• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۵۸۱۸۶
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تغییر شکل صورت نوزاد بر اثر نوشیدن الکل توسط مادر

یافته‌های یک مطالعه جدید توضیح می‌دهد:چقدر مصرف الکل توسط مادر قبل و در طول بارداری می‌تواند شکل صورت فرزندش را تعیین کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: به گفته محققان هلندی، زنان باردار که فقط یک لیوان شراب در هفته مصرف می‌کنند، می‌توانند ظاهر آینده فرزندشان را تحت تأثیر قرار دهند.

پژوهشگران اضافه می‌کنند: یافته‌های جدید روشنگر هستند، زیرا شکل صورت کودک می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات سلامتی و رشد باشد. با نوشیدن الکل در دوران بارداری، کودک ممکن است دچار اختلال طیف الکل جنینی (FASD) شود. این ترکیبی از نقایص رشد، اختلالات عصبی، و رشد غیر طبیعی صورت قابل تشخیص است.

به گفته محققان، تغییرات رایج در ویژگی‌های صورت می‌تواند شامل نوک بینی برگردانده شده، بینی کوتاه، چانه برگردان و پلک پایینی باشد. علائم مرتبط با سلامتی شامل اختلال شناختی، بیش فعالی، مشکلات یادگیری، مشکلات حافظه، مشکلات رفتاری و تاخیر گفتار و زبان است.

شیانجینگ لیو (Xianjing Liu) پژوهشگر ارشد مطالعه و دانشجوی دکترا که الگوریتم هوش مصنوعی برای این پژوهش توسعه داده است، در یک بیانیه رسانه‌ای می‌گوید: اختلال الکلی جنینی در حال حاضر به عنوان پیامد عادات نوشیدن الکل مادر در دوران بارداری شناخته شده است و ارتباط خاصی با نوشیدن زیاد الکل دارد. با این حال، تا به حال، اطلاعات کمی در مورد تأثیر مصرف کم الکل بر رشد صورت کودکان و سلامت آینده آن‌ها وجود داشت. او افزود، در این مطالعات ما یک ارتباط آماری معنادار بین قرار گرفتن در معرض الکل قبل از تولد و شکل صورت در کودکان نه ساله پیدا کردیم. هر چه مادران الکل بیشتری مصرف می‌کردند، تغییرات آماری معنی دار بیشتر بود.

 رایج‌ترین ویژگی‌ها عبارت بودند از: نوک بینی، بینی کوتاه، چانه و پلک پایین برگشته.

لیو در ادامه توضیح می‌دهد: در میان گروهی از مادرانی که در طول بارداری مشروبات الکلی مصرف می‌کردند، متوجه شدیم که حتی اگر مادران در دوران بارداری حتی بسیار کمتر از ۱۲ گرم در هفته، نوشیدنی الکلی مصرف کنند، ارتباط بین قرار گرفتن در معرض الکل و شکل صورت کودکان قابل مشاهده است. این اولین بار است که ارتباطی در چنین سطوح پایین مصرف الکل نشان داده شده است.

لیو همچنین گفت: من چهره را آینه سلامتی می‌نامم، زیرا سلامت کلی را منعکس می‌کند. قرار گرفتن کودک در معرض الکل قبل از تولد می‌تواند اثرات نامطلوب قابل توجهی بر رشد سلامتی او داشته باشد و اگر مادر به طور منظم مقدار زیادی الکل مصرف کند، می‌تواند منجر به اختلال طیف الکل جنینی شود که در چهره کودکان منعکس می‌شود.

محققان برای کشف این پیوند از هوش مصنوعی و یادگیری عمیق استفاده کردند.

پروفسور روشچاپکین (Roshchupkin) پژوهشگر، استادیار و رهبر گروه زیست شناسی جمعیت محاسباتی در مرکز پزشکی اراسموس در هلند می‌گوید: چهره شکل پیچیده‌ای است و تجزیه و تحلیل آن یک کار چالش برانگیز است. تصویربرداری سه بعدی کمک زیادی می‌کند، اما برای انجام این کار به الگوریتم‌های پیشرفته تری نیاز دارد. برای این کار، ما یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه دادیم که تصاویر سه بعدی با وضوح بالا از صورت می‌گیرد و ۲۰۰ اندازه گیری یا ویژگی منحصر به فرد ایجاد می‌کند. ما این‌ها را برای جستجوی ارتباط با قرار گرفتن در معرض الکل قبل از تولد تجزیه و تحلیل کردیم و نقشه‌های حرارتی برای نمایش ویژگی‌های خاص صورت مرتبط با مصرف الکل مادران ایجاد کردیم.

بر اساس یافته ها، فرزندان کسانی که در سه ماهه اول نوشیدن الکل را ترک کردند و آن‌هایی که به نوشیدن ادامه دادند بسیار شبیه بودند.

نتایج همچنین نشان می‌دهد: سه ماه اول بارداری بیشترین تأثیر را در مورد تأثیرات مصرف الکل داشته است. ارتباط بین مصرف الکل و شکل صورت در کودکان بزرگتر ضعیف شد.

پروفسور روشچاپکین در پایان نتیجه می‌گیرد که نوشیدن الکل را حتی قبل از تصمیم به بارداری متوقف کنید تا از نتایج بهینه سلامت هم برای مادر و هم برای جنین در حال رشد اطمینان حاصل شود.

شرح کامل این مطالعات در مجله Human Reproduction منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بی‌مهری به کتاب، مانع پیشرفت واقعی جامعه است
رقابت درون‌تیمی و تمرین پنالتی بازیکنان تیم نوجوانان ایران
فراخوان جشنواره بین‌المللی «ایران جوان» در زنجان
عناوین برتر دو اثر از کیش در سی و هفتمین جشنواره تئاتر هرمزگان
خانه علم زنجان برگزیده ملی ترویج علم ۱۴۰۴
پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری آذرماه از امروز
تصویب و ابلاغ طرح ویژه توسعه و حفاظت شهر سلطانیه
۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به صلح و سازش منجر می‌شود
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
ایجاد ۲۹ اقامتگاه بوم‌گردی درلرستان
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آبان ۱۴۰۴
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
عاقبت مرغ های تریاکی
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)