• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۶۳۸۱
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
آبادان » اقتصادی

۱۱۷ رأی موافق نمایندگان برای تحقیق و تفحص از عملکرد منطقه آزاد اروند

با تحقیق و تفحص از عملکرد منطقه آزاد اروند با ۱۱۷ رأی موافق نمایندگان موافقت شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد منطقه آزاد اروند از سال ۹۹ تا ۱۴۰۳ موافقت کردند.

در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۴ آذرماه) مجلس شورای اسلامی، تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد منطقه آزاد اروند از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ در دستور کار قرار داشت که نمایندگان پس از استماع گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس در راستای رد این تقاضا و همچنین صحبت‌های نماینده متقاضی نمایندگان با ۱۱۷ رأی موافق، ۷۴ رأی مخالف، ۱۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر با این تقاضا موافقت کردند.

ابتدا حاکم ممکان سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در سخنانی گزارش این کمیسیون مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان منطقه آزاد اروند در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ را قرائت کرد. بر اساس این گزارش، درخواست تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان منطقه آزاد اروند مربوط به دوره زمانی ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ و با محور‌هایی همچون بررسی امور اقتصادی، عمرانی و فرهنگی، نحوه واگذاری زمین و پروژه‌های سرمایه‌گذاری، نحوه واردات خودرو و کالا، و چگونگی هزینه‌کرد اعتبارات فرهنگی و گردشگری مطرح شده بود.

وی افزود: در اجرای ماده ۲۱۲ آیین‌نامه داخلی مجلس، اطلاعات و مستندات اولیه دستگاه‌های اجرایی در تاریخ ۱ دی‌ماه ۱۴۰۳ در اختیار متقاضیان تحقیق و تفحص قرار گرفت، اما متقاضیان این اطلاعات را ناکافی اعلام کردند. به دنبال آن، موضوع در جلسه رسمی کمیسیون اقتصادی مورخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور ۲۰ نفر از اعضای کمیسیون بررسی شد. پس از استماع نظرات طرفین، اعضای کمیسیون اقتصادی ضرورت انجام تحقیق و تفحص را احراز نکرده و در نتیجه، این درخواست به تصویب نرسید.

در ادامه جلیل مختار، نماینده مردم آبادان و متقاضی تحقیق و تفحص از منطقه آزاد اروند در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ گفت: در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با تسلیت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و شهادت یکی از سرداران کشور به دست رژیم صهیونیستی و همچنین گرامیداشت هفته بسیج، به بیان دلایل ضرورت تحقیق و تفحص از عملکرد منطقه آزاد اروند پرداخت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مختار با استناد به اصل ۷۶ قانون اساسی و ماده ۲۱۲ آیین‌نامه داخلی مجلس، هدف از این اقدام را «نظارت بر اجرای قانون و تکالیف مناطق آزاد» عنوان کرد و گفت: برخی اعضای کمیسیون اقتصادی با استناد به اطلاعات نادرست مبنی بر اینکه کمتر از دو سال پیش از منطقه آزاد اروند تحقیق و تفحص شده، با درخواست ما مخالفت کردند، در حالی‌که آخرین تحقیق و تفحص مربوط به سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ بوده و در سال ۱۳۹۹ اجرایی شده است. تحقیق و تفحص جدید دوره زمانی سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ را شامل می‌شود و به دلیل گستردگی تخلفات، تضییع حقوق مردم، زیان‌های مالی کلان و شکل‌گیری رانت برای افراد خاص، ضرورت دارد بدون تأخیر انجام شود.

نماینده مردم آبادان با اشاره به نامه صادرشده در سال ۱۳۹۹ از سوی محمدباقر قالیباف مبنی بر ارائه اطلاعات نادرست به کمیسیون اقتصادی گفت: بحران مدیریتی و انحراف از مأموریت‌های قانونی در منطقه آزاد اروند موجب رکود، بیکاری و نارضایتی گسترده در آبادان و خرمشهر شده است. با وجود صورت‌جلسات متعدد میان گمرک و منطقه آزاد، استقرار گمرک در مبادی ورودی انجام نشده و این موضوع موجب خروج غیرقانونی کالا‌های متعلق به مردم منطقه شده است.

