پخش زنده
امروز: -
مبارزه زمستانه با آفات و بیماریهای مرکبات از اول اسفند در باغهای استان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، با صدور اطلاعیهای از باغداران خواست تا با رعایت توصیههای فنی و مشورت با کارشناسان، برای حفظ سلامت باغهای مرکبات خود اقدام کنند.
در این اطلاعیه بر اهمیت مبارزه اصولی با آفات و بیماریهای مرکبات در فصل زمستان تاکید شده است.
باغداران از هرگونه اقدامی برای مبارزه زمستانه، با مراجعه به کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی، نسبت به دریافت مشاوره و راهنماییهای لازم اقدام کنند.
همچنین بر این نکته تاکید شده است که باغداران باید پس از رفع سرما و یخبندان پیشبینی شده در هفته اول اسفند و اتمام عملیات هرس مورد نیاز، بر اساس توصیههای فنی کارشناسان و با دریافت نسخه گیاهپزشکی، مبارزه اصولی با آفات و بیماریهای مرکبات را آغاز کنند. این اقدام، گامی اساسی در جهت حفظ و ارتقای سلامت باغهای مرکبات استان و افزایش تولید این محصول با ارزش به شمار میرود.
۱. شروع زمان مناسب مبارزه زمستانه با در نظر گرفتن اقلیم منطقه، شرایط رشدی گیاه و نوع ارقام کاشته شده در باغ از تاریخ 10 اسفند به مدت ۳ هفته اعلام میگردد.
۲. روغن پاشی عمومی برای باغهای مرکبات با مصرف روغنهای امولسیون شونده به میزان ۱۲ لی ۱۵ لیتر در هزار لیتر آب توصیه میگردد. در باغاتی که دارای سابقه آلودگی شدید به آفت سپردار قرمز و قهوهای بوده میزان روغن ۱۵ الی ۱۸ لیتر در هزار لیتر آب توصیه میشود.
* تاکید میشود از روغنهای استاندارد و دارای مجوزهای لازم که از داروخانههای گیاهپزشکی معتبر تهیه و خرید شده استفاده گردد وهمچنین پیشنهاد میگردد به منظور حصول نتیجه مطلوب با در نظر گرفتن شرایطآب و هوایی، وضعیت رشدی گیاه و نوع ارقام، میزان مصرف روغن امولسیون با دریافت مشاوره و نظرکارشناسی در زمان مبارزه تعیین گردد.
۳. مبارزه با آفت کنه قرمز در باغهای که دارای سابقه آلودگی بوده یا بصورت فعال با جمعیت بالا مشاهده میشود خصوصا باغاهای جوان زیر ۸ سال با نظارت و تجویز کارشناسان حفظ نباتات یا کلینیک گیاه پزشکی با توصیه واستفاده از یکی ازکنه کشهای موثر و مجاز در زمستان نظیر کلوفنتزین (آپولو) بادوز ۰.۵ -۲۵-۰ لیتردرهزار، بروموپروپیلات (نئورون) بادوز یکدرهزاریا فنپیروکسی میت (اورتوس) بادوز ۱ تا-۰.۵ درهزار بههمراه روغن امولسیون شونده استاندارد انجام گردد. شایان ذکر است رعایت تغییر مصرف نوع سم و تناوب استفاده ازکنه کشهای مصرفی در هر دوره مبارزه جهت جلوگیری از بحث مقاومت ضروری میباشد.
۴. توصیه میگردد در باغهای جوان آسیب دیده ناشی از سرمای زمستانه، مبارزه زمستانه تا شروع رشد جوانهها و حذف سرشاخههای خشکیده به تاخیر افتد.
۵. به منظور کاهش جمعیت انتقالی و پیشگیری از طغیان مگس میوه مدیترانهای در بهار و تابستان سال آینده سریعا نسبت به برداشت و پاکسازی کلیه میوههای رسیده بخصوص میوههای نارنج داخل یا حاشیه باغاها، خانه سراها، پارکها، معابر شهری و روستایی، شهرکهای ساحلی و .. حداکثر تا پایان سال اقدام و میوههای غیر قابل استفاده را در عمق ۵۰ سانتی متری خاک دفن نمایید.
۶. مبارزه زراعی (پاییل کردن سایه انداز درختان) و رعایت بهداشت عمومی کف باغ علاوه بر ایجاد تهویه مطلوب برای درختان در کاهش جمعیت انتقالی برخی آفات از جمله مگس میوه مدیترانهای تاثیر بسزایی خواهد داشت.
۷. به منظور پیشگیری و درمان بیماری بلاست باکتریایی مرکبات در باغهای که که علائم یا سابقه آلودگی داشتهاند با مشاوره گرفتن از کارشناسان حفظ نباتات یا گیاه پزشکی بعد از انجام عملیات هرس و قبل از شروع جوانه زنی با استفاده از ترکیبات مسی نظیر اکسی کلرور مس یا بردو برابر میزان توصیه شده پیشنهاد میگردد. ضرورت رعایت فاصله حداقل یک هفتهای بین عملیات روغن پاشی و محلولپاشی با ترکیبات مسی مورد تاکید میباشد.
۸. ضدعفونی کردن ابزار هرس از جمله قیچی، اره و... در باغات دارای سابقه بیماریهای قابل انتقال یا مشکوک به آن با موادضدعفونی کننده نظیر وایتکس (هیپوکلریدسدیم) یا الکل ۷۰ %، به منظور جلوگیری از اشاعه بیماریهای ویروسی، ویروئیدی یا باکتریایی توصیه گردیده و همچنین در خصوص آب مورد مصرف در عملیات سمپاشی، در صورت بالا بودن PH یا املاح آب مصرفی، استفاده از مواد کاهش دهنده یا اصلاح کننده آن پیشنهاد میگردد.
۹. به منظور حمایت از دشمنان طبیعی آفات و حشرات گرده افشان و نیز تاثیر کم حشره کشها روی فرم زمستان گذران آفات از مصرف آن در مبارزه زمستانه خودداری شود.
۱۰. توجه به اطلاعات هواشناسی و اطمینان از عدم بارندگی و سرمای شدید ۲۴ الی ۴۸ ساعت پس از روغن پاشی بسیار مهم میباشد.
۱۱. هماهنگی و اطلاع رسانی لازم به زنبورداران منطقه جهت رعایت نکات ایمنی و جابجایی کندوها قبل از مبارزه زمستانه به منظور جلوگیری از خسارت احتمالی توصیه میشود.
۱۲. رعایت اصول و نکات ایمنی فردی مانند استفاده از ماسک، لباس مخصوص سمپاشی، دستکش، چکمه، عینک سمپاشی، عدم خوردن و آشامیدن مواد غذایی و کشیدن سیگاردر هنگام سمپاشی، و نیز استحمام ویا شستشوی دست و صورت پس از پایان عملیات سمپاشی با آب و صابون ضروری است.