• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۷۹۱۷
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۴
سمنان » علمی فرهنگی
دانستنی های سلامت؛

کدام شکر سالم تر است ؟ سفید یا قهوه ای ؟

شکر یکی از مواد طبیعی بشمار می‌رود و هزاران سال است در رژیم غذایی افراد در شربت، مربا، کیک، نوشابه بکار می‌رود

کدام شکر سالم تر است ؟ سفید یا قهوه ای ؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مرکز سمنان  ، شکر از جمله موادی است که حتی مقدار کم آن هم کالری بالایی دارد به همین خاطر برخی افراد سعی دارند همیشه به دنبال جایگزین‌هایی باشند که ضرر کمتری برایشان داشته باشد که یکی از آنها شکرقهوه‌ای است.

تفاوت در ارزش غذایی شکر قهوه‌ای و سفید:

با توجه به این که شکر سفید و قهوه‌ای از یک نوع محصول تولید می‌شود. نیشکر یا چغندر قند - آن‌ها کاملا شبیه هم هستند. در واقع، بیشتر شکر قهوه‌ای مخلوطی از شکر سفید و شهد است، که نوعی شربت گرفته شده از شکر است. شهد مسئول تیره‌تر کردن رنگ آن است و ارزش غذایی آن را کمی افزایش می‌دهد.

مهم‌ترین تفاوت غذایی بین این دو این است که شکر قهوه‌ای مقدار کمی کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتری دارد.

گفته می‌شود که مقادیر این مواد معدنی در شکر قهوه‌ای ناچیز هستند، بنابراین منبع خوبی از ویتامین یا مواد معدنی نیست هم چنین شکر قهوه‌ای حاوی کالری کمتری نسبت به شکر سفید است، با این حال کمی تفاوت دارد. یک قاشق چای خوری (۴ گرم) شکر قهوه‌ای ۱۵ کالری دارد در حالی که مقدار مشابه شکر سفید ۱۶.۳ کالری دارد. گذشته از این اختلافات جزئی، از لحاظ ارزش غذایی شبیه هستند تفاوت‌های اصلی آن‌ها در طعم و رنگ آنهاست.

نحوه تولید هر دو نوع شکر چگونه است:

شکر در مناطق گرمسیری تولید می‌شود به این ترتیب که ابتدا نیشکر یا چغندر قند را پرورش می‌دهند.

هر دو این گیاه‌ها تحت یک فرآیند مشابه برای تولید شکرقرار می‌گیرند. با این حال، روش‌های مورد استفاده برای تبدیل آن به شکر قهوه‌ای و سفید تفاوت دارند.

اول، آب شیرین هر دو محصول استخراج، تصفیه و گرم می‌شود تا یک شربت قهوه‌ای و غلیظ شده به نام ملاس را تشکیل دهد.

بعد از آن، شکر متبلور شده به منظور تولید کریستال‌های شکر سانتریفیوژ می‌شود. سانتریفیوژ ماشینی است که به شدت برای جدا کردن کریستال‌های شکر از ملاس به کار می‌رود. سپس شکر سفید برای حذف هر گونه ملاس اضافی و ایجاد کریستال‌های کوچک‌تر فرآوری می‌شود. متعاقبا، از طریق یک سیستم فیلتراسیون انجام می‌شود که اغلب با استخوان‌های خرد شده حیوانات برای تشکیل قند سفید استفاده می‌شود. لازم به ذکر است شکر قهوه‌ای تصفیه شده، همان شکر سفید است که ملاس به آن افزوده شده. در همین حال، شکر قهوه‌ای تصفیه نشده در پردازش کم‌تر از شکر سفید قرار می‌گیرد و به آن اجازه می‌دهد تا مقداری از ملاس و رنگ قهوه‌ای طبیعی خود را حفظ کند.

مصارف شکر قهوه‌ای و سفید در آشپزخانه:

شکر سفید و قهوه‌ای را می‌توان به روش‌های مختلف پخت، مورد استفاده قرار داد. در حالی که گاهی اوقات آن‌ها می‌توانند به جای یکدیگر مورد استفاده قرار گیرند، انجام این کار ممکن است بر رنگ، طعم و یا بافت محصول نهایی شما تاثیر بگذارد.

ملاس در شکر قهوه‌ای رطوبت را حفظ می‌کند، بنابراین استفاده از آن منجر به نرم‌تر شدن چیزی که پخته‌اید می‌شود.

مثالا، کوکی که با شکر قهوه‌ای درست شده، مرطوب و فشرده خواهد بود، در حالی که کوکی که با شکر سفید درست می‌شود، تا حد زیادی بهتر می‌شود، چون هوای بیشتری وارد خمیر شود منجر به پف کردن بافت کوکی می‌شود.

به همین دلیل شکر سفید در بسیاری از محصولات پخته شده به کار می‌رود که نیاز به پف دارند.

آن‌ها در رنگ و طعم تفاوت دارند و این تفاوت اصلی است.

تفاوت اصلی بین شکر سفید و قهوه‌ای، در طعم و رنگ آنهاست. جانشین کردن شکر قهوه‌ای به جای شکر سفید در دستور العمل ها، رنگ غذا‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد و به رنگ قهوه‌ای یا قهوه‌ای روشن تغییرخواهد کرد.

برعکس، پخت با شکر سفید منجر به یک محصول به رنگ روشن‌تر خواهد شد؛ بنابراین هر کدام را که انتخاب می‌کنید به نتیجه نهایی مورد نظر شما بستگی خواهد داشت.

