• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۸۳۲۸۳
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۴
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
احیای سنت اهدای کتاب

هفته کتاب؛ جشنی برای دانایی و فرهنگ

چهارمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «احیای سنت حسنه اهدای کتاب» در آبان ۱۳۷۵ برگزار شد و با برنامه‌های متنوع، کتاب را به قلب جامعه برد. 

هفته کتاب؛ جشنی برای دانایی و فرهنگ

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، تالار وحدت در دومین ماه پاییز ۱۳۷۵ میزبان افتتاحیه چهارمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بود. این رویداد با شعار «احیای سنت حسنه اهدای کتاب» از هفتم تا سیزدهم آبان‌ماه برگزار شد و با حضور آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهور وقت، سیدمصطفی میرسلیم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، و جمعی از نویسندگان، ناشران و فعالان فرهنگی، به جشنی برای ترویج فرهنگ مطالعه تبدیل شد. 

شعار این دوره، ریشه در سنت‌های کهن ایرانی داشت و کتاب را نه‌تنها ابزاری برای مطالعه، بلکه هدیه‌ای برای پیوند نسل‌ها و غنی‌سازی کتابخانه‌های مدارس، مساجد و دانشگاه‌ها معرفی کرد. خانه کتاب با برگزاری مسابقه کتابخوانی «انس با کتاب»، مخاطبان را به مشارکت فعال در فرهنگ مطالعه دعوت کرد. همچنین، تجلیل از پدیدآورندگان کتاب‌های برتر سیزدهمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایگاه نویسندگان و پژوهشگران را در کانون توجه قرار داد.

ستاد عالی کانون‌های فرهنگی مساجد کشور نیز با برپایی ۱۰۰۰ نمایشگاه و فروشگاه کتاب در مساجد سراسر ایران، پیوند ایمان و دانایی را تقویت کرد. در این راستا، ۵۰۰ نمایشگاه کتاب در مساجد تهران برگزار شد تا کتاب به مردم محله‌ها نزدیک‌تر شود. نمایشگاه کتب خطی ناموران اسلام در کتابخانه آیت‌الله مرعشی، یکی دیگر از رویداد‌های برجسته این دوره بود که ریشه‌های عمیق فرهنگ کتابخوانی در تمدن اسلامی را به نمایش گذاشت. همچنین، سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی با برگزاری سومین دوره کتاب سال دانشجویی، نسل جوان نویسندگان و پژوهشگران را به صحنه آورد.

معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در آیین تقدیر از خادمان نشر، از ناشران، کتابداران و فعالان این حوزه تجلیل کرد. نقطه عطف این دوره، دیدار مقام معظم رهبری با دست‌اندرکاران هفته کتاب بود. ایشان در این دیدار فرمودند: «کتاب سرمایه‌ای ماندگار برای ملت‌هاست.» این سخنان، پشتوانه‌ای معنوی برای این رویداد شد و به آن هویتی تمدنی بخشید. تقویم موضوعی هفته کتاب نیز با اختصاص هر روز به گروهی خاص، از دانش‌آموزان و دانشجویان تا زنان و خانواده‌ها، کتاب را به همه اقشار جامعه نزدیک کرد.

چهارمین هفته کتاب با تأکید بر اهدای کتاب، پیامی روشن داد؛ کتاب، هدیه‌ای برای انتقال فرهنگ و دانایی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قطعی گاز، روز شنبه در مناطقی از شاهین شهر
هفته ۷ بسکتبال سوپرلیگ غرب آسیا؛ آستانه قزاقستان صدرنشین شد
اجرای توسعه شبکه برق روستای سالمی شهرستان شادگان
راه‌اندازی سامانه یکپارچه تقسیط و بخشودگی مالیاتی، به زودی
️ امدادرسانی به ۵ مصدوم تصادف رخ‌به‌رخ پراید و پژو پارس در محور بروجن–لردگان
دعوت از دو تکواندوکار زنجانی به مرحله دوم انتخابی تیم ملی نوجوانان
آسمانی شدن پدر دو شهید در کازرون
مهدی جان ایران
موفقیت ۳۸۴ دانش آموز فارسی در حفظ جز سی قرآن کریم
ادامه بارش‌ها تا اوایل وقت امشب در خراسان جنوبی
بسکتبال ان بی‌ای؛ اوکلاهما در خانه سن آنتونیو غافلگیر شد
استاندار آذربایجان‌غربی: شاهین‌دژ از ظرفیت‌های کم نظیری برخوردار است.
انقلاب اسلامی با اندیشه مهدویت پیوند عمیق دارد
فراخوان شرکت در جایزه ملی روایت پیشرفت
کُرُه قائنات با ۲۰ میلی‌متر بارندگی رکورددار بارش‌ها در خراسان جنوبی
بهره برداری از ۳۶۱ طرح برقی در غرب مازندران
توسعه عمران و آبادانی در روستا‌های سردشت
افتتاح ۵ طرح صنایع معدنی در زرند و سیرجان
تعداد مشترکان برق هزار و ۱۱۲ درصد افزایش یافت
پایان هفته ۲۶ بسکتبال یورولیگ؛ شکست بولونیا از لیون ته جدولی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ترافیک پرحجم در محور هراز
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)