• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۷۷۸۰۹
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

حمایت ویژه از کشاورزان مجری الگوی کشت در استان فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در اعطای تسهیلات و سایر سیاست‌های حمایتی، کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت می‌کنند در اولویت قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مجتبی دهقان پور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در نشست برنامه الگوی کشت با تاکید بر اینکه مطلوبیت و سودمندی در اجرای موفق الگوی کشت تاثیرگذار است، گفت: اجرای الگوی کشت در مرحله اول برای سه دشت قادرآباد- مادرسلیمان، نمدان اقلید و داراب برنامه ریزی شده است و در دشت قادرآباد- مادر سلیمان در حال اجرا است.
حمایت ویژه از کشاورزان مجری الگوی کشت در استان فارس
او افزود: در تدوین الگوی کشت دشت قادرآباد- مادر سلیمان داده‌های هواشناسی، داده‌های منطبق با خاک و به طورمشخص بحث تناسب اراضی، داده‌های آب، نیاز آبی و اقتصاد و معیشت کشاورزان به عنوان مهمترین مولفه در نظر گرفته شد.

وی اضافه کرد: در نهایت با بررسی کنش و برهم کنش داده‌های مربوط به عوامل موثر بر تولید و الگوی کشت و در نظر گرفتن حداکثر افزایش سود و تولید محصولات اساسی مدل الگویی کشت تدوین و به منظور اینکه الگوی کشت با آهنگ پذیرش بیشتری همراه باشد، در مدل پیشنهادی حداکثر ۲۵ درصد تغییر نسبت به کشت مرسوم منطقه در نظر گرفته شد.

دهقان پور؛ در مقایسه وضعیت فعلی تولید محصولات کشاورزی با مدل الگوی کشت پیشنهادی، اظهار کرد: با اجرای الگوی کشت سطح زیر کشت  محصولات 5 هزار و ۳۰۰ هکتار به 3 هزار و ۸۰۰ هکتار، میزان مصرف آب از ۴۵ میلیون مترمکعب به ۳۶ میلیون مترمکعب و درآمد بهره برداران از ۱۹۷ میلیارد تومان به ۲۰۶ میلیارد تومان می‌رسد.

او با بیان اینکه در این منطقه ۱۲ محصول زراعی تولید می‌شود که در الگوی کشت پیشنهادی به ۱۸ محصول می‌رسد، اضافه کرد: ۶ محصول کم آب بَر و عمدتا گیاهان دارویی از جمله زعفران، گلرنگ، آنغوزه، آویشن، خاکشیر و زیره اضافه شده است.

عوامل مداخله‌ای مترتب برالگوی کشت، از جمله مواردی بود که دهقان پور اشاره کرد و افزود: عوامل اقلیمی، بازار، سیاست‌های تشویقی، مزیت‌های نسبی تولید در بین سایر بخش‌های اقتصادی است از جمله عواملی است که می‌تواند الگوی کشت را به سمت ناسازگاری یا موفقیت پیش ببرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس درباره الزامات الگوی کشت هم گفت: توسعه کشاورزی قراردادی با هدف ساماندهی بازار محصولات کشاورزی از الزامات است و در سال زراعی جاری با تلاش صورت گرفته تاکنون استان فارس در اجرای کشت قراردادی گندم رتبه دوم کشور را دارد.

فرهنگ سازی، آموزش و ترویج الگوی کشت، تعیین تکلیف چاه‌های غیر مجاز و کنتوردار کردن چاه‌های مجاز (اجرای طرح تعادل بخشی)، حمایت از ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی، تامین به موقع و به میزان کافی نهاده‌های تولید، فراهم کردن ماشین‌های کشاورزی مورد نیاز الگوی کشت، تسهیل در صدور مجوز احداث گلخانه و حمایت از بهره برداران در قالب وام‌های کم بهره و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی از دیگر الزامات الگوی کشت بود که دهقان پور بر آن تاکید داشت.

وی با بیان اینکه به منظور اجرای موفق الگوی کشت باید سیاست‌های تشویقی دنبال شود، بیان کرد: یارانه سبز، بیمه، هزینه نکاشت، توسعه زنجیره ارزش و تامین محصولات کشاورزی، مشوق‌های صادراتی، ایجاد واحد‌های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی، تمرکز بر تدارک وسیله حمل و نقل محصولات در فصل برداشت و هماهنگی با بانک کشاورزی برای توجه خاص به تسهیلات کشاورزی در این دشت از جمله مواردی است که باید به آن پرداخت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)