راه نهایی رفع مشکلات تکیه بر مردم است
شهردار تهران گفت: قادریم به ازای هر ۴۵ تا ۵۰ روز، یک کیلومتر بزرگراه دو طبقه بسازیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدباقر قالیباف در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره ضرورت های ساخت بزرگراه دو طبقه صدر افزود: در دوره سوم شورای اسلامی شهر تصویب شد که تونل نیایش ساخته و بزرگراه های نیایش و صدر متصل شوند.
وی گفت: با بررسی های دقیق از میان چند گزینه برای مدیریت ترافیک نیایش به صدر، قرار شد که بزرگراه صدر دو طبقه شود.
قالیباف افزود: در واقع بزرگراه طبقاتی هم ظرفیت صدر را دو برابر می کرد و هم گره های ترافیکی را باز و ترافیک را تسهیل می کرد.
شهردار تهران درباره ویژگی های فنی بزرگراه طبقاتی صدر نیز گفت: تک پایه بودن پل های بزرگراه طبقاتی از جمله این ویژگی هاست که موجب شده است از ظرفیت طبقه پایین بزرگراه صدر کاسته نشود.
وی افزود: نوع سازه و طراحی آن و اینکه برای افزایش دوام آن از بتون خودمتراکم در این سازه استفاده شده است از ویژگی های دیگر این طرح است و به نوعی عمر مفید آن را حتی به بیش از صد سال می رساند.
قالیباف اضافه کرد: نحوه اجرای این طرح قابل توجه است به طوری که در ساخت این بزرگراه دو طبقه بیش از 5 هزار نفر در 26 ماه مشغول فعالیت بودند و هیچ گاه ترافیک در این بزرگراه قطع نشد.
وی با اشاره به اینکه حدود 7 هزار قطعه برای این بزرگراه، قالب ریزی و ساخته شد گفت: هیچ کدام از این قطعات شبیه یکدیگر نیستند زیرا با توجه به نوع استفاده از آن در طرح، تغییراتی در این قطعات و قالب های آن داده می شد.
قالیباف افزود: سرعت و دقت در اجرا و کنترل و نظارت از دیگر ویژگی های این طرح بود به طوری که در طول اجرای طبقاتی کردن بزرگراه صدر و ساخت تونل، کنترل ها و نظارت ها با دقت انجام می شد.
شهردار تهران گفت:از دیگر ویژگی های این طرح می توان به استفاده از جرثقیل های 1500 تنی اشاره کرد زیرا در شرایط تحریم در انتقال این جرثقیل ها به کشور با مسائلی رو به رو شدیم که البته با مدیریت، کار پیش رفت اما نکته قابل توجه این است که ساخت همین جرثقیل ها در داخل کشور بومی شده است.
وی افزود: میانگین سن مهندسان در این طرح 35 سال است که نشان می دهد در ا ین طرح تجربه و نیروی انسانی دست به دست هم داده اند و با روحیه جهادی این کار را انجام دادند.
قالیباف گفت: در ابتدا توصیه می شد اجرای این طرح با توجه به تحریم ها، انجام نشود.
شهردار تهران ادامه داد: تحریم ها مشکلات خود را دارد اما بارها اشاره کرده ایم که تحریم ها نمی تواند مانع از حرکت شود مشروط بر اینکه بتوانیم با برنامه ریزی و با اتکا به دانش فنی و مدیریت، تحریم ها را کم اثر کنیم.
وی افزود: البته این به آن معنا نیست که وارد مذاکرات نشویم چرا که یکی از اتفاقات خوبی که امروز دولت آن را پیش می برد این است که توانسته است با مذاکرات حداقل از افزایش بیشتر تحریم ها جلوگیری کند که این کار مفیدی است.
قالیباف گفت: این که ما بتوانیم با دنیا گفتگو کنیم از افتخارات کشور و دولت است اما باید بدانیم راه نهایی، تکیه بر مردم است و انقلاب اسلامی این درس را به ما داده است که مشکلات بزرگمان را با تکیه بر داخل و مردم حل کنیم.
شهردار تهران افزود: در اجرای طرح طبقاتی کردن صدر از شرکت های بزرگ دنیا برای کنترل مضاعف استفاده شد.
وی درباره رفع معارضین این طرح بزرگ نیز گفت: معارضان تاسیساتی و معارضین ملکی، معارضین این طرح بودند .
قالیباف افزود: دکل های برق فشار قوی در بزرگراه صدر از جمله این معارضین بود که با حفر شش کیلومتر تونل، همه این تاسیسات به زیر زمین انتقال یافت.
وی گفت: املاک در مسیر طرح نیز از معارضینی بودند که در طول اجرای این طرح حل و فصل شد.
قالیباف افزود: کارشناسان برای دو طبقه کردن دو نقطه دیگر از شهر تهران بررسی های را انجام داده اند.
شهردار تهران گفت: این دو نقطه شامل بزرگراه بعثت و بخشی از بزرگراه همت مسیر بین پل های فجر و شهرک قدس است.
وی افزود: بحث دو طبقه کردن بزرگراه بعثت قطعی شده است و پس از تصویب در شورای اسلامی شهر اجرایی می شود.
شهردار تهران گفت: متولی مشخصی برای رفع آلودگی هوا نیست و باید یک دستگاه در این زمینه محوریت داشته باشد.
محمدباقر قالیباف در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه آلودگی هوا امروز مهم ترین دغدغه کشور است افزود: این موضوع منحصر به شهر تهران نیست و بخش هایی دیگر از کشور این مشکل را دارند.
وی گفت: موضوعاتی مانند اقتصاد، مهم است اما سلامت انسان ها موضوع مهم تری است از این رو باید به آن نگاه ویژه ای داشت.
قالیباف افزود: نخستین مشکل ما در این زمینه، اعتبارات و بودجه نیست زیرا مشکلات ساختاری داریم.
شهردار تهران با اشاره به اینکه متولی مشخصی در این زمینه نیست، ادامه داد : درست است که در این موضوع دستگاههای زیادی مسئولیت دارند اما باید یک دستگاه محوریت داشته باشد.
وی گفت: مشکل بعدی در این زمینه، مدیریتی و پس از آن مشکل اعتبارات و پول است که چنانچه مشکلات ساختاری و مدیریتی حل شود مشکل سوم نیز قابل حل است.
وی افزود: با وجود همدلی که امروز میان شهرداری و دولت وجود دارد امیدواریم بتوانیم از این فرصت استفاده و این مشکل را رفع کنیم.
قالیباف به رویکرد توسعه اجتماعی در شهر و توجه به مسائل فرهنگی در دوره سوم مدیریت خود بر شهرداری اشاره کرد و گفت: امروز بزرگراهها و مسیرهای شریانی تهران استانداردهای لازم و زیرساخت های مناسب را دارند اما فرهنگ ترافیک ما آن گونه که باید باشد نیست.
وی افزود: توسعه اجتماعی و توجه به موضوعات انسانی از مهم ترین برنامه ها در این دوره است که در نهایت به کیفیت زندگی شهروندان منجر می شود.
قالیباف با اشاره به ضرورت تغییر سبک زندگی گفت: باید به سمت سبک زندگی اسلامی ایرانی برویم.
شهردار تهران همچنین بر گسترش فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی تاکید کرد.