پخش زنده
امروز: -
دستگاهی چندکاره ساخته دانش آموخته دانشگاه آزاد خمینی شهر از قابلیت نظارت بر علائم حیاتی نوآوری جدید در درمان تنفسی برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ دانشآموخته کارشناسیارشد رشته مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر و کارشناس تجهیزات پزشکی گفت: این دستگاه همچنین قابلیت سرفه مصنوعی، مکش و نظارت بر علائم حیاتی را بهطور همزمان دارد.
مهسا گوهرآرا افزود: با طراحی وساخت دستگاه کمکتنفسی چندکاره به یک نوآوری در زمینه مهندسی پزشکی دست یافته تا بهطور خاص نیازهای بیماران با مشکلات تنفسی جدی ازجمله بیماران مبتلا به آتروفی عضلانی نخاعی (SMA)، بیماران قطع نخاعی و دیگر اشکال نارسایی تنفسی را برآورده کند.
وی گفت: این دستگاه با ترکیب فناوریهای پیشرفته و تخصصهای بینرشتهای به گونهای طراحی شده که بتواند چندین عملکرد کلیدی را در یک واحد ارائه کند.
این دانش آموخته دانشگاه آزاد خمینی شهر افزود: یکی از قابلیتهای اصلی این دستگاه، اجرای عملکرد سرفه مصنوعی است و این ویژگی به بیماران کمک میکند تا ترشحات مخاطی خود را تخلیه و از بروز عفونتهای تنفسی جلوگیری کنند، در این حالت، دستگاه با ایجاد یک فشار مثبت و سپس یک فشار منفی موجب خروج ترشحات از ریهها میشود، این فرآیند بهخصوص برای بیمارانی که توانایی سرفه طبیعی را ندارند، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مهسا گوهرآرا افزود: علاوه بر این، دستگاه دارای قابلیت مکش ترشحات است که بهطور همزمان به تخلیه مایعات اضافی از مجاری تنفسی بیماران کمک میکند، این ویژگی در شرایطی که بیمار قادر به تخلیه طبیعی ترشحات نیست از بروز عفونتهای جدی و عوارض ناشی از تجمع مایعات پیشگیری میکند.
وی گفت: از دیگر قابلیتهای این دستگاه میتوان به نظارت بر علائم حیاتی اشاره کرد و دستگاه با استفاده از حسگرهای مختلف میتواند اطلاعاتی همچون فشار هوا و نرخ تنفس بیمار را رصد و امکان تجزیه و تحلیل دقیقتری از وضعیت تنفسی بیمار را فراهم کند.
این پژوهشگر مهندسی پژشکی افزود: در نهایت با توجه به طراحی مدولار دستگاه و استفاده از میکروکنترلر، قابلیت گسترش و اضافه کردن ویژگیهای جدید و پیشرفتهتر در آینده نیز فراهم است، این امر نهتنها به ارتقای کیفیت درمان بیماران کمک میکند؛ بلکه به بیمارستانها و کلینیکها این امکان را میدهد که کمتر به دستگاههای متعدد و مجزای غیرضروری وابسته شوند و بتوانند خدمات بهتری را برای بیماران ارائه دهند.
مهسا گوهرآرا افزود: به طور کلی، دستگاه کمکتنفسی چندکاره بهدلیل ترکیب چندین قابلیت اساسی در یک واحد واحد، میتواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیماران با مشکلات تنفسی ایفا کند و بهبود قابل توجهی در روند درمان فراهم آورد.
وی گفت: برای طراحی وساخت نمونه اولیه این دستگاه ۵۰۰ میلیون تومان هزینه کرده که باتجاری سازی آن قیمت داخلی از مشابه خارجی کمتر میشود وصرفه اقتصادی دارد.