• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۸۵۳۴
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۵
سیاسی » دولت

عارف: توسعه بدون نقش مدیریتی زنان ممکن نیست

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر باور عملی دولت چهاردهم به توانمندی زنان گفت: بدون حضور مؤثر آنان در سطوح تصمیم‌گیری و مدیریتی، تحقق اهداف سند چشم‌انداز ممکن نیست و استفاده از ظرفیت نیمی از جمعیت کشور ضرورتی راهبردی است.

جهش علمی زنان از ۱۵ درصد به ۴۰ درصد تولید علم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، نشست «زنان مدیر؛ پیشران حکمرانی عادلانه و کارآمد» با حضور محمد رضا عارف و جمعی از بانوان مدیر ارشد دولتی برگزار شد؛ نشستی که مدیران زن در آن، مطالبات خود از جمله رفع تبعیض مزدی، اصلاح ساختار‌های محدودکننده، کاهش شکاف جنسیتی و سرعت در تصویب لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت را صریح و بی‌واسطه مطرح کردند و معاون اول رئیس‌ جمهور نیز با اذعان به مردمحور بودن برخی قوانین و آیین‌نامه‌ها، بر ضرورت بازنگری و اصلاح آن‌ها تأکید کرد.

عارف با تأکید بر اینکه دولت چهاردهم «نه در حد شعار، بلکه در عمل» به توانمندی زنان باور دارد، تصریح کرد: بدون نقش‌آفرینی مؤثر زنان در سطوح تصمیم‌گیری و مدیریتی، دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز توسعه، ممکن نیست.

وی با اشاره به سابقه حضور زنان در تحولات اجتماعی کشور گفت: از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و به‌ویژه از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به بعد، زنان با حضور فعال خود در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی، به تردید‌ها درباره نقش‌آفرینی‌ خود پاسخ داده‌اند.

عارف افزود: در سال‌های ابتدایی انقلاب، حتی در برخی رشته‌های دانشگاهی مانند کشاورزی، محدودیت‌هایی برای پذیرش دختران وجود داشت، در حالی که زنان همواره در این حوزه‌ها نقش مؤثر داشته‌اند. این نگاه‌های محدودکننده به‌تدریج، اصلاح شد و امروز شاهد جهش علمی زنان هستیم.

جهش علمی زنان؛ از ۱۵ درصد به ۴۰ درصد تولید علم

معاون اول رئیس‌ جمهور با ارائه آمار‌های رسمی تأکید کرد:نرخ سواد زنان به حدود ۹۰ درصد رسیده است و بیش از ۵۰ درصد پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها را دختران تشکیل می‌دهند و سهم زنان در تولید مقاله علمی که در دهه ۷۰ حدود ۱۵ درصد بود، در سال ۱۴۰۰ به حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است و ۳۳ درصد اعضای هیئت علمی و حدود ۵۰ درصد دانشجویان دکتری را زنان تشکیل می‌دهند.

وی تصریح کرد: اگر ارزیابی منصفانه‌ای صورت گیرد، زنان حتی در رشته‌های فنی مانند برق نیز عملکردی قابل‌ توجه دارند و در بسیاری موضوعات، پیشتاز هستند. زنان، سرداران واقعی حوزه علم و فناوری‌اند و اگر از این ظرفیت به‌خوبی استفاده نشده است، بخشی از آن به ضعف سیاست‌گذاری و عملکرد مدیریتی بازمی‌گردد.

نقد قوانین مردمحور و تأکید بر اصلاح ساختاری

عارف با اشاره به مردمحور بودن برخی قوانین و آیین‌نامه‌ها گفت: این روند نیازمند بازنگری جدی است. زنان مدیر با اشراف، شجاعت و در عین حال، با دقت و مسئولیت‌پذیری، مسئولیت‌های خود را به‌خوبی دنبال می‌کنند و هر جا فرصت یافته‌اند، خوش درخشیده‌اند.

وی اعلام کرد: دولت آماده است که نشست‌های منظم با مدیران زن برگزار کند و برنامه‌های آموزش، شبکه‌سازی و انتقال تجربه را به‌صورت نظام‌مند پیگیری کند.

حد نصاب انتصابات زنان در دولت چهاردهم

در ادامه این نشست، زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر رویکرد دولت در شنیدن صدای همه زنان، حتی صدا‌های منتقد، گفت: در دولت چهاردهم، حد نصاب انتصابات زنان جابجا شده است.

وی اعلام کرد: تاکنون بیش از ۴۷۰۰ انتصاب مدیریتی از میان زنان انجام شده است که شامل:

۶۴ معاون وزیر

۲ معاون استاندار

۲۳ فرماندار

۹۱ بخشدار

۵۷۷ مدیر ارشد زن می‌شود.

