• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۱۹۴۷
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۷
اجتماعی » حقوقی و قضایی

برخورد با عوامل اغتشاشات و پیگیری در سطح بین‌الملل

معاون اول قوه قضائیه گفت: اعتراض قانونی از حقوق مسلم شهروندان است، اما در اغتشاشات اخیر، اعتراضات با اقدامات خشونت‌آمیز، تخریب اموال عمومی و تعرض به جان و مال مردم همراه بوده است، اقداماتی که جرم محسوب می‌شود و دستگاه قضائی موظف به برخورد قانونی با آن است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دومین جلسه بررسی عملکرد دادگستری استان‌ها درباره اغتشاشات اخیر با حضور حجت‌الاسلام خلیلی، معاون اول قوه قضائیه، حجت‌الاسلام منتظری، رئیس دیوان عالی کشور، حجت‌الاسلام موحدی آزاد دادستان کل کشور، حجت‌الاسلام عبداللهی، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه، معاونان شورای عالی قوه قضائیه و موحد دبیر شورای راهبری معاونان برگزار شد.

حجت‌الاسلام خلیلی معاون اول قوه قضائیه در این جلسه وبیناری که با محوریت بررسی آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با اغتشاشات اخیر برگزار شد، بر ضرورت برخورد قاطع، قانونی و بدون اغماض با عوامل ایجاد ناامنی و برهم‌زنندگان نظم عمومی تأکید کرد.

وی با اشاره به حوادث رخ‌داده در برخی نقاط کشور گفت: اعتراض در چارچوب قانون از حقوق مسلم شهروندان است، اما آنچه در جریان اغتشاشات اخیر مشاهده شد، در بسیاری موارد از مسیر اعتراض قانونی خارج شده و با اقدامات خشونت‌آمیز، تخریب اموال عمومی، تعرض به جان و مال مردم و ایجاد رعب و ناامنی همراه بوده است؛ اقداماتی که به‌طور صریح مصداق جرم محسوب می‌شود و دستگاه قضایی موظف به برخورد قانونی با آن است.

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به لزوم رسیدگی دقیق، سریع و منطبق با قانون به پرونده‌های مرتبط با این حوادث افزود: به رؤسای کل دادگستری‌ها در سراسر کشور اعلام شده است تا با رعایت کامل موازین قانونی و اصول دادرسی عادلانه، پرونده عناصر دخیل در اغتشاشات با قاطعیت، دقت و سرعت رسیدگی شود و با افرادی که عامدانه امنیت عمومی و آرامش جامعه را هدف قرار داده‌اند، برخورد قانونی و بازدارنده صورت گیرد.

حجت الاسلام خلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شواهد، گزارش‌ها و مستندات موجود، از نقش‌آفرینی جریان‌های معاند و عوامل وابسته به خارج از کشور در تحریک، سازمان‌دهی و هدایت بخشی از ناآرامی‌ها سخن گفت و افزود: قوه قضائیه در حال جمع‌آوری، تکمیل و مستندسازی شواهد لازم برای پیگیری حقوقی این اقدامات است و این موضوع از طریق مراجع ذی‌صلاح داخلی و بین‌المللی دنبال خواهد شد.

معاون اول قوه قضائیه همچنین با اشاره به لزوم رعایت حقوق بشر و حقوق شهروندی در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران گفت: برخورد قاطع با جرم، منافاتی با رعایت کرامت انسانی و حقوق قانونی افراد ندارد و قوه قضائیه خود را متعهد به صیانت از حقوق مردم می‌داند.

حجت الاسلام خلیلی افزود: مطالبه حقوق شهروندان به‌ویژه در قبال اقداماتی که منجر به ناامنی، تخریب اموال عمومی و آسیب به جان و مال شهروندان شده است، با جدیت از مسیر‌های قانونی و بین‌المللی پیگیری خواهد شد.

وی گفت: اسناد و مدارک مربوط به نقض حقوق مردم و اقدامات خشونت‌آمیز سازمان‌یافته، به‌منظور طرح و پیگیری هرچه سریع‌تر، از طریق مجاری بین‌المللی ذی‌ربط ارسال می‌شود تا از حقوق ملت ایران دفاع شده و با فضاسازی‌ها و ادعا‌های نادرست حقوق بشری علیه کشور مقابله شود.

