• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۴۳۳۸
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۵ - ۱۲:۳۳
اقتصادی » آب و انرژی

هر یک درجه افزایش دما، مصرف آب را ۵ درصد بالا می‌برد

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور گفت: موضوع آب یک مسئله ملی و فراملی است و عبور از تنش‌های آبی پیش‌رو نیازمند همراهی مردم، ارتقای سواد آبی جامعه و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف است.

هر یک درجه افزایش دما، مصرف آب را ۵ درصد بالا می‌برد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی سیدزاده، سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور با اشاره به افزایش مصرف آب در فصل گرم سال اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین دوره‌های اوج مصرف آب در کشور هم‌زمان با روز‌های گرم سال اتفاق می‌افتد و معمولاً از نیمه تیرماه تا نیمه مردادماه شاهد اوج گرما و افزایش قابل‌توجه مصرف هستیم.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد به‌ازای هر یک درجه افزایش دمای هوا، حدود پنج درصد مصرف آب افزایش پیدا می‌کند؛ چراکه افزایش دما موجب بیشترشدن دفعات شست‌وشو، افزایش مصرف در بخش‌های بهداشتی و بالارفتن تعداد دفعات استحمام می‌شود.

سیدزاده با بیان اینکه مدیریت مصرف آب نیازمند توجه هم‌زمان به اصلاح رفتار مصرفی و استفاده از ابزار‌های کاهنده است، گفت: یکی از روش‌های مهم کاهش مصرف، ارتقای سواد آبی جامعه و آموزش شیوه‌های صحیح مصرف است، اما در کنار آن استفاده از تجهیزات کم‌مصرف نیز می‌تواند نقش قابل‌توجهی در کاهش مصرف داشته باشد.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور ادامه داد: تجهیزاتی مانند سرشیر‌های کاهنده مصرف، پرلاتورها، سردوش‌های کم‌مصرف و فلاش‌تانک‌های دومرحله‌ای از جمله ابزار‌هایی هستند که می‌توانند میزان مصرف آب را کاهش دهند و آمار‌ها نشان می‌دهد استفاده از این تجهیزات در منازل حداقل ۳۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب ایجاد می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه مسئله آب تنها محدود به یک دستگاه اجرایی نیست، گفت: آب در گام نخست یک موضوع ملی و در گام بعدی یک موضوع فراملی است و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد در سال‌های آینده بخش مهمی از چالش‌های جهانی به موضوع منابع آب مرتبط خواهد بود.

سیدزاده با اشاره به اقدامات شرکت‌های آب وفاضلاب برای کاهش هدررفت آب بیان کرد: اصلاح و بازسازی شبکه‌های فرسوده، رفع نشتی در شبکه‌های توزیع، مدیریت فشار آب، ارتقای بهره‌وری منابع تأمین، بازسازی چاه‌ها، احداث مخازن ذخیره و هوشمندسازی شبکه‌های آب از جمله اقداماتی است که در این زمینه دنبال می‌شود.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور با اشاره به نقش مردم در مدیریت مصرف آب اظهار کرد: مدیریت بهینه مصرف به معنای کم‌مصرف کردن نیست، بلکه به معنای درست مصرف‌کردن است و بسیاری از راهکار‌های کاهش مصرف بسیار ساده و کم‌هزینه هستند.

سیدزاده ادامه داد: مدیریت زمان استفاده از آب یکی از ساده‌ترین اقدامات است؛ به‌عنوان نمونه، کاهش یک دقیقه از زمان باز بودن آب هنگام استحمام می‌تواند حدود ۱۵ تا ۲۰ لیتر صرفه‌جویی ایجاد کند و کاهش پنج‌دقیقه‌ای زمان دوش‌گرفتن، حداقل ۷۵ لیتر در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد داشت.

وی با اشاره به اهمیت جلوگیری از هدررفت آب در منازل گفت: یک شیر آب که تنها یک قطره در ثانیه نشتی داشته باشد، می‌تواند حدود دو هزار لیتر آب را در طول سال هدر دهد، بنابراین کنترل تأسیسات داخلی ساختمان، بررسی شیرآلات و رفع نشتی‌ها اهمیت زیادی دارد.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور استفاده از سایبان برای کولر‌های آبی را یکی دیگر از اقدامات مؤثر عنوان کرد و افزود: این اقدام ساده در فصل تابستان می‌تواند حداقل ۱۵ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کند و هم‌زمان کاهش مصرف برق را نیز به همراه داشته باشد.

سیدزاده درباره استاندارد تجهیزات کاهنده مصرف آب گفت: وزارت نیرو با همکاری سازمان ملی استاندارد، استاندارد‌های لازم برای این تجهیزات را تدوین کرده است و تولیدکنندگان باید این استاندارد‌ها را رعایت کنند.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور افزود: نظارت بر تولید تجهیزات آب‌بر و آب‌پخش در حیطه وظایف وزارت نیرو نیست و دستگاه‌های مسئول باید بر تولید این محصولات نظارت دقیق داشته باشند.

