• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۶۶۶۵
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۲۵
مازندران » اجتماعی

پارک‌موزه دفاع مقدس مازندران؛ از روایتگری شهدا تا روایت‌سازی با فناوری نوین

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران از برنامه‌های گسترده برای توسعه پارک‌موزه دفاع مقدس و ثبت تاریخ شفاهی دفاع مقدس خبر داد.

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران؛  سردار برسلانی در نشست تعاملی با رسانه‌های فعال در حوزه دفاع مقدس و مقاومت که در مجموعه پارک‌موزه دفاع مقدس مازندران برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده این مجموعه گفت: پارک‌موزه دفاع مقدس مازندران با وسعتی حدود ۶۰ هکتار، شامل ۳۶ هکتار عرصه آبی و ۲۴ هکتار عرصه خشکی، ظرفیت تبدیل شدن به یک مجموعه بزرگ فرهنگی، معنوی و گردشگری را دارد.

وی با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای توسعه این مجموعه افزود: با تکمیل زیرساخت‌هایی مانند سد لاستیکی و استفاده از ظرفیت قایق‌ها، کشتی‌ها و تجهیزات دریایی، می‌توان فضایی تلفیقی از معنویت، فرهنگ دفاع مقدس و گردشگری برای مردم ایجاد کرد.

سردار برسلانی یادمان شهدای گمنام و حضور هشت شهید خوشنام در این مجموعه را از برکات مهم پارک‌موزه دانست و گفت: برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی، مذهبی و روایتگری در این مکان، زمینه ارتباط بیشتر مردم با فرهنگ ایثار و شهادت را فراهم کرده است.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با تأکید بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین برای معرفی تاریخ دفاع مقدس بیان کرد: تلاش ما این است که بازدیدکنندگان از بخش‌های مختلف پارک‌موزه، از جمله یادمان شهدا، مسجد فاو، بخش بهداری، حسینیه وداع و ادوات نظامی، با استفاده از فناوری‌های روز مانند QR Code بتوانند اطلاعات دقیق و کاملی درباره هر بخش دریافت کنند.

سردار برسلانی همچنین از استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در برنامه‌های موزه خبر داد و گفت: در بخش نمایشگاهی، امکان عکس یادگاری بازدیدکنندگان در کنار شهدا با استفاده از هوش مصنوعی فراهم شده است؛ ظرفیتی که می‌تواند ارتباط نسل جدید با فرهنگ دفاع مقدس را به شکلی متفاوت و جذاب برقرار کند.

وی افزود: کلیپ‌ها و محتوای تولیدشده از این ظرفیت‌ها باید در اختیار دانشگاه‌ها، مدارس، مساجد و پایگاه‌های بسیج قرار گیرد تا هر مجموعه بتواند از آن برای معرفی بهتر دفاع مقدس استفاده کند.

سردار برسلانی با اشاره به فعالیت‌های ادبیات دفاع مقدس در استان مازندران گفت: سالانه حدود ۷۰ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس با مشارکت شهرستان‌ها و نویسندگان تولید می‌شود.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران ادامه داد: با این حال در ثبت خاطرات فرماندهان، رزمندگان و خانواده‌های شهدا با یک عقب‌ماندگی مواجه هستیم و باید با سرعت بیشتری در این زمینه اقدام کنیم؛ چراکه بسیاری از راویان دوران دفاع مقدس به دلیل کهولت سن در دسترس نیستند و بخشی از اسناد، فیلم‌ها و خاطرات نیز در طول زمان از بین رفته است.

سردار برسلانی از برنامه‌ریزی برای تولید آثار مکتوب در شهرستان‌های استان خبر داد و گفت: متناسب با ظرفیت هر شهرستان، تولید سه تا پنج عنوان کتاب در دستور کار قرار گرفته است. این آثار باید در حوزه‌های مختلف از جمله کودک و نوجوان، تاریخ شفاهی و ادبیات دفاع مقدس تولید و بخشی از آنها نیز به کتاب صوتی تبدیل شود.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: دانشنامه دفاع مقدس مازندران حدود یک‌هزار و ۲۰۰ مدخل دارد که موضوعاتی همچون شهدا، فرماندهان، رزمندگان، جانبازان، ایثارگران، مساجد، گلزارهای شهدا، مراکز آموزشی، کارخانه‌ها و دیگر عناصر مؤثر در دوران دفاع مقدس را دربرمی‌گیرد.

سردار برسلانی افزود: تاکنون حدود ۵۰۰ مدخل آماده شده و تکمیل ۷۰۰ مدخل باقی‌مانده نیازمند برنامه‌ریزی جامع، تقسیم کار و همکاری همه دستگاه‌هاست.

وی با اشاره به تغییر شیوه‌های تقابل دشمن اظهار کرد: امروز دشمن علاوه بر میدان نظامی، از جنگ شناختی، ادراکی و عملیات روانی استفاده می‌کند و تلاش دارد آنچه را در میدان به دست نمی‌آورد، از طریق جنگ روانی و رسانه‌ای به دست آورد.

