• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۵۵۸۵
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۴
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

مروری بر سرودهای ماندگار انقلابی

سرود‌ها و قطعات خاطره آمیزی همچون «آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو» و «برپاخیز» در نقد سیاست‌های داخلی و خارجی آمریکا شعر شدند و به نت‌ها پیوستند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای رضا مهدوی کارشناس موسیقی و مدرس دانشگاه با حضور در استودیو شبکه خبر گفت: سرود «ننگ بر تو‌ای آمریکا» یک سرود شاخص است و به عنوان موسیقی انقلاب و بهترین شعر و بهترین اثر از ابتدای انقلاب در جهان شناخته شد و برای همه ما خاطره انگیز است و جنبه سرودی آن بر ترانگی و شاعرانگی آن غالب است و تا شنیده می‌شود حس استکبار ستیزی به ما دست می‌دهد، خوانندگان مختلفی برای خواندن این اثر معرفی شدند که مرحوم دکتر اسفندیار قره باغی با شهامت و شجاعت تمام این سرود را خواند و ماندگار شد.

مهدوی در خصوص ماندگاری این اثر هم گفت: چهار ضلع است، تن صدای استاد قره باغی منحصر‌به‌فرد است در دنیا، حنجره خدادادی و ادای درست الفاظ و فهم آن، شعر که در نوع خودجاودانه است و آهنگسازی قوی و متعهدانه زنده یاد احمد علی راغب و تنظیم زیبای سید محمد میر زمانی چهار وجه موضوع هم پوشانی داشته که چنین اثری زیبا و ماندگار خلق شده است.

این کارشناس موسیقی ادامه داد: امروزه سرود‌های زیبا و آثار زیبا بسیار است؛ ولی به جرات می‌گویم که همچنان سرود زیبای «ننگ برتو‌ای آمریکا» راس است و خیلی نمود دارد، ولی خیلی باعث تاسف است که چرا این اثر با زیر نویس‌های جهانی در طی این سال‌ها کلیپ سازی و نماهنگ سازی نشده است و باید به این فکر کنیم که باید جهانی شود.

وی درباره موسیقی «برپاخیز» دیگر اثر شاخص هم گفت: این اثر هم جزء آثار شاخصی است، کوبایی‌ها، امریکای جنوبی وشیلی و کشور‌هایی که قبل از ما انقلاب داشتند، آنها به خوبی موسیقی‌های خود را صادر کردند یعنی هر کشور دیگری هم که انقلاب داشت، این موسیقی را با زبان بیان روز خود شعرش را تغییر می‌داد، ما این کار را نکردیم ما انقلاب را به لحاظ ایدئولوژیک و مفاهیم صادر کردیم ولی در رابطه با موسیقی، موسیقی را همپا نیاوردیم و به کشور‌هایی که می‌خواستند انقلاب کنند از این زمینه بهره بگیرند و ما در این زمینه کوتاهی داشتیم، موسیقی‌های آمریکای جنوبی حماسی است و راحت حفظ می‌شود و اگر ذوق ادبی داشته باشید به راحتی می‌توان واژگان را کنار هم چید و وزن و... با هم جور در می‌آید چراکه یک ریتم ساده موسیقایی است که البته ریتم ساده را هر آهنگسازی نمی‌تواند آن را بسازد، خیلی از آهنگساز‌های ما کار‌های بزرگ را می‌توانند انجام دهند ولی وقتی قرار باشد برای کودکان کار کنند مستاصل می‌شوند، سرود‌های انقلابی همین شاخصه را داردکه این نمونه، نمونه فوق العاده‌ای بود، نمونه دیگر از کشور‌های شیلی و کوبا هست که در جریان‌های انقلابی دنیا وارد شد و جای خود را باز کرد.

وی در خصوص قطعه «طرحی از ابلیس» هم گفت: این اثر هم در ادامه اثر «ننگ بر تو‌ای آمریکا» با همان شاکله روحی انقلابی و صدای پر طنینی که غرا است با صدای بلند خیلی لطیف موضوع را برای همه فهم می‌کند، این اثر هم می‌توانست در جهان درست عرضه شود، به خاطر تنظیمی که وجود دارد و نگاهی که تنظیم کننده به این قضیه دارد از المان‌ها و ابزار‌هایی استفاده می‌کند که در شاکله و قامت و محتوای سرود‌های انقلابی می‌گنجد و باید بگویم که اثر «طرحی از ابلیس» که اجرا شد در قد و قامت «ننگ بر تو‌ای آمریکا» بود ولی به قوت آن نشد.

مهدوی در باره اثر‌های نسل جدید هم گفت: نمونه‌هایی هست، اسم اثر‌ها الان در خاطرم نیست ولی آقای تاجیک و اقای امیر کریمی اثر‌های زیبایی خوانده‌اند.

این کارشناس موسیقی در پایان درباره راز ماندگاری اثر‌ها گفت: اول داشتن صدای خوش لازمه این موضوع است، دوم باید اعتقاد داشته باشید تا اثر گرما بخشی داشته باشد و ماندگار باشد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۲۰ آبان آخرین مهلت شرکت در جشنواره شهید مطهری
اجرای ۲۰ هزار تن آسفالت برای تسهیل ترافیک و ایمنی پایتخت
راهپیمایی ۱۳ آبان در شهر‌ها، بخش‌ها و روستاهای استان قم
تصویب ۱۵ مصوبه در کمیته حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری در آذربایجان غربی
سراب شهرک دهگلان سردترین نقطه کردستان
آغاز مسابقات بدمینتون دانشجویان در شاهرود
راهپیمایی ۱۳ آبان - اراک ۱۴۰۴
طباطبایی: حسین فرکی رئیس کانون مربیان فوتبال شد
رئیس مجلس فردا عازم پاکستان خواهد شد
تقویت زیرساخت‌های ایمنی و تاب‌آوری شهر یزد در سال ۱۴۰۴
دانش‌آموزان بندرعباس، صحنه‌گردان برنامه‌های متنوع ۱۳ آبان
شمال سیستان و بلوچستان در محاصره طوفان و گرد و خاک
دانشگاه‌های نوبت بعداز ظهر برخی مناطق هرمزگان مجازی شد
کشف ۲۴ تن ورق‌ام دی اف خارجی قاچاق در الیگودرز
اگر لانه تسخیر نمی‌شد آمریکا رژیم شاه را بازمی‌گرداند
آگاهی و بیداری نسل جوان و نوجوان گلستان در دفاع از انقلاب اسلامی
برداشت بیش از هزار تن ذرت علوفه‌ای در شهرستان بهشهر
افتتاح مرکز شوق زندگی در بیرجند
کاهش شاخص‌های بورس
ریکاردو ساپینتو: می‌خواهیم در این رقابت‌ها باقی بمانیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)