همچنین، ثبت‌ نام زنان در انتخابات شورا‌های شهر و روستا با رشد ۵۸ درصدی همراه بوده است.

زنان امروز تصمیم‌گیر و مجری‌اند

همچنین، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مسیر دشوار مدیران زن برای رسیدن به سطوح مدیریتی، گفت: مدیران زنی که امروز در این نشست حضور دارند، با تلاش و ایستادگی به این جایگاه رسیده‌اند. زنان هنوز با جایگاه شایسته خود فاصله دارند، اما امروز دیگر فقط ناظر نیستند؛ بلکه تصمیم‌گیر و مجری‌اند.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز با تأکید بر ضرورت تصویب لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت، اظهار داشت: اصلاحات ساختاری، شبکه‌سازی و حمایت سازمان‌یافته از زنان برای افزایش نقش‌آفرینی آنان ضروری است. زن،  مسئله فردی نیست؛ موضوعی اجتماعی است و جامعه به مشارکت فعال زنان نیاز دارد.

مطالبات صریح مدیران زن

بانوان مدیر ارشد دولتی در این نشست، بدون واسطه، مطالبات خود را مطرح کردند. مهم‌ترین موضوعات طرح‌شده، عبارت بودند از:

• بررسی ریشه‌ها در وقایع سال ۱۴۰۱ 

• ضرورت شنیده شدن صدای زنان

• رفع تبعیض دستمزدی میان زنان و مردان

• کاهش شکاف جنسیتی در سطوح مدیریتی

• اصلاح قوانین و آیین‌نامه‌های محدودکننده

• افزایش حضور زنان در سطوح تصمیم‌سازی و سیاست خارجی

• پیگیری جدی لایحه منع خشونت علیه زنان با رویکرد حمایتی

• اصلاح مصوبه دولت درباره انتصاب مشاوران زن

• ایجاد شبکه‌های منسجم برای آموزش، انتقال تجربه و توانمندسازی مدیران زن

• تقویت حمایت تشکیلاتی و اعتماد ساختاری به مدیران زن

مدیران حاضر تأکید کردند که تحقق حکمرانی عادلانه بدون شایسته‌سالاری واقعی و اعتماد سازمانی به زنان، ممکن نیست و انتظار دارند این نشست‌ها به فرایندی مستمر و اثرگذار در سیاست‌گذاری تبدیل شود.

این نشست با تأکید بر اینکه استفاده از ظرفیت نیمی از جمعیت کشور، یک ضرورت راهبردی برای پیشرفت و تحقق عدالت در حکمرانی است، به کار خود پایان داد؛ پیامی که نشان می‌دهد، مسیر توسعه کشور از مشارکت مؤثر و سازمان‌یافته زنان در سطوح مدیریتی می‌گذرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیش از ۲ هزار کیلومتر از جاده‌های گیلان خط کشی شد
کشف ۵ تن فرآورده خام دامی فاسد در تبریز
احیای جنگل‌های زاگرس در ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی ملی کهگیلویه وبویراحمد
دعوت دو اسکی باز گیلانی به اردوی تیم ملی اسکی صحرانوردی
توزیع اقلام معیشتی در بین خانواده‌های کم برخوردار زاهدان
خبر‌های کوتاه استان گلستان، پنجشنبه ۷ اسفند
آغاز دور دوم گفت و گوها در ژنو
طعم شیرین کارآفرینی و اشتغال در ماه میهمانی خدا
خرید بیش از ۵ هزار میلیارد تومان کالا در گیلان در طرح کالابرگ الکترونیکی
برگزاری مسابقات فوتسال جام رمضان درقروه
پذیرایی آشپزخانه مسجد مقدس جمکران از روزه داران ضیافت الهی
تاکید بر مشارکت پرشور مردم در انتخابات در نشست شورای فرهنگی عمومی آذربایجان‌غربی
طنین آیات الهی در نوزدهمین دوره مسابقات قرآن و اذان کیش
حمایت صریح ملت غیور ایران از جمهوری اسلامی در پی تهدیدات اخیر رئیس جمهور آمریکا
آیین اختتامیه سی‌ویکمین دوره «آهنگ بهاران» برگزار شد
برداشت ماهیان سردآبی از استخر‌های پرورش ماهی در شهرستان هیرمند
برگزاری دوره آموزشی اقدامات پیش بیمارستانی در خفر
تأکيد بر رفع موانع واحد‌های صنعتی در میز خدمت وزارت صمت
هشتمین ایثار پیوند عضو در زنجان؛ جان سه نفر نجات یافت
تدابیر لایحه بودجه برای تکمیل طرح‌های عمرانی در سال آینده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
عراق واردات ۴۶ محصول کشاورزی را ممنوع کرد
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر
خبر‌هایی از برگزاری دوره آموزش تدبر درقرآن در مهدیشهر
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۵ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)