و سرنگونی دولت وقت رژیم بودیم و این پیش بینی هم بسیاری از تحلیلگران دارند که با پایان جنگ در لبنان و انشاالله در غزه این وضعیت رخ میدهد. مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه در خصوص عاقبت این آتش بس گفت: نتانیاهو و رژیم با یک آتش بس دنبال پایان جنگ نیستند، اما سوال جدی این است که آیا بعد از گذشت مدتی و حسب این توافق خروج نیروهای اشغالگر از جنوب لبنان، آیا فضا و فرصت چه داخلی، چه منطقهای و چه بین المللی برای رژیم ایجاد خواهد شد که بتواند دفعه دیگر جنگی به راه بیندازد یا نه. در خصوص این موضوع شرایط میدانی در غزه خیلی تعیین کننده است.
شوشتری در خصوص شرایط برای تحقق آتش بس در غزه هم گفت: حتما اگر مذاکرات جدی سیاسی برای آتش بس در غزه باشد جز شروط اصلی حماس و مقاومت فلسطینی موضوع تبادل اسرا، خروج اشغالگران رژیم از نوار غزه، لغو محاصره و ورود کمکهای بشردوستانه وجود خواهد داشت. وی اضافه کرد: در داخل رژیم فشارهایی وجود دارد تا گفتگوها برای آتش بس در غزه ادامه پیدا بکند، گفتگوها جدی بشود و حتی امتیازهای سنگین و تلخی داده بشود.
شوشتری اضافه کرد: آتش بس لبنان الان ایجاد شده، اما همچنان جنگ در غزه در جریان است و همچنان مقاومت در منطقه شمال نوار غزه با قوت و قدرت ایستادگی کرده است. بعد از عملیات طوفان الاقصی و جنگ رژیم علیه غزه، گروههای مقاومت بعنوان جبهههای پشتیبان در حمایت از فلسطین وارد شدند و هم مقاومت عراق، هم مقاومت یمن، هم مقاومت لبنان، توانستند ضرباتی را بزنند که همچنان هم ادامه دارد.
وی تاکید کرد: یکی از تهدیدها، تهدید از ناحیه ایران بود، در دو عملیات وعده صادق یک و دو هم که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران انجام دادند این توان و قدرت بالای ایران به اثبات رسید و نگرانی از انجام عملیات وعده صادق سه در محاسبات رژیم و نتانیاهو وجود دارد. مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق ۳ به جای خودش باقی است و روی اصل حق ایران برای پاسخگویی تردیدی وجود ندارد، اما به هر صورت مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران در مورد نحوه پاسخ و زمان پاسخ تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهند کرد.