• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۴۹۹۵۹
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۱
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

امضای ۵ سند تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی میان ایران و افغانستان

در جریان سفر هیئت اقتصادی طالبان به ایران، ۵ سند تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی میان ایران و افغانستان به امضا رسید.

  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما،، در نشست شامگاه پنجشنبه شب ۱۸ آبان با حضور «محمدعلی نیکبخت» وزیر جهاد کشاورزی، «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان و «ملا عبدالغنی برادر آخوند» معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت سرپرستی افغانستان و «نورالدین عزیزی» سرپرست وزارت صنعت و تجارت این کشور به همراه تعدادی از تجار افغانستانی و فعالان اقتصادی ایرانی ۵ سند تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان مسئولان دو کشور امضا و مبادله شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

آقای کاظمی قمی در ابتدای این نشست گفت: در هفته جاری میزبان هیئت عالی رتبه اقتصادی از کشور برادر و دوست افغانستان بودیم. عمده مباحثی که در این طی روز پنج روز صورت گرفت عمدتاً در حمزه‌های همکاری‌های اقتصادی بود. امروز بعد از بیست سال مقاومت توسط مردم افغانستان این کشور آزاد شده، اما مشکلات به جا مانده در حوزه‌های مختلف برای مردم این کشور به وجود آمده است.

وی ادامه داد: ما به عنوان دو کشور همسایه و مسلمان و با توجه به اینکه بیشترین تاثیرات از افغانستان بر محیط ایران وجود دارد، طبیعی است همکاری‌های اقتصادی به ثبات و امنیت و کاهش مشکلات افغانستان کمک می‌کند. سیاست ایران همواره کمک به مردم افغانستان بوده است. نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان افزود: در گفتگو‌های انجام شده نتایج خوبی رسیدیم و ما در این چند روز کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور را برگزار کنیم و اسنادی امشب برابر موضوعات اولویت دار به امضا برسد. آرزوی اینکه منطقه ما هر چه زودتر از دست متجاوزین آزاد و مشکلات حل شود.

 

حمایت ملا عبدالغنی برادر از مردم مظلوم غزه
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت افغانستان نیز در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های اقتصادی میان ایران و افغانستان در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره موضع حکومت افغانستان درباره ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، گفت: امارت اسلامی افغانستان قبلاً موضع خود را درباره جنایاتی که در غزه صورت می‌گیرد، رسماً بیان کرده است؛ ما حامی مظلومان در سراسر دنیا هستم و نه‌تن‌ها مردم غزه، بلکه در هر جایی که مردم بی‌گناه مورد ظلم قرار گیرند را محکوم می‌کنیم.


ملا عبدالغنی برادر: آمریکا نمی‌تواند در امور افغانستان مداخله کند
آقای ملا عبدالغنی برادر همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره تمایل آمریکا به دخالت در امور داخلی افغانستان، گفت: آمریکا نمی‌تواند در امور افغانستان مداخله کند و تنها در بخش اقتصادی می‌تواند ورود کند؛ موضع ما در این باره این است که آمریکایی‌ها به دنبال ایجاد موانعی هستند تا مانع پیشرفت اقتصادی افغانستان شوند و همچنین گاهی اوقات نیز در موضوعات سیاسی افغانستان مداخله می‌کنند.


وزیر صنعت و تجارت افغانستان: به دنبال افزایش تبادلات به ۱۰ میلیارد دلار هستیم
نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان نیز در حاشیه این مراسم، با تشکر از میهمان نوازی ایران در استقبال از هیأت افغانستانی، اظهار کرد: موضوعاتی که توافق شد، بالاتر از توقعات هیأت افغانستانی بود، جمهوری اسلامی ایران برادری خود را در این یک هفته ادا کرد و از آقای کاظمی قمی و وزیر جهاد کشاورزی برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور تشکر می‌کنیم، آقای کاظمی قمی شبانه‌روز تلاش می‌کند تا دو کشور ایران و افغانستان نزدیک‌تر شوند، کشور‌های اشغالگر از این کشور رفتند؛ اما افغانستان ۴ دهه رنج و ظلم را تحمل کرد و ایران ما را رها نکرد و همیشه از مردم حمایت کرده است.

