• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۵۷۹۵۶
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰
اقتصادی » صنعت

تولید فرش ماشینی در کشور؛ ۸۰ میلیون متر مربع‏

رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان فرش ماشینی گفت: میزان تولید فرش ماشینی کشور ما بیش از ۸۰ میلیون متر مربع است که حدود ۷۰ درصد آن به مصرف داخلی می‌رسد و بقیه صادر می‌شود.

آقای محمود تولایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما؛‌  درباره تولید فرش ماشینی افزود: ظرفیت تولید فرش ماشینی در ایران ۱۲۰ میلیون متر مربع است، اما اکنون ۸۰ تا ۹۰ میلیون متر مربع تولید می‌شود که البته متناسب با نوع فرش‌هایی که تولید می‌شود اعم از ظریف و درشت متغیر است، اما به طور متوسط حدود ۸۰ میلیون متر مربع تولید سالانه ماست. 

وی ادامه داد: حدود ۷۰ درصد از این میزان تولید نیز به مصرف داخلی می‌رسد و بقیه صادر می‌شود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان فرش ماشینی گفت: محدودیت‌هایی که در حوزه تجارت خارجی و تحریم‌های ظالمانه داریم، فرش ماشینی را هم درگیر کرده است. 
 
وی افزود: با وجود مشکلات ارزی و بازگشت ارز ناشی از صادرات و محدودیت‌هایی که در این حوزه پیش رو داشتیم، حجم صادرات ما در این حوزه کمتر نشد، تنها ارزش صادرات به علت کاهش قیمت جهانی کمتر شد.
 
تولایی با بیان اینکه امسال وضع ما نسبت به پارسال بهتر است گفت: اگر محدویت‌های فعلی را نداشته باشیم فرش ماشینی تا یک میلیارد دلار به راحتی ظرفیت صادراتی دارد، به ویژه که در بحث مواد اولیه محدودیت‌هایی داریم که آنها نیز فعالیت ما را مقداری محدود می‌کند. 
وی با بیان اینکه الحمد الله فرش ایرانی به اقصی نقاط دنیا صادر می‌شود افزود: هر خارجی دوست دارد که فرش ماشینی ایرانی داشته باشد و فرش ایرانی را خریداران به عنوان کالایی برتر و با برندی بهتر و کیفیتی‌تر می‌دانند؛ لذا فرش ایران شرایط بسیار مطلوبی به لحاظ تولید دارد.
 
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان فرش ماشینی درباره تامین مواد اولیه نیز گفت: برای تامین مواد اولیه ما بورس کالا را داریم که متاسفانه مواد اولیه صنعت فرش ماشینی ”پلی استر“ و ”پلی پروپیلن“ را گران می‌خریم. 
 
وی افزود: ما با کشور ترکیه در تولید فرش ماشینی رقابت داریم، اما دست آنها در تولید باز است و محدودیت‌های ما را ندارند. مواد اولیه ما را بورس کالا به قیمت زیر قیمت جهانی به ترکیه می‌دهد در بورس کالا رقابت ایجاد می‌شود بعضا تا صد در صد یعنی دو برابر قیمت برای ما تمام می‌شود که وقتی کالا و مواد اولیه را گران‌تر بخریم‏، قطعا نمی‌توانیم در بازار‌های جهانی در این کالا رقابت کنیم. 
 
تولایی اضافه کرد: آنچه که محدودیت داریم در قیمت‌هایی است که از بورس کالا می‌خریم و به رقابت برخورد می‌کنیم که در واقع مواد اولیه ما در مقایسه با رقبای خارجی خیلی گران‌تر تهیه می‌شود و ما نمی‌توانیم رقابت کنیم. 
 
وی گفت: در بحث ماشین آلات نساجی نیز مشکلات فراوانی داریم، اما به هرجهت تولید کنندگان فرش ماشینی همواره تلاش کردند ماشین آلات را به روز نگه دارند و رقابت کنند. 
 
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان فرش ماشینی به شانزدهمین نمایشگاه فرش ماشینی و موکت و کفپوش‌ها اشاره کرد و افزود: در این نمایشگاه بیش از ۱۸۰ واحد تولید حضور داشتند. در نمایشگاه امسال ۶۰ درصد ظرفیت بیشتری از واحد‌های تولیدی داشتیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح ۴۲ طرح عمرانی سلامت‌محور در فارس
طرح پنجشنبه‌های جهادی در شهرستان اهواز
اکران آثار چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در سینما‌های سپهر و ساری مال
دستگیری قاتل جوان پس از قتل میانجی درگیری در جهرم
آغاز طرح‌های گازرسانی و آبرسانی به چیلات دهلران
۱۵ اسفند؛ آخرین مهلت احزاب برای دریافت مجوز ارائه فهرست انتخاباتی
دورهمی بزرگ خانوادگی به یاد شهدای وطن در شیراز
مهلت ۶ ماهه دانشگاه آزاد برای بازنگری سرفصل‌های درسی
آغاز آزمون تصدیق صحت عملکرد نازل‌های سوخت مایع در خراسان شمالی
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد
همایش پیشکسوتان دفاع مقدس در هرمز برگزار شد
تردد مرزی کرمانشاه به مرز ۲ میلیون نفر رسید
کتاب «باغ خرمالو» به چاپ دوازدهم رسید
نمایش ۳۲ فیلم جشنواره فجر در بجنورد 
جوی پایدار در آسمان سمنان
رعدو برق، تگرگ و یخبندان صبحگاهی در برخی نقاط مرکزی
پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان ۱۷ بهمن
جزئیات سی و یکمین المپیاد علمی دانشجویان اعلام شد
بهره‌برداری طرح‌های بسیج سازندگی در شهرستان طبس
حضور ۲ داور ایرانی در مسابقات بین المللی دو‌و‌میدانی مسکو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)