وی با تأکید بر ضرورت جلوگیری از عرضه تجهیزات غیراستاندارد اظهار کرد: کشور ایران کشوری کم‌آب است و نباید شاهد تولید یا واردات تجهیزاتی باشیم که مصرف آب بالایی دارند.

سیدزاده از اجرای طرح‌های تشویقی برای مشترکان کم‌مصرف خبر داد و گفت: به دستور وزیر نیرو، مشوق‌هایی برای مشترکانی که در ماه‌های گرم سال مصرف خود را کاهش دهند، در نظر گرفته شده است.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور افزود: بر اساس این طرح، اگر مشترکان مصرف آب خود را نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش دهند، مشمول ۲۰ درصد تخفیف در پرداخت آب‌بها خواهند شد.

سیدزاده ادامه داد: همچنین مشترکانی که با نصب تجهیزات کاهنده مصرف و با هماهنگی شرکت‌های آب‌وفاضلاب، مصرف خود را کاهش دهند، می‌توانند تا سقف ۳۰ درصد از تخفیف در هزینه آب‌بها بهره‌مند شوند.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور بیان کرد: میزان مصرف مشترکان از طریق اطلاعات ثبت‌شده در کنتور‌های آب و مقایسه مصرف ماهانه مشخص می‌شود و مشترکان می‌توانند با کاهش مصرف، علاوه بر کمک به مدیریت منابع آبی، از مشوق‌های پیش‌بینی‌شده نیز استفاده کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران
آمار شهدا و مجروحان حمله دشمن به هرمزگان، ۲۷ تیر
فرماندهی ندسا: در ساعات گذشته ۴ کشتی متخلف متوقف شدند
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت های هرمزگان
پایگاه‌های آمریکا در اردن و کویت، آماج حملات پهپادی ارتش
تسلط ایران بر تنگه هرمز، خواست و مطالبه همه ایرانی‌هاست
گزارش معاریو از افزایش مهاجرت معکوس در سرزمین‌های اشغالی
تداوم بی وقفه روند درمان بیماران بیمارستان شهید دکتر مجید بقایی اهواز
حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه پناهندگان در غزه
درگذشت مادر شهید والامقام محمدعلی اسدی در اندیکا
اوقات شرعی ۲۷ تیرماه ۱۴۰۵ به افق اهواز
اتفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز
حمله موشکی دشمن آمریکایی به نقاطی از اطراف شهر اهواز
اسکای نیوز: آمریکا، عامل جنایت مدرسه میناب است
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند
ادامه حمله دشمن آمریکایی به مناطقی از هرمزگان
خشم و ایستادگی مردم استان در قرار شبانه انتقام خواهی
سازمان ملل حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی ایران را محکوم کرد
پرداخت ۲.۵ همت خسارت به آسیب دیدگان جنگ رمضان
انهدام محل نگهداری شمپادهای آمریکا در بحرین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فراخوان ملی برای یاری هموطنان جنوب کشور
تلاش بی‌وقفه کارکنان صنعت برق در جنوب کشور
سردار شکارچی: دهان آمریکایی‌ها را پر از خاک می‌کنیم
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
مراکز و پایگاه آمریکا در بحرین آماج حمله‌های پهپادی ارتش 
تامین برق مناطق جنوبی و آسیب دیده در جنگ در اولویت وزارت نیرو
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه
تعمیرات اساسی سکو‌های دریایی پارس جنوبی در حال اجراست
بازگشت سرمایه نیروگاه‌های خورشیدی خانگی در کمتر از پنج سال
آمریکایی‌ها هر لحظه خود را به ساعت صفر نزدیک‌تر می‌کنند
آمار شهدا و مجروحان حمله دشمن به محله تپه الله اکبر بندرعباس
پیامد‌های حمله علیه ایران تا دریای سرخ کشیده خواهد شد
هشدار عراقچی: نفوذ اسرائیل در آمریکا به‌زودی فاش می‌شود
نقص فنی، عامل خاموشی برق بخشی از محدوده نوبنیاد کیش
حملات آمریکا به زیرساخت‌ها، مصداق جنایت جنگی است
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۹ نظر)
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست  (۲ نظر)
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور  (۲ نظر)
آماده شدن نخستین واحد‌های طرح مسکن سبحان قرچک  (۱ نظر)
پزشکیان: لفاظی‌های ترامپ را در عمل جواب می‌دهیم  (۱ نظر)
افشاگری معاون رئیس جمهور آمریکا درباره اپستین  (۱ نظر)
رشد سه برابری سرمایه گذاری در بخش کشاورزی خوزستان  (۱ نظر)
بخش مهمی از تربیت دانش‌آموزان با نماز گره خورده است  (۱ نظر)
حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با بمب های فسفری  (۱ نظر)
حمایت قاطع ارتش از سپاه دربرابر اقدام خباثت‌آمیز انگلیس  (۱ نظر)
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
گرانی خودرو حاصل فرمول‌های شورای رقابت  (۱ نظر)
محل تجمع سربازان ارتش تروریستی آمریکا زیر حملات سپاه  (۱ نظر)
آتش‌سوزی ده‌ها هزار هکتار از جنگل‌های فرانسه  (۱ نظر)
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه  (۱ نظر)