• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۳۹۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۹
سیاسی » دولت

هدف‌گذاری کوتاه‌مدت، کلید همکاری‌های فناورانه ایران و روسیه

دستیار ویژه رئیس‌جمهور روسیه در حوزه علم و فناوری و معاون علمی رئیس‌جمهور ایران، در نشستی مشترک، همکاری‌های فناورانه ایران و روسیه را با اولویت هدف‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و نتیجه‌گرا بررسی کردند.

**هدف‌گذاری کوتاه‌مدت و نتیجه‌گرا، کلید همکاری‌های فناورانه ایران و روسیه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آندری فورسنکو، دستیار ویژه رئیس‌جمهور روسیه در حوزه علم و فناوری، در راس هیئتی بلندپایه با حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، دیدار و در خصوص گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های هوش مصنوعی (AI)، فناوری‌های پیشرفته و چگونگی استفاده از آنها در صنایع مختلف به بحث و تبادل نظر پرداختند.

آقای افشین با اشاره به ویژگی‌های خاص چاه‌های نفتی سپهر و جفیر، گفت: این چاه با عمق ۴۶۰۰ متر، جز چاه‌های عمیق کشور محسوب می‌شود و نیازمند مراقبت ویژه است.

وی افزود: به دلیل فشار بالای این چاه (حدود ۷۰۰ بار)، داشتن داده‌های آنلاین بسیار حائز اهمیت است و در غیر این صورت، ممکن است به علت افت فشار، یک چاه را از دست بدهیم. با اعمال تغییرات و با استفاده از داده‌های آنلاین، میزان تولید از ۴۷ هزار بشکه به ۶۰ هزار بشکه رسید.

معاون علمی رئیس‌جمهور با بیان این‌که چاه سپهر و جفیر جز اولین چاه‌های هوشمند کشور به شمار می‌رود، اظهار داشت: این پروژه در کمتر از یک‌سال به انجام رسیده و ما در تلاش هستیم تا تمامی چاه‌های خود را هوشمند کنیم. هدف ما در زمینه هوش مصنوعی، ایجاد نمونه‌های موفق و تکثیر آنها است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در دولت چهاردهم، ما بر فناوری‌های نوظهور و علوم پایه، به ویژه در حوزه‌های کوانتوم و فوتونیک، تمرکز ویژه‌ای داریم و در این زمینه علاقه‌مند به همکاری مشترک با روسیه هستیم. ما در حوزه‌های ارتباطات، حسگر‌ها و محاسبات کوانتومی کار‌های جدیدی انجام داده‌ایم و معتقدیم که انقلاب‌های صنعتی از تمرکز بر علوم پایه نشأت می‌گیرند.

آقای افشین با اشاره به توانمندی‌های ایران در حوزه هوش مصنوعی، گفت: با وجود سرمایه‌گذاری کمتر در زیرساخت‌های محاسباتی نسبت به سایر کشور‌های منطقه، توانسته‌ایم در کمتر از یک سال زیرساخت مناسبی ایجاد کنیم و نیروی انسانی بسیار توانمندی در این حوزه تربیت کنیم.

معاون علمی رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت ارتباط بین متخصصین حوزه‌های مختلف و متخصصین هوش مصنوعی، افزود: در هوش مصنوعی، تنها متخصصین برنامه‌نویس کارساز نیستند، بلکه نیازمند واسطی بین فناوری‌های مختلف و متخصصین هوش مصنوعی هستیم. به همین دلیل، ما سعی کرده‌ایم مدل‌های موفق در صنعت را به کمک هوش مصنوعی گسترش دهیم و ارتباط بین دامنه‌های فنی و متخصصین هوش مصنوعی را برقرار کنیم.

آقای افشین تاکید کرد: ما بسیار علاقه‌مند به همکاری مشترک با کشور روسیه در حوزه‌های فلزات نادر هستیم، چرا که می‌دانیم آینده جهان بر فلزات کمیاب متمرکز خواهد شد.

این مقام مسئول، با اشاره به اهمیت مسائل زیست‌محیطی، اظهار داشت: گِل‌های حفاری که از چاه‌های نفت استخراج می‌شوند، حاوی فلزات کمیاب هستند که هم استخراج و هم پالایش آنها می‌تواند اثرات زیست‌محیطی داشته باشد. این موضوع نیازمند توجه و یافتن راهکار‌های مناسب است.

وی در پایان با تاکید بر اهمیت هدف‌گذاری‌های کوتاه مدت و نتیجه‌گرا، گفت: ما ترجیح می‌دهیم هدف‌گذاری‌های کوتاه‌مدت با نتیجه را جایگزین هدف‌گذاری‌های بلندمدتی کنیم که نتیجه آنها مشخص نیست.

در ادامه، فورسنکو ضمن استقبال از پیشنهادات مطرح شده، اظهار امیدواری کرد: ایران و روسیه در این زمینه‌ها به توافقات مثبتی دست خواهند یافت. وی با تاکید بر اهمیت روزافزون هوش مصنوعی در دنیای امروز، اظهار داشت: نیاز به هوش مصنوعی برای حل مسائل پیچیده و بهینه‌سازی فرآیند‌ها بیش از پیش احساس می‌شود و ما امیدواریم که با همکاری مشترک، بتوانیم از این فناوری به بهترین شکل بهره‌مند شویم.

او با اشاره به این‌که هوش مصنوعی به موضوع روز جهانی تبدیل شده است، گفت: به نظر من، اگر از هوش مصنوعی به درستی و با برنامه‌ریزی دقیق استفاده شود، می‌توان بر بسیاری از چالش‌ها فائق آمد و راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای مشکلات موجود ارائه داد.

این مقام مسئول با اشاره به پروژه‌های فناورانه‌ای که در این دیدار ارائه شد، خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها نشان دادند که چگونه می‌توان از فناوری‌های نوین برای حل مسائل فنی و صنعتی استفاده کرد. مسئله مهم، یافتن راهکار‌هایی است که استفاده از این فناوری‌ها را هم برای ایران و هم برای روسیه سودمند سازد و در راستای منافع مشترک دو کشور باشد.

او در ادامه با بیان این‌که هوش مصنوعی از نظر ریاضی، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مقوله‌ای بسیار پیچیده است، بر اهمیت آموزش علوم پایه به متخصصان حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد.

فورسنکو در پایان ضمن تمجید از دستاورد‌های ارائه شده توسط طرف ایرانی، اظهار داشت: آنچه امروز مشاهده کردیم، بر پایه قوانین فیزیکی پیشرفته و فناوری‌های مدرن بنا شده است و نشان‌دهنده ظرفیت بالای متخصصان ایرانی در این زمینه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
محوطه ارگ سلطانیه زنجان ، نیازمند احیا و مرمت
لرستان میزبان نشست کانون های طلاب هلال احمر
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
وداع با دده موسلوم؛ نغمه‌های فاخر آشیقی جاودانه ماند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
سال گذشته مانور پدافندی بامحوریت مراکز هسته‌ای در قم برگزار شد
بسته خبر‌های کوتاه ۱۰ آذر در یک نگاه
چاپ کتاب مجموعه بازی‌های آموزشی در آباده
تعطیلی یک دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در رشت
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان؛ ۱۱ و ۱۲ آذر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان و معلولان آذربایجان شرقی
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
درخشش تیم خردسالان آذربایجان‌شرقی در مسابقات تکواندو
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)