به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم، متهم شدن رسمی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از سوی دادستان کل این رژیم را به منزله صدور حکم اعدام سیاسی نتانیاهو دانست و احتمال داد وی برای فرار از این وضعیت، رژیم صهیونیستی را وارد جنگ کند.
عبد الباری عطوان این را هم نوشت که تصمیم دادستان اسرائیل ضربهای محکم و توهین آمیز نه فقط به نتانیاهو بلکه به متحدان عرب و آمریکایی او محسوب میشود که برای طولانیتر کردن دوره زمامداری نتانیاهو و نرفتن او به زندان دست به هر کاری زدند.
در یادداشت عطوان در رأی الیوم که از لندن به روز میشود آمده است: دادستان کل اسرائیل شامگاه پنج شنبه رسما بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل را به کلاهبرداری و ارتشاء و خیانت در امانت متهم کرد که موجب میشود حیات سیاسی او پشت میلههای زندان به پایان برسد. این رویداد مرا به یاد سخنان مرحوم یاسر عرفات انداخت که هنگام قدم زدن در خارج از دفترش در تونس به من گفت: به خدا در زندگی ام مردمی فاسدتر و رشوه خوارتر از اسرائیلیها -یا اکثر آنها- ندیده ام... من با پرداخت پول توانسته ام ژنرالهای اسرائیلی، سلاح بخرم و سیاستمداران را به خدمت بگیرم و انسان قاچاق کنم».
عطوان افزود: من در درست بودن این توصیفات تا حدی تردید داشتم، ولی بعد از این که ایهود اولمرت نخست وزیر سابق که جنگ سال ۲۰۰۶ علیه لبنان را به راه انداخت، به اتهام فساد و رشوه خواری حدود هفت سال را پشت میلههای زندان گذراند و اکنون هم نتانیاهوی قلدر که «پادشاه اسرائیل» توصیف میشود در حال مبتلا شدن به همان سرنوشت است، تردیدهایم از بین رفت و مطمئن شدم آنچه عرفات میگفت: درست بود.
پلیس اسرائیل بعد از بازجوییهای فشرده از نتانیاهو و اطرافیانش از جمله همسرش، به آویخای مندلبلیت دادستان کل اسرائیل توصیه کرد علیه نتانیاهو اتهاماتی مطرح کند، ولی مندلبلیت که از سوی نتانیاهو منصوب شده بود به بهانههای مختلف متهم کردن نتانیاهو را به تعویق انداخت.
اکنون پس از آن که نتانیاهو و رقیبش ژنرال بنی گانتس رئیس حزب سفید- آبی نتوانستند پس از دو بار برگزاری انتخابات پارلمانی، تشکیل کابینه دهند و احتمال دارد سومین انتخابات ظرف کمتر از یک سال در اسرائیل برگزار شود و رویکردی در داخل حزب حاکم لیکود برای کنار گذاشتن نتانیاهو از ریاست این حزب وجود دارد، دادستان اسرائیل هیچ بهانهای برای به تعویق انداختن بیشتر صدور حکم اعدام سیاسی نتانیاهو نداشت.
تصمیم دادستان اسرائیل ضربهای محکم و توهین آمیز نه فقط به نتانیاهو بلکه به متحدان عرب و آمریکایی او محسوب میشود که برای طولانیتر کردن دوره زمامداری نتانیاهو و نرفتن او به زندان دست به هر کاری زدند، به ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که نتانیاهو را در هدایای سیاسی مسموم غرق کرد که تازهترین آنها، قانونی دانستن شهرک سازی در سرزمینهای اشغالی است.
حکومت اشغالگر اسرائیل به سرعت به سمت هرج و مرج سیاسی پیش میرود که قابل گسترش است. با توجه به بن بست بی سابقه در تشکیل دولت، هنوز معلوم نیست اسرائیل چگونه میخواهد از این وضع خارج شود و یکی از پرسشهای مطرح این است که چه کسی بعد از پایان فضاحت بار حیات سیاسی نتانیاهو جانشین او خواهد شد؟
نتانیاهو برای نجات خود -اگر اصولا راه نجاتی وجود داشته باشد- گزینههای بسیار محدودی در اختیار دارد و صلاحیت اخلاقی و مردمی او برای اتخاذ تصمیمهای سرنوشت ساز به نام اسرائیل به منظور فرار از تنگنا از بین رفته است. از جمله این تصمیمها میتوان به احتمال آغاز جنگ علیه ایران یا سوریه یا اشغال نوار غزه اشاره کرد.
زمانی که اسرائیل پنجاهمین سالگرد تأسیس خود را جشن میگرفت، جان سیمپسون روزنامه نگار مشهور انگلیسی گزارشی مستند در سه بخش تهیه کرد که در بخش پایانی آن آمده بود: آیا اسرائیل که بیماریهای متعددی در کالبدش رخنه کرده است، خواهد توانست جشن صدسالگی تأسیس خود را جشن بگیرد؟ سیمپسون به این پرسش پاسخ نداد، ولی نحوه مطرح کردن این سئوال، معانی بسیاری با خود داشت. من فکر نمیکنم سی سال دیگر که اسرائیل صد ساله میشود زنده باشم تا ببینم پیش گویی سیمپسون تحقق پیدا میکند یا خیر، ولی میدانم عمر رژیمهای نژادپرست، کوتاه است و آنها پایان مشخصی دارند و رژیم اسرائیل نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.