• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۱۳۳۸
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۷
علمی و فرهنگی » معارف

قدرت نرم جمهوری اسلامی در عرصه فرهنگ متعلق به بچه‌های مسجد است

معاون ساماندهی و شبکه‌سازی ستاد فهما گفت: قدرت نرم جمهوری اسلامی به ویژه در عرصه فرهنگ متعلق به بچه‌های مسجد است.

قدرت نرم جمهوری اسلامی در عرصه فرهنگ متعلق به بچه‌های مسجد استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، «مرتضی طاهریان» در نشست خبری مراسم پایانی معرفی پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران (فهما) که امروز در مشهد برگزار شد، افزود: در خصوص جایگاه، ظرفیت و توانمندی‌های اهل مسجد، معتقدیم که قدرت نرم جمهوری اسلامی به ویژه در حوزه فرهنگ متعلق به بچه‌های مسجد است، جریان بچه‌های مسجد در همه مقاطع و عرصه‌ها نقش خود را به خوبی ایفا کرده است.
وی با اشاره به تهاجم فرهنگی دشمن بعد از جنگ تحمیلی افزود: نقش بچه‌های مسجد در مقابله با این موضوع مشهود بود، بچه‌های مسجد در همه اتفاقات و بلایای طبیعی در کنار دیگر اقشار مردم خدمت رسانی می‌کنند.
معاون ساماندهی و شبکه‌سازی ستاد فهما ادامه داد: پیش از این توانمندی‌های بچه‌های مسجدی به ویژه در عرصه فرهنگ به خوبی عرضه نمی‌شد؛ این مهم وظیفه ذاتی کانون‌های مساجد است؛ همچنین ماموریت اختصاصی کانون‌های مساجد توجه به حوزه فرهنگ و هنر مسجد است و به همین دلیل در سال‌های ۱۳۹۷-۱۳۹۶ اقدام‌های اولیه انجام شد تا بتوانیم این ظرفیت‌ها را عرضه کنیم.
طاهریان گفت: اکنون سامانه بچه‌های مسجد با عنوان زیست بوم مجازی بچه‌های مسجد، به فضایی برای بارگذاری اطلاعات و توانمندی کانون‌های مساجد تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۸ عملا رویداد‌های ملی فهما آغاز شد و در قالب رویداد ملی فهما در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ استان قم به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران (فهما) معرفی شد. معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما اضافه کرد: این رویداد ملی را با شعار (به توان مردم) تا سال ۱۴۰۰ ادامه دادیم که از مجموع بیش از ۲۶ هزار کانون، حدود ۲۰ هزار کانون در آن شرکت کردند.
طاهریان گفت: کل فعالیت‌های بچه‌های مسجد را در سه شبستان؛ فرهنگ، هنر و نوآوری تعریف کرده ایم که بر این اساس ذیل شبستان فرهنگ؛ رواق‌های نور، دانش، کتاب، رسانه و همدلی؛ ذیل شبستان هنر؛ رواق‌های سرود، فیلم، نمایش، ترنج و قلم و ذیل شبستان نوآوری؛ رواق کارآفرینی و فن آوری تعریف شد.
معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما افزود: گفتمان مشترک ما با بچه‌های مسجد در قالب این ۱۲ رواق است که جمعه ۲۳ اردیبهشت؛ از ۱۳ کانون برتر این رواق‌ها و ۲۴ کانون دیگر تقدیر خواهد شد. همچنین ۲۴ کانون شایسته تقدیر هم معرفی خواهد شد.
وی ادامه داد: اعضای کانون‌های مساجد همه این فعالیت‌ها را در سامانه بارگذاری کرده اند؛ این فعالیت‌ها در امتیازات رویداد ملی فهما تعریف و طراحی شده بود که در این میان ۴۸ درصد امتیازات متعلق به کانون‌های روستایی بود؛ نکته قابل توجه اینکه طبق آمار‌های موجود ۶۰ درصد کانون‌های مساجد در روستا‌ها مستقر هستند.
طاهریان گفت: بر این اساس پنج استان خراسان رضوی، قم، گلستان، چهارمحال و بختیاری و اردبیل به مرحله پایانی داوری پایتخت فهما راه پیدا کردند که پس از بررسی مستندات و اعلام نظر داوران، خراسان رضوی به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران (فهما) در سال ۱۴۰۱ انتخاب شد و جمعه ۲۳ اردیبهشت این عنوان به صورت رسمی اعلام می‌شود.
معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما افزود: در رویداد ملی فهما ۱۴۰۰، آثار فرهنگی ثبت شده در سامانه بچه‌های مسجد بالغ بر ۲۶ هزار و ۷۰۷ اثر، آثار هنری ثبت شده ۱۲ هزار و ۸۲ اثر بود که در مجموع ۳۸ هزار و ۸۷۹ اثر در حوزه‌های فرهنگی و هنری، ۱۲۲ هزار و ۹۶۰ گزارش به ثبت رسید؛ همچنین ۲۵۶ هزار و ۱۱۶ نفر -دوره، در آموزش‌های ما شرکت کرده اند.
همایش معرفی پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران (فهما) جمعه ۲۳ اردیبهشت در هتل آفتاب ولایت مشهد با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تحول گردشگری با محوریت روایت فرهنگی و اقتصاد در کیش
دانش آموزان برخی مدارس قم کتاب درسی ندارند
حمله تند ترامپ به نتایج انتخابات محلی و مطرح کردن دوباره تقلب گسترده
پیگیری مطالبات مردمی با حضور نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی
پایان برداشت بی‌رویه آب با انسداد چاه‌های غیرمجاز
اقتدار کشور، سدراه تهدیدها و جنگ
تجلیل از جهاد گران بسیجی گیلان
بررسی طرح‌های شهرسازی مشهد با تأکید بر حفظ طرح جامع مشهد
برگزاری دوره آموزشی فوتبال در سامان
پزشکی قانونی تکیه گاه اعتماد مردم است
اهدای سه دستگاه دیالیز به مرکز آموزشی درمانی رازی رشت
فریاد آزادی‌خواهی مردم لرستان در یوم الله ۱۳ آبان
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در سرخه
هدف از دفاع مقدس ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
توسعه زیست‌بوم فناوری بر پایه نوآوری ضروری است
تمام تهدیدات فرهنگی با رفع شلختگی مدیریتی و رویکرد قرارگاهی قابل حل است
خبری خوش برای متقاضیان گیلانی سرزمین وحی
بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای رسیدن به موفقیت و حفظ نظام جمهوری اسلامی
روزی که واژه‌ها از نمایش حضور و همبستگی مردم، به وجد آمدند
آغاز طرح توزیع شیر در مدارس ابتدایی دولتی زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)