• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۹۲۱۳
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۷
اقتصادی » آب وانرژی

قیمت نفت افزایش یافت

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه با امیدواری به افزایش تقاضای تابستانی در ایالات متحده و چین افزایش یافت، با این حال احتیاط تحلیلگران درباره چشم‌انداز اقتصاد جهانی مانع از افزایش بیشتر قیمت‌ها شد.

قیمت نفت افزایش یافت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،  قیمت نفت در معامله‌های روز چهارشنبه (۲۵ تیر) در پی انتظار‌ها برای تقاضای تابستانی قوی در دو مصرف‌کننده بزرگ جهان، آمریکا و چین، افزایش یافت هرچند این افزایش‌ها به‌ علت احتیاط تحلیلگران درباره اقتصاد گسترده‌تر محدود شد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۴ و ۱۱ دقیقه بامداد روز چهارشنبه به وقت گرینویچ با ۱۳ سنت یا ۰.۲ درصد افزایش، به ۶۸ دلار و ۸۴ سنت برای هر بشکه رسید، در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا هم با ۲۵ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش، ۶۶ دلار و ۷۷ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.

افزایش قیمت در معامله‌های روز چهارشنبه، افت دو روز گذشته را معکوس کرد، زیرا بازار پس از هشدار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، مبنی بر اعمال تعرفه بر خرید نفت روسیه، احتمال اختلال عرضه را کم‌اهمیت ارزیابی کرد.

در حالی که قیمت‌ها در محدوده‌ای نوسان دارد، نشانه‌هایی از تقاضای پایدار ناشی از افزایش سفر‌های فصل گرم در نیمکره شمالی با نگرانی‌های ناشی از کُند شدن رشد اقتصاد جهانی و تأثیر تعرفه‌های آمریکا بر مصرف سوخت در کشور‌های شریک تجاری، در رقابت است.

برخی تولیدکنندگان بزرگ نفت به نشانه‌هایی از توسعه بهتر اقتصادی در نیمه دوم سال اشاره کرده‌اند، در حالی که داده‌های چین نیز بر توسعه مداوم تأکید دارد.

تحلیلگران گروه مالی بورس اوراق بهادار لندن (LSEG) اعلام کرده‌اند که تقاضای فصلی قوی در نتیجه سفر‌های تابستانی و فعالیت‌های صنعتی، به افزایش قیمت نفت شتاب داده است.

افزایش مصرف بنزین، به‌ویژه در آمریکا در روز‌های تعطیلات چهارم ژوئیه، نشانه تقاضای قوی بوده و بخشی از فشار‌های کاهشی ناشی از افزایش ذخیره‌سازی‌ها و تعرفه‌ها را جبران کرده است.

کُندی توسعه اقتصادی چین در سه‌ماه دوم ۲۰۲۵

داده‌های اقتصادی چین نشان داده است توسعه اقتصادی در سه‌ماه دوم کاهش یافته، اما کمتر از سطح مورد انتظار بوده و بخشی از آن به‌ علت بارگیری پیشاپیش برای مقابله با تعرفه‌های ایالات متحده رقم خورده است.

این داده‌ها برخی نگرانی‌ها درباره اقتصاد بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان را کاهش داده‌اند.

افزون بر این ظرفیت پالایش نفت خام چین در ماه ژوئن نسبت به سال گذشته میلادی ۸.۵ درصد افزایش یافته که نشان‌دهنده تقاضای بالاتر برای سوخت است، با وجود این نشانه‌ها، برخی تحلیلگران افزایش قیمت را گذرا ارزیابی کرده‌اند.

به گفته پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا، ثبات بازار پس از دو نشست نوسانی بیشتر ناشی از اصلاح فنی کوتاه‌مدت بوده و نه تغییر بنیادین در عوامل بازار.

وی افزود: سرمایه‌گذاران باید انتظار‌های تورمی و مسیر نرخ بهره در آمریکا را به‌دقت زیر نظر داشته باشند، زیرا فشار کنونی از سوی ترامپ برای تعرفه‌های گسترده‌تر می‌تواند تورم‌زا باشد و به کاهش تقاضای سوخت در میان‌مدت بینجامد.

در همین حال گزارش ماهانه سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) که روز سه‌شنبه منتشر شد، نشان می‌دهد چشم‌انداز اقتصاد جهانی در نیمه دوم سال تقویت شده و پیش‌بینی تقاضای نفت در وضع خوش‌بینانه‌تری قرار دارد.

بر اساس این گزارش، کشور‌های چین، هند و برزیل عملکردی فراتر از انتظار داشته‌اند، در حالی که ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در حال بهبود از اوضاع سال گذشته میلادی هستند.

