• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۶۱۰۷
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۹
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

رونمایی از سه کتاب با موضوع هنر نمایش در جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان

سه کتاب در زمینه هنر نمایش با حضور مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد در بیست و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ دیشب در مراسم پایانی نخستین روز جشنواره، از سه کتاب «تاریخچه جشنواره تئاتر کودک و رونمایی از سه کتاب  با موضوع هنر نمایش در جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجواننوجوان»، مجموعه نمایشنامه «خیمه شب‌بازی برای کودکان» و کتاب «نمایشنامه‌های محبوب کودکان» رونمایی شد.

در این مراسم کتاب پژوهشی «تاریخچه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان» به کوشش منوچهر اکبرلو که به بررسی بیست و شش دوره برگزاری این رویداد نمایشی می‌پردازد، کتاب مجموعه نمایشنامه «خیمه شب‌بازی برای کودکان» نوشته بهناز مهدی‌خواه و کتاب «نمایشنامه‌های محبوب کودکان» که گنجینه‌ای از نمایشنامه‌های کلاسیک و معاصر برای کودکان و نوجوان است، با انتخاب و مقدمه‌ کلمن‌ای جنینگز و اوراند هریس با ترجمه حسین فدایی حسین، رونمایی شد.

در این مراسم داوود کیانیان، منصور خلج، حسن دادشکر، مریم سعادت، شهرام کرمی، زهرا صبری، محمد عاقبتی، محمد بحرانی، امیر سلطان احمدی، امید بی‌نیاز و .... در جمع هنرمندان و علاقه‌مندان حوزه نمایش حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم، حسین فدایی حسین، نویسنده کتاب «نمایشنامه‌های محبوب کودکان»، درباره روند ترجمه این اثر توضیح داد و گفت: این کتاب، مجموعه نمایشنامه‌هایی است که ویژگی خاصی را در بردارد و آن این است که سه نوع نمایشنامه کودک و نوجوان را شامل می‌شود.

او افزود: در بخشی از این کتاب آثار نمایشنامه‌های حرفه‌ای لحاظ شده که امکان اجرا توسط افراد بزرگسال و حرفه‌ای را دارد. در ادامه نیز نمایشنامه‌هایی برای کودکان و نوجوانان قرار دارد که می‌تواند توسط کودک و نوجوان، اجرا ‌شود و شکل ساده‌تری دارد.

این مترجم تصریح کرد: بخش نمایشنامه‌های کودکان و نوجوانان، شخصاً برایم جذاب بود زیرا در این عرصه آثار کمتری تاکنون نوشته و ترجمه شده است. بخش دیگری از این کتاب نیز مربوط به گردآورنده این کتاب یعنی کلمن ای جنینگز و اوراند هریس است و در آن نمایشنامه‌هایی نیز مثال زده شده که توسط بچه‌ها نوشته شده است بنابراین می‌توان گفت که در این کتاب، هر سه شکل نمایش برای کودکان و نوجوان وجود دارد.

فدایی حسین، انتشار کتاب در ایام جشنواره را یک رویداد مهم و ارزشمند خواند و گفت: از سال 85 و در دل جشنواره کودک و نوجوان، روند انتشار کتاب‌های تألیفی و ترجمه‌ای نیز آغاز شد و به همت این اقدام امروز بیش از 40 عنوان کتاب به واسطه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان منتشر شده است که می‌تواند برای ما و این رویداد بین‌المللی ماندگار و افتخار آفرین باشد.

او ادامه داد: امیدوارم که این روند در جشنواره‌های آتی نیز تکرار شود و تداوم پیدا کند، زیرا این کتاب‌ها ماندگارترین اتفاق جشنواره هستند که می‌تواند منجر به شکل‌گیری مجموعه‌ای غنی از کتاب‌های نمایش کودک و نوجوان شود.

 بهناز مهدی خواه، نیز در ادامه درباره روند تألیف کتاب «خیمه شب‌بازی برای کودکان» گفت: خوشحالم که بعد از 20 سال تلاش توانستم این کتاب را به چاپ برسانم، زیرا دغدغه من همواره اجرای نمایش‌های خیمه شب‌بازی برای کودکان بوده است.

او افزود: از زمانی که با حمایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان موفق به اجرای نمایش‌های خیمه شب‌بازی برای کودکان شدم، همواره این مسئله دغدغه ذهنی من بود، بنابراین انتشار این کتاب را به فال نیک می‌گیرم و از این اتفاق بسیار خوشحال هستم.

به دلیل عدم حضور منوچهر اکبرلو، مولف کتاب «تاریخچه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان»، مهدی حاجیان دبیر اجرایی بیست و هفتمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، به نیابت از مولف کتاب، گفت: جای این کتاب همیشه در عرصه تئاتر کودک و نوجوان خالی بود و باعث افتخار و خرسندی است که امروز این پژوهش ارزشمند با حمایت جشنواره بیست و هفتم و پژوهشگرانی عزیز به سرانجام رسیده است.

او افزود: این پژوهش در دو مرحله، توسط منوچهر اکبرلو انجام شد تا بتواند یک منبع تحقیقی مناسب برای دانشجویان و علاقه‌مندان به نمایش کودک و نوجوان باشد و امکان بررسی این رویداد کهن و روند شکل‌گیری و رشد آن میسر شود.

حاجیان ادامه داد: بدیهی است که ترجمه این کتاب می‌تواند به آشنایی سایر کشورها با تئاتر کودک و نوجوان کشورمان منجر شود و در این عرصه مؤثر باشد.

در بخش پایانی این مراسم، این سه کتاب‌ توسط مدیرکل هنرهای نمایشی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، دبیر بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان و چند تن از هنرمندان حاضر در این مراسم رونمایی شد.

بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری امیر مشهدی‌عباس از یکم تا ششم تیرماه در شهر تاریخی همدان برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرخ بیکاری کرمان زیر میانگین کشوری
نمایشگاه اقتصاد مقاومتی سرپرستان خانوار افتتاح شد
تعطیلی ۸ مدرسه غیردولتی متخلف/ عزل ۲۳ مدیر خاطی
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
افتتاح ۱۱ طرح عمرانی روستایی در نکا با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان
تحقق مدرسه تراز انقلاب اسلامی
رشد ۱۹ برابری طرح های دهه فجر شهرستان سرخس
افتتاح نیروگاه خورشیدی درروستای بهرام آباد چهارمحال و بختیاری
برگزاری دومین رویداد گندم در ارومیه
اقدامات حفاظتی و استحکام بخشی در تالار‌های کاخ گلستان
بهره‌برداری از ۷۱ طرح عمرانی‌ و خدماتی در فریدن
دستگیری سارقان کیف دستی و گوشی در بیرجند
افتتاح ۷ واحد مسکونی مددجویی در عنبرآباد
از اکران فیلم سینمایی مارون به صورت رایگان برای مردم تا راهیابی این فیلم به جشنواره ملی
اهدای عضو جوان ۱۸ ساله در یزد
افتتاح روستا بازار و عرضه مستقیم محصولات پروتئینی در بجنورد
خاموشی ۴۵ دستگاه ماینرغیرمجاز در اراک
ذخیره ۱۷ میلیون‌تنی معدن جدید در اردبیل کشف شد
کاهش ۲۹ درصدی تصادفات درون و برون شهری منجر به فوت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)