وی از انحصار در واردات خودرو، ماشین‌آلات راهسازی، پارچه، ظروف شیشه‌ای، مواد غذایی و… به نفع گروه‌های محدود خبر داد و گفت: بر اساس آمار اعلام‌شده، بیش از ۱۵۰۰ دستگاه ماشین‌آلات سنگین وارد منطقه آزاد اروند شده، اما به دلیل نبود نظارت کافی، بسیاری از آنها به خارج از استان منتقل شده‌اند. برخی واحد‌های تولیدی بدون مصرف مواد اولیه وارداتی، گواهی تولید صوری گرفته و از معافیت‌های قانونی بهره‌مند شده‌اند. طبق آمار رسمی، میزان واردات ظروف شیشه‌ای به اندازه مصرف کل کشور ثبت شده، اما اثری از آنها در انبار‌ها نیست. به عنوان مثال میتوان به نمونه‌ای اشاره کرد که در آن بیش از ۲۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی با ارزش‌های غیرواقعی ثبت و استرداد شده و چک ۶۰ میلیارد تومانی آن در دست اقدام بوده است.

مختار گفت: سهمیه ۵۰۰ میلیون دلاری واردات مصرفی منطقه و منابع دیگر معلوم نیست دقیقاً در چه بخش‌هایی هزینه شده و چه تأثیری بر توسعه آبادان و خرمشهر داشته است. در حالی که بسیاری از محلات آبادان و خرمشهر همچنان از ابتدایی‌ترین امکانات مانند فاضلاب، آسفالت، آب شرب سالم و خدمات شهری محروم هستند، منطقه آزاد اروند منابع مالی خود را صرف ساختمان‌های مجلل، تغییر مکرر دکوراسیون، تشریفات اداری و هزینه‌های سنگین غذا، هتل و بلیت هواپیما می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سرریز شدن سد تاخیری تغذیه‌ای تنگ مهر در شهرستان مُهر
پیش بینی تداوم بارش‌ها به ویژه در نیمه جنوبی
بهبود وضعیت بارندگی در خراسان شمالی
جلوه‌های دیدنی از بارش برف در همدان
تأمین خوراک پایدار ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ دهلران سرعت می‌گیرد
رخ نمایی زمستان در روزهای آخر فصل پاییزسفید پوش شدن ارتفاعات گلستان
«تئاتر مسجد و هنر قدسی»؛ صورت‌بندی یک نظریه نو در هنر‌های نمایشی ایران
نوسازی ۲۲۰ هزار خانه روستایی در کشور
رقابت بیش از ۳۰۰ قصه گو در جشنواره قصه گویی تهران
کارت سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی حذف نمی‌شود
اقتدار ایران محدود به توان نظامی نیست
معلمان، معماران هویت ملی و آینده ایران هستند
توقف فعالیت واحد تولیدی در اردکان به دلیل آلایندگی
کشف ۱۰۰ تن برنج وارداتی و ۳۵۰ تن شکر احتکاری در شهر ری
آخرین وضعیت پیامد‌های بارندگی درهرمزگان ۲۷ آذر
ارتش در زمان صلح موظف به دفاع از تمامیت سرزمینی و محرومیت زدایی است
لزوم سیاست‌گذاری شبکه‌ای در فضای مجازی
ریزش هوای سرد و تداوم برودت هوا در آذربایجان غربی
توقیف موتور سیکلت سنگین قاچاق در میاندورود
آغاز سیزدهمین دوره مسابقات برنامه‌نویسی تلفن همراه در دانشگاه صنعتی شریف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۳ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)