• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۴۰۶۴
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۴
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

کتابهای سینمایی مورد توجه نیستند

مازیار فکری ارشاد در نشست «جایگاه فیلمنامه در بازار کتاب » که در سرای اهل قلم برگزار شد گفت : ناشران ترجیح می دهند به جای کتاب تالیفی ، کتاب ترجمه منتشر کنند . ولی این تفکر درستی نیست و باید به تولید علم داخلی نیز اهمیت داد.

 

کتابهای سینمایی مورد توجه نیستند

به گزارش خبرنگارخبرگزاری صدا و سیما این نویسنده و منتقد سینما افزود : یکی دیگر از مشکلات ناشران این است که از تولید علم سینما در داخل می ترسند در حالی که ما افراد بسیار باسوادی داریم که نیاز به ترجمه ندارند ، علم ترجمه شده را مطالعه کرده اند و می توانند نمونه های جدیدی از علم سینما را ارائه کنند .

وی افزود : گاهی وقت ها بسیاری از کتابهای ترجمه ای زیاد هم خوب نیستند . یا ترجمه هایشان خوب نیستند یا اصل کتاب جذاب و خوب نبوده و به زبان انگلیسی نوشته شده و مترجم ترجمه کرده است . همان طور که ما در حوزه ادبیات داستانی مترجم خوب نداریم در سینما هم نداریم . گاهی می بینم که مترجم ها حتی متوجه موضوع کتاب نشده اند.

این منتقد سینما گفت : بخش دیگری از ماجرا این است که درصد قابل توجهی از کتابهایی که منتشر می شود ، پایان نامه دانشجویان حوزه سینما است .

وی افزود : بعضی هایشان خوب است و برخی خوب نیست و پر از اشتباه است .

آقای فکری ارشاد گفت :در حوزه سینما در دو دهه گذشته 3201 جلد کتاب منتشر شده است که تعداد تالیفی ها از ترجمه بیشتر بوده است کتاب هایی که مجموعه مقالات ، کتابهای تالیفی و ترجمه راشامل می شود.

وی افزود : نکته دیگر این است که اگر عاشق کتاب سینمایی نباشی نباید طرف کتاب سینما بروی چون سینما یک علم است و صرف اینکه من زبان انگلیسی بلد هستم معنایش این نیست که بخواهم مترجمش شوم .

هوشنگ گلمکانی (سردبیر ماهنامه فیلم امروز ) نیز در نشست ادبی سینمایی گفت :این روزها ظاهرا هیچ روزنامه چاپی توجیه اقتصادی ندارد اما کتاب با توجه به زمینه های مختلفی که هست این توجیه را هنوز دارد.

وی افزود : من با مشاهده کتابهای سینمایی که در کتابفروشی ها دیده ام، حیرت کردم و نود درصد آنها را نمی شناختم . البته وقتی شناسنامه را می دیدم دویست سیصد شمارگان داشته و بیشترش هم کتابهای ترجمه بوده اند البته ممکن است این تهمت باشد و این شاید برداشت من است اما انگار جوان های علاقه مندی اینهارا با کمک فناوری ترجمه کرده اند و شاید هزینه چاپشان را هم خودشان داده اند که شاید صاحب کتاب شوند و اسمشان را روی کتاب بیاید و نمی دانم چقدر خوانده شود و این شمارگان رقم های غم انگیزی هستند که نشان دهنده مخاطب کم این کتاب ها است.

این منتقد سینما گفت : هجومی که فناوری جدید برای مردم ایجاد کرده است وقتی برای آنها نمی گذارد و همین باعث کم خواننده شدن کتابهای سینمایی است .

گلمکانی افزود : یک زمانی مجله ما با شمارگان هشتاد هزار نسخه منتشر می شد اما باآمدن فناوری های جدید الان دیگر همه چیز در فضای مجازی پیدا می شود .

وی گفت : یک زمانی ، ما کسانی را می شناختیم که می گفتند ما بیشتر فیلم می خواندیم تا فیلم ببینیم . من خیلی ها را می شناختم که می گفتند هر چه داشتیم از مجله فیلم داشتیم و کسانی را می شناختم که جزو خوره ها بودند اما الان نمی خوانند دیگر و خیلی ها می روند در فیدیبو نسخه مجازی اش را می گیرند اما دورانی دارد تمام می شود هرچقدر هم ما نوستالژی داشته باشیم یک واقعیتی است که یک سیلی دارد می آید و می برد ولی ما داریم خودمان را تطبیق دهیم اما حالت دست و پازدن دارد .

وی گفت : نگاهی به گذشته حتی نشان می دهد که استقبال از نشریاتی مثل مجله فیلم ، صرفا محصول عشق و علاقه تولیدکنندگان نبوده هرچند که موثر بوده ، بلکه شرایط زمان هم نقش داشت و همه چیز با زمان تعریف می شود.

گلمکانی درخصوص محتواهای تولید شده این روزها گفت : همان طور که در گذشته سنت پرونده در نشریات که از مجله فیلم شروع شد ، کارآمد بود امروز هم ناشران از مجموعه ها استقبال می کنند اینکه شما یک موضوع را انتخاب کنید و بسط دهید .

نشست های هفتگی خانه کتاب و ادبیات ایران چند سالی است که به فرایندهای نشر کتاب می پردازد .

نشست هایی در خصوص ترجمه کتابها ، کتابهای کودک و کتابهای عاشورایی از نشست های اخیر در هفته های گذشته بوده است .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تضاد استقلال طلبی ملت ایران با سیاست‌های سلطه جویانه امریکا
شهر مقدس قم سوگوار ایام شهادت حضرت زهرا (س)
خبر‌هایی از بررسی روند اجرای طرح جی نف در سمنان
انعکاس مشکلات آسفالت معابربرخی مناطق استان کرمان
ششمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند فردا توسط معاون رئیس‌ جمهور افتتاح می‌ شود
تأکید وزیر صمت بر خوداتکایی صنعت فولاد در تأمین انرژی
الگو‌های برتر طرح «اسوه» معرفی شدند
توزیع ۱۰ هزار بسته پوشینه بزرگسال برای مدجویان اصفهان
اعزام ورزشکاران آباده‌ای به مسابقات قهرمانی بوکس آبادان
توزیع بیش از هزار و ۶۰۰ بسته جیره غذایی میان دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری
پیروزی تراکتور مقابل الشرطه عراق
 تبعید امام در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ ریشه بیداری ملت ایران و نهضت انقلابی بود
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای سکه‌های تقلبی در شهرستان ری
واگن سازی زرند ظرفیتی برای توسعه حمل و نقل ریلی استان
تخریب ورودی خانه دکتر نمازی در شیراز
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۲ آبان ۱۴۰۴
شهرستان ری آماده برگزاری راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان
تسریع تحویل واگن‌های متروی قم و آغاز نوسازی صنایع
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
برنامه ریزی برای ساماندهی بازار میوه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)