سردار برسلانی افزود: تاکنون حدود یک‌هزار و ۱۰۰ نفر در برنامه‌ها و دوره‌های جهاد تبیین حضور داشته‌اند و برنامه‌های مختلفی در این حوزه برگزار شده است. باید با استفاده از ظرفیت پیشکسوتان، جوانان، نوجوانان و رسانه‌ها، در برابر روایت‌های تحریف‌شده دشمن ایستادگی کرد.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با تأکید بر ضرورت تخصص‌گرایی در حوزه دفاع مقدس گفت: در شهرستان‌ها از افراد متخصص در حوزه‌های ادبیات دفاع مقدس، هنر، پژوهش، فضای مجازی، خبرگزاری و پیشکسوتان استفاده می‌شود و برنامه توانمندسازی این افراد نیز در دستور کار قرار دارد.

در ادامه این نشست، بر ضرورت ثبت و جمع‌آوری خاطرات رزمندگان و فرماندهان مازندرانی، به‌ویژه نیروهای حاضر در عملیات‌ها و یگان‌های عملیاتی دوران دفاع مقدس تأکید شد.

همچنین درباره ظرفیت‌های هنری و سینمایی پارک‌موزه دفاع مقدس، از جمله مجموعه «بهداری اروندکنار»، توضیحاتی ارائه شد؛ مجموعه‌ای که با استفاده از خاطرات واقعی رزمندگان بهداری لشکر و بهره‌گیری از طراحی صحنه حرفه‌ای، بخشی از حماسه‌های کمتر روایت‌شده دوران دفاع مقدس را در قالبی هنری و موزه‌ای بازآفرینی کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیگیری مجلس برای بازسازی واحد‌های پتروشیمی آسیب دیده ماهشهر در جنگ تحمیلی سوم
پیگیری توافق‌نامه‌های بومی و ابتکاری و فرهنگ مهدویت
میدان داری فرزندان سردار جنگل در میعادگاه‌های عشق به وطن
تشکیل قرارگاه کتابخوانی در استان اردبیل
تداوم وحدت و همبستگی دشمن شکن در مهاباد
بازدید اصحاب رسانه و هنرمندان از بیمارستان بقایی ۲ اهواز
پرداخت ۳۱۹۹ میلیارد ریال خسارت به خودرو‌های آسیب‌دیده جنگ رمضان
وحدت و یکپارچگی همگانی در برابر آمریکای تروریست
وداع با شهیده مریم حیدری‌پوری در بندرعباس
جنوب تنها نیست؛ ما با صرفه جویی پای کاریم
ممنوع شدن ترخیص و شماره گذاری خودرو‌های وارداتی به نام اشخاص در منطقه آزاد انزلی
شب بیداری اردبیل در حمایت از مشت پولادین نیروهای مسلح
نماینده مردم بروجرد فردا مهمان برنامه‌ خانه ملت و با نمایندگان در لرستان
اجرای طرح هادی در روستای چم‌کبود آبدانان
احیای تزئینات کاشی کاری سردر عالی قاپوی اردبیل
آسفالت ریزی راه های روستایی سراب
طفره ترامپ تروریست از مسئولیت جنایت جنگی آمریکا در میناب
اعزام ۳۲۰۰ زائر اولی از حرم مطهر بانوی کرامت به کربلا معلی
دستگیری سارقان ساختمان و وسایط نقلیه در سمنان و دامغان
دستگیری خریدار طلا و جواهر با اسکناس های جعلی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه روند صعودی قیمت طلا و سکه در بازار رشت، ۲۷ تیر ۱۴۰۵
اعلام نتایج آزمون سمپاد ۱۴۰۵ بزودی
حمله دشمن آمریکایی به مناطقی از هرمزگان، ۲۸ تیر ۱۴۰۵
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است
راهنمای تصحیح آزمون‌های تیر و مرداد ماه ۱۴۰۵
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران
غریب‌آبادی: آمریکا راهکار دیگری را غیر از جنگ انتخاب کند
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت‌های هرمزگان
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند
انفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی
حمله کوبنده سپاه به پایگاه آمریکا در الازرق اردن
مازندران قهرمان کشتی پیشکسوتان کشور
رهبر انقلاب: امضای رئیس‌جمهور آمریکا بی‌ارزش و نامعتبر است
در صورت جنگ زمینی می توانیم پایگاه آمریکا را تصرف کنیم
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران  (۳ نظر)
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی  (۳ نظر)
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است  (۲ نظر)
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد  (۲ نظر)
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند  (۲ نظر)
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند  (۲ نظر)
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکایی‌ها هر لحظه خود را به ساعت صفر نزدیک‌تر می‌کنند  (۱ نظر)
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه  (۱ نظر)
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت‌های هرمزگان  (۱ نظر)
انفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز  (۱ نظر)
حمله کوبنده سپاه به پایگاه آمریکا در الازرق اردن  (۱ نظر)
سردار موسوی: شلیک‌ها تا بازگشت آرامش به ایران ادامه دارد  (۱ نظر)
جنایت آمریکایی در هرمزگان  (۱ نظر)
اعتراف آمریکا به جنایت در حمله به برج مراقبت دریایی چابهار  (۱ نظر)