تحلیلگران هشدار داده‌اند که با وجود عوامل حمایتی، بازار نفت خام شتاب بنیادین کافی ندارد و تا زمانی که شفافیت در زمینه رشد جهانی، جهت‌گیری سیاست‌ها و بهبود تقاضای واقعی، به‌ویژه از سوی آسیا، حاصل نشود، قیمت‌ها ممکن است در مسیر افت قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید معاون وزیر صمت از کارخانه های بافتینه و بافتسان ملایر
خبر‌هایی امیدوار کننده از گوشه و کنار سیستان و بلوچستان
نمازجمعه نشان‌دهنده حضور قدرتمندانه جامعه اسلامی
آغاز ماراتن علمی در استان همدان
نسل‌کشی مردم غزه هدف مشترک آمریکا و اسرائیل است
خراسان جنوبی/بسیج پای کار امنیت مردم
یادی از شهید عباس کردکتولی یکی از شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی
گرمازدگی آفت سلامتی و کشاورزان در روز‌های تابستان
گرامیداشت شهیدان دولتی مقدم در زاهدان
شهید مهدی زیبا نماد رشادت نسل جوان و اقتدار ملی ایران
پدر شهید سید حمید قاضی زاده هاشمی به فرزندش پیوست
آمادگی دوپایانه مرزی برای استقبال از زائران حسینی کشور پاکستان
هندبالیست همدانی راهی مسابقات قهرمانی آسیا شد
تولید ۱۰ میلیون اصله درخت در لرستان
آیین گرامیداشت شهدای ارتش در حفاظت از حریم ایران
گرامیداشت یاد و خاطره شهدای رودبار و خمام
دو بازیکن سابق تیم ملی والیبال، مهمان «روی تور»
اعزام دختران کمیته امداد به اردوی زیارتی مشهد مقدس
خرید بیش از ۴۴هزار تن گندم در رزن
اختصاص ۱۲۰ میلیارد ریال برای نوسازی مرکز فنی و حرفه‌ای مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرداد ماه با موج گرمای شدید آغاز می‌شود
اعلام مراسم تشییع پیکر سردار شهید غیب پرور در شیراز
عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی پس از پاسخ قاطع ایران
بررسی برنامه‌ها و نقل‌وانتقالات استقلال در نشست مجازی ساپینتو و سیدورف
ملت با جهت‌گیری‌های گوناگون سیاسی پای ایران عزیز ایستاد
مدیر کل جدید آموزش و پرورش قم معرفی شد
وزیر جهاد کشاورزی: توازن در واردات نهاده باید رعایت شود
پرداخت کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ از هفته آینده
سردار غیب پرور بر اثر عوارض شیمیایی آسمانی شد
مارکو باکیچ به پرسپولیس پیوست
واکنش شرکت گاز درباره انفجارهای چند روز اخیر
هاشمیان: فلسفه فوتبال من هجومی و هدفم قهرمانی است
فیلم سینمایی «شبح کوهنورد» از قاب نمایش
فرمانده کل سپاه درگذشت سردار غیب پرور را تسلیت گفت
منابع آب، در انتظار تغییر رفتار مصرف
طرح مشترک جریان فتنه با منافقین و رضا پهلوی  (۳ نظر)
چرا بانک‌ها برای وام ازدواج «شعبه» را تایید نمی‌کنند  (۳ نظر)
دستور رئیس قوه قضائیه برای مقابله با گرانفروشی و احتکار  (۲ نظر)
پزشکیان: همچنان معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است  (۲ نظر)
رژیم صهیونیستی بمباران سوریه را از سرگرفت  (۲ نظر)
مدنی‌زاده: به‌دنبال خصوصی‌سازی واقعی هستیم  (۱ نظر)
اعلام زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های اجرایی  (۱ نظر)
اسقاط ۲۰هزار دستگاه موتورسیکلت فرسوده  (۱ نظر)
سود سهام عدالت متوفیان برای وراث کی واریز می شود؟  (۱ نظر)
انعقاد قرار داد سازندگی ۵۸ هزار واحد مسکن ملی در استان  (۱ نظر)
تشدید تحریم‌های اروپا علیه ایران به بهانه حقوق بشر  (۱ نظر)
کلافگی صاحبان مشاغل از اختلال دستگاه‌های کارت خوان  (۱ نظر)
عفو بین‌الملل: اتحادیه اروپا با اسرائیل به حقوق بشر خیانت کرد  (۱ نظر)
نرخ جدید نان در استان گلستان اعلام شد  (۱ نظر)
کلمبیا خواهان مقابله جامعه جهانی با جنایات اسرائیل شد  (۱ نظر)