پخش زنده
امروز: -
استاندار خراسان شمالی گفت: واگذاری به بخش خصوصی و برون سپاری راهکار برطرف کردن مشکلات شرکت سهامی زراعی بهکده رضوی در شهرستان سملقان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ بهمن نوری در ادامه سفرهای شهرستانی خود امروز به سملقان سفر کرد و از گاوداری ۱۶۰راسی روستای بهکده رضوی بازدید کرد و از نزدیک درجريان مشکلات آنان قرار گرفت.
وی در نشست با مدیران بهکده رضوی در شهرستان سملقان گفت: ورود سرمایه گذار به این مجموعه نقش مهمی در توسعه منطقه خواهد داشت.
استاندار افزود: برطرف کردن مشکل تملک زمینهای بهکده رضوی در اولویت قرار دارد و با رفع این مشکل میتوان تسهیلات لازم را در اختیار متقضایان قرار داد.
نوری با بیان اینکه حل مشکل تملک این زمین ها، دست کمیته امداد است بیان کرد: رایزنی لازم در این خصوص انجام میشود و در اولین فرصت با رییس کمیته امداد رایزنی لازم برای رفع مشکلات این مردم انجام میشود.
استاندار اضافه کرد: مشکلات مربوط به تامین آب و مشکلات نگهداری دام در این مجموعه در استان قابل حل است و مشکل صدور سند نیز باید در سطح وزارتخانهها برطرف شود.
نوری افزود: شیوههای بهره برداری از زمینهای کشاورزی و ماشین آلات کشاورزی تغییر پیدا کرده است و با این هیات مدیره، توانایی خرید و توسعه بهکده وجود ندارد بر این اساس این مجموعه باید به سرمایه گذار واگذار شود.
استاندار ادامه داد: اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به استان دعوت خواهند شد تا با حضور این نمایندگان در خانه ملت، حل مشکلات این بخش تسهیل شود.
چالش بکهده رضوی سرمایه درگردش است
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی هم گفت: با توجه به ظرفیت و استعداد بالا استان که یکی از آن بهکده است که چالش بزرگ بهکده سرمایه در گردش است.
پاکمهر افزود: برای حل مشکلات این بهکده سرمایهای با با بهره کم پرداخت شود.
وی گفت: لایحه پیشنهادی دولت برای حل مشکلات بهکده رضوی در نوبت بررسی کمیسیون کشاورزی مجلس است.
نماینده مردم خراسان شمالی در مجلس ادامه داد: این منطقه ظرفیت گستردهای برای کشاورزی و پرورش دام دارد و اولویت استان هم طبق فرمایش رهبری، بخش کشاورزی است.
حل مشکل اسناد مالکیت اهالی، تزریق سرمایه د. گردش، احیای قنوات و تامین ادوات کشاورزی از اولویتهای بهکده است.
امام جمعه شهر آشخانه نیز گفت: بهکده استعداد قطب کشاورزی و دامی استان را دارد.
در این دامداری روزانه یک تن ونیم شیر تولید میشود.
۱۳۰۰ هکتار اراضی، ۴حلقه چاه، ۵ قنات،۱۵۰ هکتار آبیاری تحت فشار،۵۵۰۰ مجوز دام مولد و ۳هزار دام سبک و ۱۴۶ گاو شیری دارد.
این مجتمع، متشکل از روستاهای بهکده، دامدامی، دشت گرگان و سوقه، در سال ۱۳۴۲ برای تجمیع جذامیان شفایافته ایران با همکاری مستشاران آلمانی و فرانسوی گذاشته شد.
این مجموعه دارای ۶۲ هزار هکتار زمین کشاورزی و دامی بوده و زیرساختهای بیمارستانی و مسکونی و اداری دارد .