• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۸۱۰۰
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴
اقتصادی » آب و انرژی

صرفه‌جویی ۴۱ میلیون مترمکعبی گاز با مشارکت مردم

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به پویش ۱۰ درصدی کاهش مصرف انرژی بیان کرد: این طرح جزو وظایف سازمانی شرکت ملی گاز ایران نبود و طرف اصلی این پویش مردم هستند که امروز سبب صرفه‌جویی ۴۱ میلیون مترمکعب گاز شدند و رقم کمی نیست.

صرفه‌جویی ۴۱ میلیون مترمکعبی گاز با مشارکت مردم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سعید توکلی در آیین اختتامیه پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی با اشاره به اینکه سال گذشته در وزارت نفت و با مدیریت وزیر نفت نشست‌های متعددی درباره مدیریت سوخت برگزار شد، اظهار کرد: همه مسئولان نگران شرایط زمستان ۱۴۰۳ بودند که در پی آن طرح پویش ۱۰ درصدی کاهش مصرف انرژی مطرح شد و به نتایج مناسبی رسید.

وی با تأکید بر اینکه باید بپذیریم کشور با ناترازی انرژی مواجه است و مقدار مصرف و تولید انرژی برابر نیست، افزود: در حوزه گاز شرایط ویژه‌ای حاکم است، زیرا ۷۳ درصد سبد انرژی کشور را گاز تشکیل می‌دهد و ۸۳ درصد نیروگاه‌های کشور از گاز استفاده می‌کنند، در حالی که نورم جهانی مصرف گاز در نیروگاه‌ها ۲۰ تا ۲۳ درصد است.

معاون وزیر نفت با اشاره به راهکارهای رفع ناترازی انرژی گفت: یک مدل افزایش تولید با هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های سنگین است که دوباره شبکه را به گاز وابسته می‌کند. مدل دیگر، بررسی علمی سهم گاز در بخش‌های مختلف کشور است. برای نمونه سال ۱۴۰۲ که گرم‌ترین پاییز ۵۰ سال گذشته بود، سهم مصرف گاز ۳۴ درصد در صنایع، ۳۴ درصد در نیروگاه‌ها، ۲۵ درصد خانگی و ۷ درصد در حمل‌ونقل و سایر مصارف بود.

توکلی با اشاره به اینکه اگر علمی به موضوع نگاه کنیم باید دید این ۳۴ درصد مصرف گاز در نیروگاه‌ها با راندمان استاندارد هم‌خوانی دارد یا نه، چراکه در برنامه هفتم توسعه راندمان ۵۵ درصدی برای نیروگاه‌ها هدف‌گذاری شده است، تصریح کرد: بنابراین نتیجه می‌گیریم کشور با ناترازی انرژی روبه‌روست و اگر با همین مکانیسم ادامه دهیم، صنعت گاز از یک صنعت صرف به موضوعی امنیتی تبدیل می‌شود. اکنون ۹۵ تا ۹۶ درصد جمعیت کشور به شبکه گاز متصل‌اند.

وی با تأکید بر توجه به ترکیب و تنوع سبد انرژی بیان کرد: کاهش مصرف در بخش خانگی و تجاری، تنها در زمان پیک مصرف زمستان به ناترازی کمک می‌کند، اما به ناترازی کل سال کمکی نمی‌کند. علت آن هم انتخاب نکردن تجهیزات با راندمان بالا است. افزایش راندمان نیروگاه‌ها و تنوع سوخت نیروگاهی می‌تواند به کاهش ناترازی کمک کند. در صنایع بزرگ مانند سیمان، پتروشیمی و فولاد نیز باید الزام شود که تجهیزات با راندمان بالا خریداری شود. این موضوع در طرها تأثیرگذار است و در آینده مصرف را کاهش می‌دهد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به پویش ۱۰ درصدی کاهش مصرف انرژی بیان کرد: این طرح جزو وظایف سازمانی شرکت ملی گاز ایران نبود و طرف اصلی این پویش مردم هستند که امروز سبب صرفه‌جویی ۴۱ میلیون مترمکعب گاز شدند و رقم کمی نیست.

توکلی با بیان اینکه برای هر مترمکعب گاز بدون ارزش ذاتی ۵ سنت هزینه می‌شود، افزود: باید این گاز برای صنایعی با ارزش افزوده مثل پتروشیمی و فولاد مصرف شود تا ارزش افزوده آن برای اقتصاد کشور نتایج خوبی به همراه داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانویی در خط مقدم علم ژنتیک
دستگیری عاملان آتش سوزی کامیون خدماتی شهرداری در لنگرود
اوسمار: پرسپولیس کار سختی دارد
شتابگر روی آنتن شبکه قزوین
آشنایی دختران یزدی با رویداد‌های انقلاب 
بهره‌ برداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای برق‌ رسانی در خراسان رضوی
اجتماع بزرگ منتظران ظهور در زاهدان
اخبار گوناگون از مناطق مختلف کردستان
حمایت استادان دانشگاه های استان از رهبر معظم انقلاب اسلامی
برگزاری جشن نیمه شعبان در حسینیه علیای شهر کدکن
پایان کار تیم ملی اسنوکر با دو مدال برنز در قهرمانی آسیا
روایتی از زندگی شهید مدافع امنیت قاسم کردلو یگانه
بهره برداری از چهار طرح بزرگ صنعتی و محیط زیستی در خوزستان با مشارکت وزارت دفاع
افتتاح واحد تولید روغن موتور در شهرک شکوهیه قم
بارش برف در شهرستان کوهرنگ
کارخانه سیمان سفید ازنا آماده افتتاح
پیام تسلیت استاندار یزد در پی درگذشت پیشکسوت صداوسیما
نیمه شعبان یاد آور ایثار سربازان گمنام امام زمان (عج)
رضایت دشمنان ایران، فقط با نابودی ملت ایران ممکن است
کاهش دما و پدیده مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)