• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۸۳۷۱۸
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۳
لرستان » اجتماعی

وجود ۱۳۴ معدن فعال در لرستان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: از مجموع ۱۹۵ معدن دارای پروانه بهره‌برداری معتبر در استان ۱۳۴ واحد فعال و ۶۱ معدن دیگر غیرفعال است.

وجود ۱۳۴ معدن فعال در لرستانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان با موضوع بررسی چالش‌های حوزه معادن اظهار داشت: تاکنون ۱۸ نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده که عمده آنها مواد معدنی غیرفلزی با اولویت سنگ‌های تزئینی، کربنات کلسیم، سیلیس، فلدسپات و گچ هستند و اخیرا نیز یک پروانه بهره‌برداری سنگ آهن در شهرستان الیگودرز صادر شده است.

بهمن جعفری ادامه داد: برای سال گذشته هدف‌گذاری وصول درآمد‌های دولتی معادن در استان ۷۶ میلیارد تومان بو د که ۱۰۱ میلیارد تومان وصول شد و در ۶ ماهه ابتدایی امسال نیز تاکنون نزدیک به ۳۸ میلیارد تومان محقق شده است.

مدیرکل صمت لرستان ادامه داد: همچنین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با تعریف پهنه‌های مطالعاتی به نقاط امیدبخشی در شهرستان‌های الیگودرز، ازنا و بروجرد در راستای شناسایی مواد معدنی فلزی دست یافت. جعفری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه صدور مجوز‌های معدنی گفت: سال گذشته ۱۶ فقره پروانه اکتشاف و امسال نیز چهار فقره گواهی کشف و سه فقره پروانه بهره‌برداری جدید صادر شده است.

وی اضافه کرد: در زمینه تمدید پروانه‌های معادن فعال نیز سال گذشته ۱۶ مورد و در ۶ ماهه اول امسال هشت مورد تمدید صورت گرفته همچنین در راستای احیای معادن راکد سال گذشته چهار معدن و در نیمه نخست امسال ۲ معدن به چرخه فعالیت بازگشتند.

جعفری با اشاره به ماده ۱۹ قانون معادن گفت: هر شخص حقیقی یا حقوقی که بدون اخذ پروانه اکتشاف یا بهره‌برداری اقدام به فعالیت معدنی کند متصرف در اموال عمومی و دولتی محسوب می‌شود که از نیروی انتظامی و مراجع قضایی انتظار می‌رود حسب درخواست وزارت صمت از این‌گونه فعالیت‌ها جلوگیری کرده و متهمان را جهت صدور حکم به مراجع قضایی معرفی کنند.

وی تأکید کرد: اداره کل صمت تنها مرجع قانونی و ذی‌صلاح برای صدور مجوز‌ها و تشخیص فعالیت‌های مجاز و غیرمجاز در حوزه معدن استان است و انتظار می‌رود با همکاری دستگاه قضا با پرونده‌های تخلفات این حوزه به‌صورت ویژه و خارج از نوبت رسیدگی شود تا از توقف ماشین‌آلات و جلوگیری از ادامه فعالیت‌های غیرقانونی اطمینان حاصل کنیم.

مدیرکل صمت لرستان از اجرای طرح‌های فناورانه برای نظارت بر معادن خبر داد و گفت: با بودجه‌ای معادل ۱۵ میلیارد تومان نصب دوربین در ۲۰ معدن بزرگ استان به‌صورت کامل انجام شده و در حال انتقال تصاویر برای بهره‌برداری آزمایشی هستیم.

جعفری افزود: همچنین برای اولین بار در کشور در حال طراحی و ساخت سامانه برخط پایش ماشین‌آلات معدن با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا هستیم که این طرح نیز در مراحل پایانی خود قرار دارد و به ساماندهی سوخت و نظارت هوشمند بر فعالیت‌ها کمک شایانی خواهد کرد.

رئیس کل دادگستری استان لرستان نیز رونق فعالیت‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی عامل اصلی پویایی اقتصادی در جامعه عنوان کرد و افزود: از آنجایی که معدن سرمایه ملی است، هر گونه برداشت غیر مجاز و بهره برداری بیش از اندازه جرم است و باید برخورد قانونی و جدی با متخلفان شود.

حجت الاسلام سعید شهواری بر ایجاد شعبات تخصصی دادگستری برای رفع مشکلات و چالش‌ها معادن استان اشاره کرد و افزود: اداره کل صمت به عنوان مرجع صدور پروانه و اداره کل محیط زیست باید در ایجاد معادن استان به وظیفه نظارتی خود عمل کنند و در این زمینه ورود جدی داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سرشماری ۱۴۰۵ ستون فقرات برنامه‌ریزی، عدالت و حکمرانی هوشمند چهارمحال و بختیاری
تأکید استاندار زنجان بر حرفه‌ای‌سازی سازمان‌های مردم‌نهاد و پایداری مالی آن‌ها
گلخانه‌ها، موتور محرکه امنیت غذایی و ارزآوری پایدار؛ نگاهی به موفقیت هرمزگان و قزوین
گام مشترک ایران و عراق در تقویت امنیت مرزها
ساخت ماکت‌های زیبا با وسایل دور ریختنی
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
اعزام تیم موی‌تای ایران به مسترز ابوظبی ۲۰۲۶
استقرار ۸ تیم راهداری در محور‌های مواصلاتی هشترود
پیام مشترک نماینده ولی فقیه در گیلان و استاندار در پی درگذشت چشم پزشک برجسته کشور و نیکوکار گیلانی
بازگشایی مسیر گردنه سخوید
توسعه زیرساخت‌های آموزشی ، ورزشی ماهنشان در دستور کار
فراجا درصف اول مقابله با فتنه اخیر کشور بود
روایت توطئه شکست خورده آمریکایی–صهیونی در جمع رسانه‌های پاکستان
بر زمین افتادن دومین طشت رسوایی کشته سازی شبکه ایران اینترنشنال درگلستان
هشدار نماینده سنای پاکستان درباره تشدید تنش‌ها در خلیج فارس
توسعه تجارت ملی با اتصال بندر خشک پیشگامان به بندر شهید رجایی
پرداخت تسهیلات به کسب و کار‌های دانش بنیان در کهگیلویه و بویراحمد
ملی‌پوشان مهابادی ترامپولین ایران در اردوی کیش
موکب حسینه اعظم زنجان میزبان عاشقان مهدی
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
استان یزد بارانی ‌می‌شود
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)