پخش زنده
امروز: -
گذراندن یک تابستان گرم بدون سیستم تهویه هوا به نظر غیر ممکن میآید، اما یادتان باشد پدربزرگ و مادربزرگ هایمان همیشه این کار را میکردند!
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، هر وقت اسم از تابستان میآید پیک نیک، رفتن به ساحل و نوشیدنیهای خنک به یادمان میآید. اما هوای گرم بخش بدی هم دارد. بله در مورد روزهایی صحبت میکنیم که گرما و رطوبت هوا به حدی است که به راحتی نمیتوان نشست چه برسد به اینکه شب بتوان خوابید.
راه حل واضح حل مشکل گرما و داشتن خوابی راحت استفاده از سیستم تهویه هوا است. برخی از این وسایل آنقدر پیشرفته هستند که هوای اتاق خواب را تا دمای مطلوب برای خواب پایین میآورند و ثابت نگه میدارند. اما استفاده از چنین سیستمهای پیشرفتهای قبض سنگینی را در پایان ماه به همراه دارد. پس یک فرد با درآمد معمولی چه کاری باید انجام دهد؟
گذراندن یک تابستان گرم بدون سیستم تهویه هوا به نظر غیر ممکن میآید، اما یادتان باشد پدربزرگ و مادربزرگ هایمان همیشه این کار را میکردند! به خواندن این مقاله ادامه دهید تا متوجه شوید چه کارهایی از دستتان بر میآید.
چگونه گرما را شکست دهیم
۱- پنبه را انتخاب کنید ساتن، ابریشم و پلی استر را برای شبهایی که خنک است نگه دارید. روتختی پنبهای با رنگ روشن و بسیار سبک برای تنفس و ارتقاء تهویه و جریان هوا در اتاق خواب بسیار مناسب هستند.
۲- سرمای یخچال را حس کنید قبل از خواب رو تختی و روبالشی خود را برای چند دقیقه در یخچال یا فریزر قرار دهید. ما توصیه میکنیم آنها را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. این کار شاید نتواند تمام شب از گرما حفظتان کند، اما برای مدتی گرما و رطوبت اذیت تان نمیکند.
۳- سرما را به سادگی پیش خود بیاورید یک کیسه آب گرم بخرید، در زمستان با پر کردن آن از آب گرم بدون بالا بردن درجه حرارت خانه خود را گرم میکردید. در تابستان نیز آن را پر از آب کنید و در یخچال بگذارید تا شب یک آیس پک راحت برای خواب داشته باشید.
۴- خلاق باشید اگر فکر میکنید کار پنکهها راندن هوای گرم به اطراف است باید تجدید نظر کنید. پنکه را به سمت پنجره بچرخانید و با این کار پنکه هوای گرم را به خارج از اتاق میفرستد. پنکه سقفی نیز هوای گرم را به بالا و سپس به بیرون منتقل میکند، حالا دیدید از پنکه میتوان خیلی بهتر استفاده کرد.
۵- مانند یک مصری بخوابید اگر در این لیست موارد زیادی را به نالم مصریان میبینید جای تعجب نیست، چون ساکنان نیل خوب میدانند چطور با گرما مبارزه کنند. روشی که به آن متد مصری میگویند از این قرار است که یک ملافه یا حوله را در آب سرد قرار میدهند و از آن به عنوان پتو استفاده میکنند. ما توصیه میکنیم ملافه مرطوب را روی یک حوله خشک قرار دهید تا از خیس شدن تشک جلوگیری شود.
۶- لباس خود را کم کنید وقتی نوبت به پیژامه تابستانی میرسد کم در واقع معنی بیشتر را میدهد. برای خواب یک پیراهن پنبهای نرم و یک شلوارک یا زیر شلواری بپوشید. در نپوشیدن لباس نیز بحث زیاد است، برخی بر این کار عقیده دارند و میگویند باعث خنکی بدن میشود. بعضی میگویند در این حالت عرق روی بدن میماند و توسط لباس جذب نمیشود. این مورد را به عهده خودتان میگذاریم تا بر اساس علاقه شخصی خود تصمیم بگیرید.
۷- از مکعبهای یخ استفاده کنید در بیشتر یخچالها قفسهای برای نگه داری حبههای یخ وجود دارد. یک کاسه کم عمق را پر از این یخها کنید و جلوی باد پنکه قرار دهید. باد پنکه به سطح این یخها میوزد و آب حاصل از ذوب شدن یخها باد پنکه را خنک میکند.
۸- به پالسهای خود برسید میخواهید خیلی سریع خود را خنک کنید؟ برای این کار پک یخ یا کمپرس آب سرد را روی نقاط پالس خود از جمله مچ دست، گردن، آرنج، کشاله ران، مچ پا، و پشت زانوها قرار دهید.