معاون اول قوه قضائیه در ادامه با قدردانی از اقدامات رؤسای کل دادگستری‌ها، دادستان‌ها و کارکنان قضائی در مدیریت و رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با حوادث اخیر، بر هماهنگی کامل دستگاه قضائی در سراسر کشور تأکید کرد و گفت: صیانت از امنیت عمومی و حقوق مردم از اولویت‌های اصلی قوه قضاییه است و این مسیر با جدیت دنبال خواهد شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

حجت الاسلام خلیلی با قدردانی از هوشیاری مردم و تلاش نیرو‌های انتظامی و امنیتی در حفظ نظم و آرامش، افزود: دستگاه قضائی اجازه نخواهد داد عده‌ای با سوءاستفاده از مطالبات و احساسات مردم، امنیت، آرامش و ثبات کشور را خدشه‌دار کنند و در این مسیر از همه ظرفیت‌های قانونی داخلی و بین‌المللی استفاده خواهد شد.

حجت الاسلام منتظری، رئیس دیوان عالی کشور در این جلسه گفت: خسارت وارده در جریانات اخیر برعهده افرادی است که به اغتشاش تحریک کردند.

رئیس دیوان عالی کشور گفت: افرادی که حتی خودشان مستقیماً در صحنه حضور نداشتند، اما با تهییج دیگران نقش‌آفرینی کرده‌اند، از جمله کسانی که با نصب تابلو، مغازه‌های خود را بسته یا فعالیت شرکت‌هایشان را متوقف کرده و عده‌ای را برای این اقدامات تحریک کرده‌اند و در نتیجه ورود این افراد، به اموال بیت‌المال یا اموال مردم خسارت وارد شده است، حتماً باید در این مقطع برایشان پرونده‌های خاص تشکیل شود.

وی افزود: در قم این اقدام انجام شده و در سایر شهرستان‌ها نیز انتظار می‌رود دادستان‌ها و مقامات قضایی، این مسئله را با جدیت دنبال کنند.

حجت‌الاسلام عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه در این جلسه گفت: عفو ۱۴۰۱ که با موافقت رهبر انقلاب اسلامی صورت گرفت، منتهی به این شد که افراد آسیب دیده در آن دوره، مجددا در جریانات اخیر حضور نداشته باشند که این بدلیل بازاصلاحی صورت‌گرفته در آن زمان است که انجام شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
لیگ برتر والیبال؛ سیرجان نیم‌فصل دوم را طوفانی آغاز کرد
روایتی از یک خوش خدمتی به دشمن
بردشهداب در آغاز نیم فصل دوم
«سلام محله» در زنجان کلید خورد؛ همزمان با سراسر کشور
لزوم اتحاد و همبستگی در برابر تجاوزگری دشمن
جشوقان روستای توسعه یافته در شرق اصفهان
افزایش ۱۸۰ درصدی تولید تخم نوغان در کشور
افتتاح و بهره‌برداری از ۱۲۰ طرح مشارکتی وزارت دفاع
بهره برداری از ۷ طرح عمرانی در پارسیان
اسپانیا در برابر «غرب وحشی دیجیتال» از زیر ۱۶ ساله‌ها محافظت می‌کند
آغاز سم پاشی زمستانه باغ‌های شهرستان آباده
افزایش ظرفیت پتروشیمی به ۱۰۰ میلیون تن در دولت چهاردهم
رشد مدیریت پایدار محیط‌زیست در دولت چهاردهم
برگزاری رزمایش گردان‌های الی بیت المقدس بسیج در هرمزگان
دلنشین‌ترین نوا‌ها در دل باران وحی
افتتاح ۲۰ طرح مختلف در همدان با ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار
مروری بر چند برنامه ورزشی
برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی سرمایه‌گذاری، تأمین مالی و تجارت
ملی‌پوش جوان واترپلوی ایران درگذشت
راه‌اندازی ۳۰۰ کانون تخصصی جمعیت در مساجد سراسر کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)