وزیر صنعت و تجارت افغانستان افزود: گروه‌های افغانستانی که در این نشست حضور داریم، همگی نزد خداوند و ملتمان مسئولیت داریم؛ لذا این توافق‌ها را باید عملی کنیم و روی کاغذ باقی نماند. در صحنه عمل، موافقت‌نامه به قرارداد تبدیل خواهد شد و دنبال افزایش تبادلات به ۱۰ میلیارد دلار هستیم؛ اما به سادگی امکان‌پذیر نیست و تلاش زیادی می‌خواهد نه‌تن‌ها روابط تجاری را باید به سطح بالا برسانیم؛ بلکه به سطح منطقه ارتقا و سطح همکاری‌ها را افزایش دهیم.

نورالدین عزیزی گفت: نباید صرفاً بین دو بخش خصوصی کشور‌ها مذاکره شود؛ بلکه به سطح منطقه ارتقا یابد، ما از برنامه‌هایی که جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۰ سال انجام داده، بازدید کردیم که شامل بندر چابهار، فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان و گمرکات است، دیگر نیازی به اروپا نداریم؛ بلکه ایران در همسایگی ما از فنّاوری بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه ۴۰ سال است که ایران میزبان اتباع افغانستانی است و حتی ما دانشجوی دکتری در ایران داریم، بیان کرد: از ایران از این بابت تشکر می‌کنیم که فرقی بین اتباع ما با خودشان قائل نیستند، هر کسی که بخواهد در افغانستان کار کند، آغوش افغانستان برای آن‌ها باز است، از معاون رییس جمهور که هیأت افغانستانی را پذیرا شد و گفت قرار است بین دو کشور برای اتصال به چین، کریدور ایجاد شود، استقبال می‌کنیم، امیدواریم افغانستان خودکفا شود و همه مشکلاتی که در مهاجرت و کسب و کار دارد، برطرف شود و دو همسایه نیک باشیم.

وزیر صنعت و تجارت افغانستان همچنین در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در این سفر قرار شد از سوی جمهوری اسلامی ایران برای صادرات کالا‌های افغانستان تعرفه ترجیحی داده شود تا بتوانیم توازن در تجارت میان دو کشور را تا حدی برقرار کنیم.

نورالدین عزیزی درباره ادامه استفاده دولت افغانستان از بندر چابهار ایران با اشاره به اینکه یک مدت همکاری ایران و افغانستان در زمینه بندر چابهار به دلیل تغییر حکومت کابل متوقف مانده بود، بیان کرد: ۸ ماه پیش هم سفری به بندر چابهار داشتیم، زیرساخت‌ها در این خصوص فراهم شده و در این سفر هم معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت افغانستان از بندر چابهار بازدید داشت که امیدواریم بندر چابهار به افغانستان و آسیای میانه متصل شود و سپس خط ترانزیت مذکور را به چین برسانیم.

عناوین اسناد مبادله شده میان مقامات دو کشور به شرح زیر است:
۱- سند یادداشت تفاهم اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی.
۲- صورتجلسه نشست کمیته مشترک همکاری حمل و نقل بین‌المللی جاده‌ای.
۳- سند یادداشت تفاهم همکاری سازمان هواپیمایی کشوری ایران و طرف افغانستانی.
۴- سند همکاری میان ذوب‌آهن اصفهان و طرف افغانستانی.
۵- سند همکاری میان مناطق آزاد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گشایش نمایشگاه اسوه در خوروبیابانک
پیام فرمانده انتظامی لرستان به مناسبت هفته بسیج
جنگ رسانه ای دشمن با اسلام و ایران
تفکربسیجی در جهان فراگیر شده است
بسیجی در هیچ ساختار و سازمان محدودی نمی‌گنجد
اقامه نماز باران در سمنان
بی مهری پرده نقره ای به نقش سرنوشت ساز رزمندگان استان مرکزی در عملیات خیبر
آقایی در پاراوزنه برداری پنجم شد
درخشش ورزشکاران بوکانی در مسابقات سرعت تبریز
احیای فرش و قنات نائین
بسیج مردمی‌ترین نیروی مقاومت جهان است
برگزاری یادواره ۲۵ شهید تنگ‌ چنار
نخبگان بسیجی پیشگام تحقق برنامه هفتم باشند
آنچه که لازم است درباره واکسیناسیون کودکان بدانیم!
۱۱۴ نیروگاه خورشیدی، هفته بسیج در بوشهر افتتاح می‌شود
تاکید بر تقویت زیرساخت‌های درمانی گلوگاه
دادگستری مازندران رتبه برتر کشور در حوزه حل اختلاف
مسکو: هیچ طرحی از آمریکا برای اوکراین دریافت نکردیم
رونمایی از سامانه هوشمندسازی شهرداری خوی
سجده شکر نمازگزاران بوکانی به‌پاس نعمت باران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)