۹- تنها بخوابید تنها خوابیدن باعث میشود بدن خنکتر بماند. وقتی افراد در کنار یکدیگر قرار میگیرند سطح گرمای بدنشان بالا میرود. همین کافی است که شب به جای راحت و خنک خوابیدن عرق بریزید.
۱۰- تارزان درون خود را آزاد کنید اگر واقعا گرمتان است و جایش را هم دارید برای خود ننو آویزان کنید. خوابیدن در ننو باعث میشود باد از تمام جهات به بدن بوزد و خنک شوید.
۱۱- مخزن خود را پر کنید قبل از خواب یک لیوان آب بنوشید تا از سر تا به پا آب بدن تامین شود. عرق کردن در خواب میتواند باعث کم آب شدن بدن در طول شب شود بنابرین از قبل کمی آب وارد بدن خود کنید. سعی کنید به همان یک لیوان اکتفا کنید در غیر اینصورت خود را برای دستشویی رفتن ساعت ۳ صبح آماده کنید.
۱۲- خنک کردن دوش گرفتن در تابستان حس تازگی فوق العادهای میدهد. دوش گرفتن زیر آب ولرم به کاهش دمای هستهی بدن و شسته شدن عرق از روی بدن کمک میکند. بعد از دوش گرفتن احساس خنگی و تازگی خواهید کرد.
۱۳- پایین بیایید هوای گرم بالا میرود، پس رخت خوابی که در آن میخوابید را تا جایی که ممکن است نزدیک به زمین کنید تا از هوای گرم فاصله بگیرید. اگر در خانهی چند طبقه زندگی میکنید بهتر است در زیر زمین بخوابید و طبقا بالا را برای خواب انتخاب نکنید.
۱۴- چراغها را خاموش کنید لامپها (حتی لامپهای کم مصرف) از خود حرارت بیرون میدهند، خوشبختانه تابستانها روز طولانی است و تا حدود ساعت ۸ هوا هنوز روشن است. پس تا جایی که ممکن است از نور طبیعی بهره ببرید و هنگام تاریکی نیز تا جایی که میتوانید فضا را رمانتیک کنید و زیاد از نور استفاده نکنید.
۱۵- آویزان کنید یک ملافه مرطوب را جلوی پنجره آویزان کنید تا کل اتاق خنک شود. نسیمی که به ملافه میوزد خیلی سریع دمای اتاق را پایین میآورد.
۱۶- از اجاق دور بمانید تابستان وقت کباب کردن در خانه نیست (بیرون این کار را بکنید) پس این کار را نکنید تا دمای خانه از آنچه هست بالاتر نرود. رو به میوهها و سبزیجات بیاورید این غذا سوخت و ساز آسان تری نسبت به دیگر غذاها دارند و دمای بدنتان را کاهش میدهند.
۱۷- پاها را خنک کنید این ۱۰ انگشت کوچک خیلی به حرارت حساس هستند، چون پا و مچ پا نقاط پالس زیادی دارند. برای اینکه کل بدن را خنک کنید پاها را در آب خنک فرو ببرید. میتوانید یک کیسه یخ یا کمپرس آب خنک را در رخت خواب نزدیک پاها قرار دهید تا در طول شب هر زمان گرمتان شد پاها را روی آن قرار دهید.
۱۸- از برق بکشید بسیاری از وسایل وقتی خاموش هستند نیز، چون به برق متصل هستند ممکن است از خود گرما متساعد کنند. بنابرین وسایلی که مورد استفاده نیستند را از برق بکشید تا دمای کلی خانه پایینتر بیاید.
۱۹- کمپ در خانه به فضای خارج از خانه مانند، پشت بام، بالکن یا حیاط دسترسی دارید؟ میتوانید از تجربیات خود از مسافرتها استفاده کنید و شب را در فضای خارج از خانه بخوابید.
۲۰- در رخت خواب بغلتید تنها خوابیدن مزایای فراوانی دارد. فضای بسیار زیادی دارید تا خود را بکشید و بغلتید این کار باعث میشود حرارت بدن کاهش بیابد و جریان هوا به تمام بدن بوزد.
۲۱- با دانهها خلاق شوید برنج و گندم سیاه فقط برای خوردن نیستند! این محصولات میتواند در شبهای گرم خنک نگهتان دارد. بالش را از گندم سیاه پر کنید، این محصول گرما را مانند پنبه و دیگر الیاف جذب نمیکند. برای کمپرس در شبهایی که واقعا گرم است یک جوراب را با برنج پر کنید گره اش بزنید و به مدت یک ساعت یا بیشتر در فریزر یخچال قرارش دهید. این کمپرس به مدت ۳۰ دقیقه یا بیشتر خنک میماند و این فرصت را به شما میدهد که به خواب بروید.
منبع: مجله سلامتی دکتر کرمانی