• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۹۷۵۷
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۷
بین الملل » سیاسی

بقائی: قطعنامه ۲۲۳۱ پایان یافت

سخنگوی وزارت‌خارجه با تاکید بر اینکه امروز قطعنامه ۲۲۳۱ طبق آنچه در خود قطعنامه بیان شده پایان می‌یابد، گفت: معتقدیم درباره بازگشت قطعنامه‌های لغوشده علیه ایران و بازگشت تحریم‌ها هیچ تصمیمی در شورای امنیت اتخاذ نشده است.

بقائی: قطعنامه ۲۲۳۱ پایان یافت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «اسماعیل بقائی» در نشست «پاسخ حقوقی به تجاوز ۱۲ روزه از عدالت کیفری تا عدالت ترمیمی» در ابتدای سخنان خود در این نشست که صبح شنبه در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به نقض حقوق بین‌الملل از سوی برخی از کشور‌ها در موارد مختلف گفت: در ارتباط با موضوع برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نیز شاهد نقض قوانین بین‌الملل از سوی برخی از کشور‌ها هستیم.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «در دو الی سه ماه اخیر شاهد این بودیم که سه کشور اروپایی عضو برجام تلاش کردند قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت علیه ایران را بازگردانند و در واقع اسنپ بک را فعال کنند»، گفت: ما از ابتدا نیز گفتیم این اقدام اروپایی‌ها غیرقانونی است و این بیان ما فقط یک اعلام موضع نیست.

وی با بیان این که «ما در واقع معتقدیم که هیچ تصمیمی در شورای امنیت در این ارتباط اتخاذ نشده است با توجه به اینکه دو عضو دائم شورای امنیت (چین و روسیه) با این تصمیم مخالف بودند، دو عضو دیگر نیز مخالفت خود را اعلام کردند و دو عضو دیگر شورای امنیت نیز به موضوع بازگشت تحریم‌ها رای ممتنع دادند»، خطاب به حضار و حقوق دانانی که در این جلسه حضور داشتند، گفت: از دوستان می‌خواهم که در این ارتباط بنویسند. در مورد این موضوع از دیدگاه حقوقی بسیاری از کشور‌ها با ما هم نظر هستند چنانکه ما در اجلاس وزرای خارجه جنبش عدم تعهد این موضع‌گیری را از سوی ۱۲۰ کشور مشاهده کردیم.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: در اجلاس وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در اوگاندا قریب به ۱۲۰ کشور از دیدگاه ایران حمایت کردند و درواقع بر این موضوع تاکید کردند که حرکت سه کشور اروپایی برای بازگشت قطعنامه‌ها علیه ایران وجاهت قانونی ندارد.

بقائی با بیان اینکه «اقدام سه کشور اروپایی در ارتباط با این موضوع باعث ایجاد یک آشفتگی حقوقی در شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است و در واقع اجماعی در این شورا در ارتباط آنچه سه کشور اروپایی می‌خواستند انجام دهند وجود ندارد»، در بخش دیگر صحبت‌های خود گفت: مشاهده می‌کنیم که قانون شکنان برای توجیه اقدامات غیرقانونی خود تلاش می‌کنند که به قانون متوسل شوند و از آن به نوعی استفاده ابزاری می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در این ارتباط به توجیهات و ادعا‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا برای حمله به ایران اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی ادعا کرد که حمله به ایران یک حمله پیشگیرانه بوده است در حالی که این موضوع هیچ جایگاهی در نظام بین‌الملل ندارد و ما چنین اصلی را نداریم و آنچه که در این ارتباط مسلم است دفاع مشروع در برابر یک حمله واقع شده است ،کاری که ایران در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی و اسرائیل انجام داد.

بقائی با بیان اینکه «آنچه که مسلم است این است که ایران در معرض یک تجاوز نظامی بی‌دلیل قرار گرفت و این باید مبنای موضع ما در بحث جنگ و نقض حقوق بشر و قوانین بین المللی باشد»، در ادامه صحبت‌های خود به پیگیری‌های وزارت خارجه در این ارتباط اشاره و خاطرنشان کرد: ما این پیگیری‌ها را در قالب یک کتاب منتشر کرده‌ایم و از همان روز اول وقوع جنگ پیگیری‌ها و مستندسازی‌های ما در این زمینه آغاز شد.

بقائی با تاکید بر اینکه «کار ما در این زمینه به نوعی «سهل ممتنع» است»، در توضیح این موضوع افزود: ما از یک طرف با رژیمی طرف هستیم که تنها رژیمی است که از سوی دو دیوان بین‌المللی متهم به ارتکاب نقض حقوق بشر شده است و به انجام دادن سه جنایت از چهار جنایت مندرج در اساسنامه دیوان متهم است. ارتکاب عمل جنایتکارانه از سوی رژیم صهیونیستی در حمله به ایران محرز است.

وی ادامه داد: اما مشکل ما این است که  آمریکا و برخی از کشور‌های غربی به شدت رژیم صهیونیستی را در برابر هر گونه پاسخگویی محافظت‌ می‌کنند و بی کیفرمانی مستمر رژیم صهیونیستی کار را برای ما سخت کرده است، اما اینها نباید باعث دلسردی ما شود و ما حتماً باید در این زمینه به مستندسازی خود ادامه دهیم و امیدواریم بتوانیم یک روزی در دادگاه صالحه بین‌المللی احقاق حق کنیم.

بقائی خاطرنشان کرد: پیگیری این موضوع در دادگاه‌های داخلی در ارتباط با آن قسمت‌هایی که شدنی است، مهم است و ما باید در زمینه احقاق حقوق شهروندان مان و تبیین سایر ابعاد این جنایت، کار حقوقی قابل توجهی انجام دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)