• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۴۳۵۶
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۲
علمی و فرهنگی » فضای مجازی

آمریکا کنترل تیک تاک را برای مردم خود به دست گرفت

بعد از چند دوره احضار مدیرعامل شرکت سهامدار چینی تیک تاک به کنگره آمریکا و فشار و تعیین ضرب الاجل برای مسدودسازی تیک تاک، واشنگتن این شرکت را مجبور به فروش سهام خود به یک مالک آمریکایی برای نسخه آمریکایی تیک تاک کرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ تیک‌تاک اعلام کرد؛ شرکت مادر چینی آن، بایت‌دنس، با گروهی از سرمایه‌گذاران غیرچینی به توافق رسیده است تا یک نسخه جدید و مستقل از تیک‌تاک در ایالات متحده ایجاد شود؛ اقدامی که به یک مناقشه حقوقی شش‌ساله پایان می‌دهد. این مناقشه شامل ممنوعیت اپلیکیشن توسط کنگره آمریکا و کشمکش‌های سیاسی میان چین و آمریکا بود.
 
طبق قانون، اگر شرکت چینی بایت‌دنس مالک تیک‌تاک، تا ژانویه ۲۰۲۵ عملیات آمریکایی خود را به سرمایه‌گذاران آمریکایی واگذار نمی‌کرد، این اپ در آمریکا ممنوع می‌شد. با این حال، ترامپ بار‌ها اجرای این قانون را به تعویق انداخت تا بتواند تیک تاک را از آن  مالکی آمریکایی کند.
 
محور اصلی اختلاف، الگوریتم قدرتمند تیک‌تاک است که محتوای پیشنهادی به کاربران را تعیین می‌کند. بر اساس توافق جدید، این الگوریتم به شرکت آمریکاییِ اداره‌کننده تیک‌تاک در آمریکا «لیسانس» داده شده و فقط با داده‌های کاربران آمریکایی آموزش خواهد دید. کارشناسان می‌گویند؛ این تغییرات قطعاً اثرگذار است، اما پیامد‌های دقیق آن برای حدود ۲۰۰ میلیون کاربر آمریکایی هنوز روشن نیست.
 
توافق درباره چیست؟
 
واشنگتن سال‌هاست با استناد به نگرانی‌های امنیت ملی، بایت‌دنس را برای فروش عملیات تیک‌تاک در آمریکا تحت فشار قرار داده است. قانون‌گذاران نگران بودند که دولت چین بتواند شرکت را مجبور به تحویل داده‌های کاربران آمریکایی کند؛ ادعایی که تیک‌تاک و بایت‌دنس همواره آن را رد کرده‌اند.
 
ایده ممنوعیت تیک‌تاک نخستین‌بار در سال ۲۰۲۰ و در دوره اول ترامپ مطرح شد و در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن جدی‌تر شد. بایدن در سال ۲۰۲۴ قانونی را امضا کرد که بایت‌دنس را ملزم به فروش تیک‌تاک می‌کرد، در غیر این صورت با ممنوعیت مواجه می‌شد. این موضوع به نبرد حقوقی انجامید و در ژانویه سال گذشته، تیک‌تاک برای ۱۲ تا ۱۴ ساعت در آمریکا از دسترس خارج شد. این قطعی موقت پس از آن پایان یافت که ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا وعده داد، ممنوعیت را لغو کند.
 
ترامپ شهریور گذشته اعلام کرد: با چین برای ادامه فعالیت تیک‌تاک در آمریکا به توافق رسیده است. در دسامبر نیز قرارداد‌های الزام‌آور با سرمایه‌گذاران آمریکایی و بین‌المللی برای اداره کسب‌وکار تیک‌تاک در آمریکا امضا شد.
 
مالکیت تیک‌تاک در آمریکا چگونه است؟
 
بر اساس توافق، شرکت جدیدی با نام TikTok USDS Joint Venture LLC به‌عنوان یک نهاد مستقل فعالیت می‌کند و توسط هیئت مدیره‌ای هفت‌نفره با اکثریت آمریکایی اداره می‌شود. «آدام پرسر» (مدیر پیشین وارنرمدیا) مدیرعامل این شرکت مشترک شده است.
 