شکر سفید و قهوه‌ای هر کدام دارای پروفایل‌های منحصر‌به‌فرد هستند. شکر قهوه‌ای به خاطر ملاس اضافه شده یک طعم قوی، کاراملی یا آب نباتی دارد. به همین دلیل، در کیک‌های شکلاتی و کلوچه و طعم خوبی دارند.

از طرف دیگر، شکر سفید شیرین‌تر است، بنابراین می‌توانید از آن کمتر برای رسیدن به مزه مطلوب استفاده کنید. طعم خنثی آن باعث می‌شود که آن یک جز چند منظوره در پخت شیرینی و کیک باشد.

شکر قهوه‌ای و سفید ؛ کدام را انتخاب می‌کنید؟

انتخاب شکر سفید و یا قهوه‌ای به سلیقه شخصی شما بستگی دارد، چون طعم و رنگ تفاوت‌های اصلی بین این دو هستند. اگرچه شکر قهوه‌ای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به شکر سفید است، اما مقادیر این مواد معدنی به قدری ناچیز است که هیچ گونه مزایایی برای سلامتی ندارد.

به طور مهمی، تصور می‌شود که شکر یک عامل موثر برای اپیدمی چاقی و بیماری‌های عمده از جمله دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی است. به همین دلیل توصیه می‌شود که بیش از ۵ تا ۱۰ درصد کالری روزانه خود را شکر مصرف نکنید. با این حال، این باید حتی برای سلامت بهینه نیز محدود باشد در حالی که خوب است که اکنون از یک درمان شیرین لذت ببرید و پس از آن، همه انواع شکر باید در رژیم غذایی سالم محدود شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دیدار و گفتگوی خاخام ضد صهیونیست با آقای عراقچی
زنجان، به وقت عصر عاشورا
هوای تهران در وضعیت قرمز
اشک ماتم عزاداران خراسان شمالی در شام غریبان
بررسی مشکلات مددجویان روداب بم
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۶ تیر
کردستان، آماده خدمت‌رسانی به زائران اربعین
اطلاعیه قطع گاز در شهرستان ساری
اجتماع بزرگ زینبیون فردا در چهارمحال و بختیاری
سران بریکس حمله اخیر به ایران را محکوم کردند
توزیع ویتامین آ بین ۱۲هزار کودک در خراسان جنوبی
افزایش ۶.۵ درصدی تردد در جاده‌های همدان
سفره‌ای به وسعت ایمان؛ برگزاری آیین سنتی حاجت‌روا در تنکابن
گرد و غبار، هوای یزد را برای همه مردم ناسالم کرد
برگزاری مراسم شام غریبان حسینی در اشتریان
آمریکا و اسرائیل بزرگ‌ترین تهدیدکنندگان صلح جهانی‌اند
بلداجی خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری
شام غریبان در کرمان
 بازگرداندن ۷۵ کیسه آرد به شبکه رسمی توزیع 
میزبانی آستان قدس رضوی از ۲۲۰ زائر اولی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان ریل‌گذاری ایستگاه‌های خط دو قطارشهری اصفهان
واکنش رئیس‌جمهور به حضور رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا
در صورت هرگونه جنگ جدید پاسخ ایران ویرانگر خواهد بود
بازتاب بین المللی حضور رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا
مراسم شام غریبان حسینی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد
فرمانده خیمه گاه ما امام خامنه‌ای است
ضرورت همبستگی جهانی در برابر جنگ و فقر و تحریم
واکنش مردم به حضور رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا
فروش بلیت قطار‌های اربعین در هفته جاری
جام جهانی سنگ‌نوردی؛ صعود علیپور به مرحله نهایی
شناسایی و رفع ۱۱۰ مورد ناهماهنگی ایمنی و بهداشتی در تکایا منطقه ۸
همه فهمیدند ستون این خانه محکم و استوار است
در برابر هر تجاوزی با تمام توان از خود دفاع خواهیم کرد
پیوند با ولایت در فرهنگ شیعه امری صوری نیست
تدوین اهداف کلان حفاظت از تنوع زیستی کشور تا سال ۱۴۳۰
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد  (۵ نظر)
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی با حضور رهبر انقلاب  (۴ نظر)
هشدار سپاه به اسرائیل: دیگر خط قرمزی نخواهیم داشت  (۳ نظر)
در صورت تکرار خطای صهیون‌ها، طرح بیچاره‌کننده اجرا می‌شود  (۳ نظر)
واکنش مردم به حضور رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا  (۳ نظر)
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند  (۲ نظر)
شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله سلاح خود را تحویل نمی‌دهد  (۲ نظر)
تیم بازرسان آژانس ایران را ترک کرد  (۲ نظر)
اتحادیه اروپا تحریم «اسرائیل» را بررسی می‌کند  (۲ نظر)
اردوغان: فشار غرب بر رژیم صهیونیستی افزایش یابد  (۲ نظر)
دیدارهای دوستانه و اردوی مشترک پیش از هفته سوم لیگ ملت ها  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح هیچگاه دچار از هم پاشیدگی نخواهند شد  (۱ نظر)
پاسخ ایران به تعرض دوباره، «سخت‌تر از دوره قبل» خواهد بود  (۱ نظر)
توهم‌های دشمن با مجاهدت‌های فرماندهان نقش برآب شد  (۱ نظر)
برگزاری آیین بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی دشمن صهیونی  (۱ نظر)