• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۷۶۹۲
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۶
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

پایش آثار تاریخی آذربایجان شرقی پس از بارش‌ها

معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی با اشاره به وضعیت بنا‌های تاریخی این استان در بارندگی‌های اخیر گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر تخریب یا آسیب جدی به بنا‌های تاریخی این استان دریافت نشده است.

پایش آثار تاریخی آذربایجان شرقی پس از بارش ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، وحید نواداد گفت : کاوش‌های باستان‌شناسی، پروژه‌های مرمتی و برنامه‌های مطالعاتی در تبریز و سایر نقاط استان همچنان در حال پیگیری است.

معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی به وضعیت کاوش‌ها و پروژه‌های پژوهشی اشاره کرد و افزود: اخیراً یک کاوش اضطراری در یکی از مساجد واقع در بافت تاریخی بازار تبریز انجام شد که به پایان رسیده است. همچنین برنامه‌هایی برای ادامه کاوش در محوطه تاریخی «ربع رشیدی» تبریز در دستور کار قرار دارد. در کنار آن، مطالعاتی در حوزه حفاظت و مرمت محدوده تاریخی تبریز انجام شده است و در انتظار تخصیص اعتبارات هستیم تا این اقدامات ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه بخشی از پروژه‌ها پیش از آغاز سال جدید کلید خواهد خورد، گفت : در قالب برخی تامین اعتبارها، تعدادی از پروژه‌ها دوباره در حال شروع هستند و اقدامات مقدماتی آنها انجام می‌شود. از جمله این موارد می‌توان به برنامه‌های مرتبط با موزه منطقه‌ای شهر تبریز و مرمت اضطراری بنا‌ها و اماکن تاریخی اشاره کرد. پس از ابلاغ اعتبارات سال ۱۴۰۴، پروژه‌ها بر اساس برنامه پنج‌ساله‌ای که از سال ۱۴۰۳ آغاز شده است، در همان چارچوب دنبال خواهد شد.

معاون میراث فرهنگی آذربایجان شرقی با اشاره به تداوم فعالیت کارگاه‌های مرمتی، افزود : بخش قابل توجهی از کارگاه‌های مرمتی با مشارکت بخش خصوصی در طول سال فعال هستند. به‌ویژه در مجموعه بازار جهانی تبریز، این اقدامات با مشارکت مستقیم مالکان و صاحبان سرقفلی انجام می‌شود و نظارت فنی آنها بر عهده پایگاه جهانی بازار تبریز و اداره‌کل میراث فرهنگی استان است. علاوه‌ بر بازار تبریز، چندین بنای تاریخی ثبت ملی با مالکیت بخش خصوصی در سطح شهر تبریز و برخی شهر‌های استان وجود دارد که برای آنها سرخط‌های عملیاتی تعریف شده و با مشارکت مالکان، عملیات مرمتی در حال انجام است.

نواداد با اشاره به تغییر رویکرد‌های سال‌های اخیر در بافت تاریخی تبریز گفت : در سال‌های گذشته، رویکرد مثبتی در حوزه سرمایه‌گذاری و جریان اقتصادی در بافت‌ها و بنا‌های تاریخی شکل گرفته و حتی تشدید شده است. این موضوع باعث افزایش علاقه‌مندی فعالان اقتصادی و ساکنان محلی به احیا و بهره‌برداری از بنا‌های تاریخی شده و در کنار حفاظت از میراث فرهنگی، به رونق اقتصادی این مناطق نیز کمک کرده است.

وی افزود: افزایش این علاقه‌مندی‌ها موجب شده است تعداد مشارکت‌ها به مراتب بیشتر شود و بسیاری از مالکان خانه‌ها و بنا‌های تاریخی به‌صورت مستقیم برای انجام پروژه‌های احیا و مرمت مراجعه کنند. اداره‌کل میراث فرهنگی نیز در حد توان، هم از نظر فنی و هم در قالب حمایت‌های اعتباری و مالی، از این پروژه‌ها پشتیبانی می‌کند.

معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی با اشاره به پروژه‌های اجراشده در سال گذشته، گفت: بخش زیادی از پروژه‌هایی که در قالب اعتبارات این سال تعریف شده بودند، مراحل تحویل موقت خود را طی کرده و مطابق قرارداد‌ها به اتمام رسیده‌اند. البته بسیاری از پروژه‌های مرمتی، به دلیل ماهیت تخصصی و وابستگی به میزان تخصیص اعتبار، در چند فاز و طی چند سال اجرا می‌شوند و پس از پایان هر فاز، برای مراحل بعدی مجدداً برنامه‌ریزی انجام می شود . 

نواداد به برنامه‌های مطالعاتی و حفاظتی جاری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، مطالعات مربوط به کتیبه‌های اورارتویی شهرستان سراب، از جمله کتیبه‌های رازلیق و فان، در حال انجام است و هم‌زمان با مطالعات پژوهشی، اقدامات حفاظتی و مرمتی این آثار نیز به‌زودی آغاز خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استاد دانشگاه اصفهان، سرآمد آموزشی کشور
رسیدگی قاطع و سریع به پرونده‌های اغتشاشات اخیر
ضرورت توسعه صنعت تیتانیوم و تکمیل زنجیره ارزش
وقتی آتش اغتشاش حریف اراده طلاب نشد
رویداد ملی از ایده تا کسب‌وکار در ورزش برگزار می‌شود
هفته ۱۸ لیگ برتر فوتبال؛ عبور فجرسپاسی از سد خیبر
برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی برای حفظ پایداری شبکه گاز
دیدار دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با خانواده شهید نوائی لواسانی
اختصاص تسهیلات ودیعه مسکن به نیازمندان هرمزگانی
برگزاری همایش آموزشی استادان و متولیان حوزه معارف اسلام ناب
کشف حجاب شروع استحاله فرهنگی در تمدن غربی
جشنواره عاملیت هنر در سیمای شهر تهران
برنامه های صنعت توزیع برق سمنان در بزرگداشت دهه فجر
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
معرفی برگزیدگان بخش «فیلم ما» جشنواره عمار
فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی
۸۳ درصد گندم مزارع کردستان هنوز سبز نشده است
تمدن هزار ساله شهر تاریخی حریره جزیره کیش
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
گردهمایی مدیران فاضلاب کشور در بوشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیشرفت اقتصاد کشاورزی با کارآمدسازی یارانه‌ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
وجود ارز کافی در کشور/سوء مدیریت موجب نشت ارز شده
بن سلمان: هیچ تهدید و تنشی علیه ایران قابل پذیرش نیست
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود
توضیح سفارت روسیه درباره صادر نشدن روادید برای کشتی‌گیران ایرانی
سفیر ایتالیا به وزارت امور خارجه احضار شد
خدمت گذاری به مردم بالاترین وظیفه پاسداران
پرداخت وام خرید لاستیک به رانندگان کامیون از هفته آینده
هشدار نماینده ایران در سازمان ملل درباره تهدید‌های ترامپ
آمادگی کامل ایران برای دفاع از تمامیت ارضی خود
صدای انفجار در پاکدشت ناشی از آزمایش‌های دفاعی است
نشست وبیناری عراقچی با سفرا و روسای نمایندگی‌های تهران در اروپای شرقی
هشدار نارنجی بارندگی برای ۱۰ استان کشور
انتصاب معاون صدا در سازمان صدا و سیما
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۶ بهمن ۱۴۰۴  (۳ نظر)
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
عرضه کالا با کالابرگ به قیمتی بالاتر از قیمت نقدی، ممنوع است  (۱ نظر)
به یاد رضا رویگری  (۱ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)