سه سرمایه‌گذار مدیریتی هر کدام ۱۵ درصد از سهام عملیات آمریکایی تیک‌تاک را در اختیار دارند:
 
اوراکل (غول رایانش ابری به ریاست لری الیسون)
 
سیلور لیک (شرکت سرمایه‌گذاری فناوری آمریکا)
 
MGX (سرمایه‌گذار اماراتی در حوزه هوش مصنوعی و فناوری)
 
اوراکل مسئول تأمین امنیت داده‌های کاربران آمریکایی و نظارت بر بازآموزی الگوریتم توصیه محتوا خواهد بود. بایت‌دنس ۱۹.۹ درصد از سهام را حفظ می‌کند و ۳۵.۱ درصد باقی‌مانده در اختیار گروهی از شرکت‌ها از جمله دفتر خانوادگی مایکل دل و Vastmere Strategic Investments قرار دارد. «شو زی چو»، مدیرعامل جهانی تیک‌تاک، نیز عضو هیأت‌مدیره شرکت جدید است.
 
سرنوشت الگوریتم تیک‌تاک
 
الگوریتم تیک‌تاک که عامل اصلی محبوبیت آن دانسته می‌شود، قلب این مناقشه بوده است. به گفته یک مدیر پیشین شبکه‌های اجتماعی، رقبا مانند ریلز اینستاگرام و شورتز یوتیوب تلاش کرده‌اند آن را بازسازی کنند، اما به همان کیفیت نرسیده‌اند.
 
بایت‌دنس در ابتدا حاضر به واگذاری این فرمول نبود؛ موضعی که با حمایت دولت چین همراه بود. اما در سپتامبر گذشته، نهاد عالی امنیت سایبری چین اعلام کرد ممکن است اجازه دهد این الگوریتم به یک شرکت آمریکایی «لیسانس» داده شود.
 
طبق توافق، الگوریتم با داده‌های کاربران آمریکایی و مطابق مقررات ایالات متحده بازآموزی می‌شود و در محیط ابری اوراکل در آمریکا نگهداری خواهد شد. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند، این تغییر می‌تواند به نسخه‌ای سبک‌تر و متفاوت از تیک‌تاک منجر شود و شاید دقت پیشنهاد محتوا نسبت به نسخه فعلی کاهش یابد، اثری که به‌زودی کاربران آمریکایی آن را احساس خواهند کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استاد دانشگاه اصفهان، سرآمد آموزشی کشور
رسیدگی قاطع و سریع به پرونده‌های اغتشاشات اخیر
ضرورت توسعه صنعت تیتانیوم و تکمیل زنجیره ارزش
وقتی آتش اغتشاش حریف اراده طلاب نشد
رویداد ملی از ایده تا کسب‌وکار در ورزش برگزار می‌شود
هفته ۱۸ لیگ برتر فوتبال؛ عبور فجرسپاسی از سد خیبر
برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی برای حفظ پایداری شبکه گاز
دیدار دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با خانواده شهید نوائی لواسانی
اختصاص تسهیلات ودیعه مسکن به نیازمندان هرمزگانی
برگزاری همایش آموزشی استادان و متولیان حوزه معارف اسلام ناب
کشف حجاب شروع استحاله فرهنگی در تمدن غربی
جشنواره عاملیت هنر در سیمای شهر تهران
برنامه های صنعت توزیع برق سمنان در بزرگداشت دهه فجر
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
معرفی برگزیدگان بخش «فیلم ما» جشنواره عمار
فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی
۸۳ درصد گندم مزارع کردستان هنوز سبز نشده است
تمدن هزار ساله شهر تاریخی حریره جزیره کیش
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
گردهمایی مدیران فاضلاب کشور در بوشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیشرفت اقتصاد کشاورزی با کارآمدسازی یارانه‌ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
وجود ارز کافی در کشور/سوء مدیریت موجب نشت ارز شده
بن سلمان: هیچ تهدید و تنشی علیه ایران قابل پذیرش نیست
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود
توضیح سفارت روسیه درباره صادر نشدن روادید برای کشتی‌گیران ایرانی
سفیر ایتالیا به وزارت امور خارجه احضار شد
خدمت گذاری به مردم بالاترین وظیفه پاسداران
پرداخت وام خرید لاستیک به رانندگان کامیون از هفته آینده
هشدار نماینده ایران در سازمان ملل درباره تهدید‌های ترامپ
آمادگی کامل ایران برای دفاع از تمامیت ارضی خود
صدای انفجار در پاکدشت ناشی از آزمایش‌های دفاعی است
نشست وبیناری عراقچی با سفرا و روسای نمایندگی‌های تهران در اروپای شرقی
هشدار نارنجی بارندگی برای ۱۰ استان کشور
انتصاب معاون صدا در سازمان صدا و سیما
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۶ بهمن ۱۴۰۴  (۳ نظر)
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
عرضه کالا با کالابرگ به قیمتی بالاتر از قیمت نقدی، ممنوع است  (۱ نظر)
به یاد رضا رویگری  (۱ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)