• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۴۹۳۱
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۱
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
سیمایی صراف:

سال آینده ، سال امیدآفرینی به دانشجویان است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: خروجی امروز دانشگاه‌ها به لحاظ کیفی نسبت به گذشته کاهش یافته است، باید از آموزش سنتی به سمت نظامی مبتنی بر فناوری به خصوص هوش مصنوعی حرکت کنیم.

سال آینده سال امید آفرینی به دانشجویان است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حسین سیمایی صراف در نشست جمعی از فعالان واحد‌های فناور و پیشتازان هوش مصنوعی در دانشگاه تربیت مدرس افزود: پارک‌های علم و فناوری که در داخل دانشگاه‌ها یا بیرون آنها شکل گرفته‌اند، اینها بسیارامیدآفرین هستند و به دانشجویان خلاق انگیزه می‌دهند.
وی افزود: مشکل اقتصاد کشور قابل انکار نیست، اما اقتصاد کشور هنگامی به رشد قابل قبولی خواهد رسید که مبتنی بردانش، فناوری و نوآوری باشد و به اصطلاح امروزی دانش بنیان باشد.
سیمایی صراف همچنین با بیان اینکه شیوه آموزش باید تغییر کند و به سمت نظام آموزشی مبتنی برهوش مصنوعی سوق یابیم و از آموزش سنتی و کلاسیک باید فاصله بگیریم، اما نباید فراموش کنیم که آموزش پایه همه علوم است و وظیفه آموزشی دانشگاه هیچگاه تمام شدنی نیست این آموزش باید با کیفیت و با ابزار روز و جدید و تکنولوژی‌های جدید باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه خروجی دانشگاه‌های امروز ما نسبت به گذشته به لحاظ کیفی کاهش یافته است و این خود باعث خواهد شد که فارغ التحصیلان بازار کار را هم از دست دهند گفت: این یک واقعیت است و امیدواریم با کمک فناوران و استفاده از تکنولوژی به خصوص هوش مصنوعی آموزش را کیفیت ببخشیم.

کاهش امید، نشاط و انسجام اجتماعی عوامل اصلی مهاجرت
وزیر علوم همچنین بااشاره به برخی صحبت‌ها در این نشست مبنی بر افزایش مهاجرت نخبگان جوان به خارج از کشور اظهار داشت: البته بحث مهاجرت یک بحث جهانی است و مطالعات تاریخی هم نشان می‌دهد از دهه چهل شمسی نگرانی در خصوص مهاجرت از ایران وجود داشته است و حتی در سال‌های ۱۳۴۶ یا ۱۳۴۵ نیز یک سمیناری در این خصوص علل مهاجرت برگزار شد، اما متاسفانه به دلائل مختلف از جمله بی توجهی‌ها این وضعیت حادتر شده است.
سیمایی افزود: البته از طرفی هم نمی‌شود مهاجرت را برای افراد ممنوع کرد چراکه حق انتخاب زندگی و مکان زندگی و اقامتگاه از حقوق افراد جامعه محسوب می‌شود، اما ما باید جاذبه‌ها را برای ماندن نخبگان در کشور افزایش دهیم و دافعه‌ها را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه، علل مهاجرت مختلف و متنوع است و شاید حتی اوضاع هم مناسب باشد برخی علاقمند باشند که مهاجرت کنند، اما اوضاع هنگامی نگران کننده می‌شود که تعلق فرد به جامعه و کشور کاهش پیدا می‌کند.
وزیر علوم با تاکید براینکه نباید بگذاریم نخبگان و استعداد‌های کشور به عنوان ذخیر‌های ارزشمند حوزه علمی کشور به راحتی از دست بروند و مهاجرت کنند، افزود: به طورحتم هر کسی در هرجایگاهی که هست باید کمک کند که نگذاریم سرمایه‌های علمی کشور از دست بروند.
وی همچنین با اشاره به دیدار‌های خود با خیرین نیکوکار نیز گفت: حتی آنها می‌توانند با ساخت مجموعه‌های فناور و نوآور و یا سرمایه گذاری در شرکت‌های استارتاپی و ایجاد انگیزه در آنها، به دولت کمک کرده و در جلوگیری از مهاجرت نخبگان اثرگذار باشند.
سیمایی صراف همچنین یکی دیگر از عوامل مهاجرت را کاهش امید و نشاط در بین دانشجویان دانشگاه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: این درحالی است که در دهه ۶۰ با وجود جنگ و مسائل اقتصادی، دانشگاه‌ها مملو از امیدواری و نشاط و انسجام بودند.

مشکل زیرساخت‌های پارک‌های علم و فناوری مرتفع می‌شود
وزیر علوم همچنین در بخش دیگری با اشاره به برخی انتقادات از مشکلات برق پارک‌های علم و فناوری به عنوان یک عامل و زیرساخت اساسی برای این مجموعه ها، بر تقویت هرچه بیشتر زیرساخت‌های انرژی در کشور تاکیدکرد.
سیمایی صراف افزود: شاید کمتر جلسه‌ای در دولت باشد که به مشکل ناترازی‌ها پرداخته نشود و به شکلی که امور با جدیت پیش می‌رود به فضل خداوند متعال برای سال آینده این ناترازی با سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت‌های انرژی بهبود خواهد یافت.

اعلام آمادگی برای راه اندازی یک استودیو برای معرفی محصولات دانش بنیان‌ها
وزیر علوم همچنین با اشاره به ستاد وزارت علوم و اتوماسیون این وزارتخانه همچنان به شیوه سنتی عمل می‌کند و نیازمند به روز رسانی با تکنولوژی‌های جدید از جمله بهره مندی از ابزار هوش مصنوعی است به فناوران کشور اطمینان داد که این وزارتخانه از ایده‌ها و پیشنهادات جدید برای پیشرفته شدن ستاد این وزارتخانه با تقبل هزینه مربوطه استقبال خواهد کرد.
سیمایی همچنین با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در حمایت هرچه بیشتر از بخش خصوصی، از آمادگی وزارت علوم برای راه اندازی یک استودیو تولید محتوا برای معرفی نوآوری‌های و فناوری‌های بومی سازی شده توسط دانش بنیان‌های پارک‌های علم و فناوری وزارت علوم خبر داد.
وی به فناوران بخش خصوصی حاضر در این نشست پیشنهاد داد با همکاری معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم یک استودیو برای معرفی محصولات راه اندازی و نسبت به معرفی محصولات نوآورانه خود اقدام کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)