مظاهری : دولت بازار سرمایه را به سرنوشت بانک ها دچار نکند
رئیس کل اسبق بانک مرکزی تصریح کرد: دولت بازار سرمایه را که مقداری نشاط و رونق دارد به سرنوشت بانک ها دچار نکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، طهماسب مظاهری در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: دولت اگر بازار سرمایه را که عرصه ای برای فعالیت سهام داران است نباید به محلی برای تامین مالی خود تبدیل کند که متاسفانه آقای نوبخت و سازمان برنامه ریزی این کار را شروع کرده و ادامه آن باعث تخریب بازار سرمایه خواهد شد
وی تصریح کرد: در پایان دولت آقای احمدی نژاد، حجم نقدینگی 650 هزار میلیارد تومان بود که در سه سال اخیر بیش از 1100 هزار میلیارد ( 1100 تریلیون ) تومان رسیده است که اگر بخشی از آن در بخش تولید و به ویژه بخشهای دارای مزیت صادراتی تزریق نشود، مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.
مظاهری گفت: بانک ها در حال حاضر از توان تسهیلات دهی پایینی برخوردارند و بیش از 100 هزار میلیارد تومان معوقه دارند و دولت هم گفته می شود تا 150 هزار میلیارد تومان به بانک ها بدهکار است که باید پرداخت آن برنامه ریزی شود.
رییس اسبق بانک مرکزی گفت: برای رونق تولید باید بازار سرمایه تقویت شود البته نباید به محلی برای تامین مالی دولت تبدیل شود و از دولت جدا می خواهیم که بازار سرمایه را در اختیار سهام داران قرار دهد و نباید سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت بدهی های خود وارد این بازار شود که باعث خواهد شد این بازار نیز به سرنوشت بانکها دچار شود.
مظاهری افزود: بازار سرمایه کشور تنها بازاری است که از رونق نسبی و پویایی خوبی برخوردار است و اگر بخش تولید تکیه گاه تامین مالی خود را به بازار سرمایه تبدیل کند بخش واقعی اقتصاد هم رونق خواهد گرفت.
وی همچنین خواستار اصلاح ساختار نظام بانکی شد و گفت: باید دولت پرداخت بدهی های خود را به بانک ها ساماندهی کند که متاسفانه در دولت احمدی نژاد و در دولت روحانی توجه جدی به این موضوع نشده است و شبکه بانکی همچنان با ساختار معیوب و ناکارآمد بکار خود ادامه می دهد.
مظاهری تصریح کرد: همچنین دولت باید انتخاب اعضای هیات مدیره بانکها را باید با معیارهای کارآمدی انجام دهد و نباید مدیرانی گوش به فرمان دولت مسئولیت بانک ها را برعهده بگیرند که احتمالا کم تجربه هم هستند.