• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۱۹۵۱
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۸
اجتماعی » تعاون و اشتغال

آغاز غربالگری تنبلی چشم از اردیبهشت

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از شناسایی حدود ۳ هزار نوزاد با اختلالات شنوایی خبر داد و گفت: غربالگری برای شناسایی بیماری تنبلی چشم از اردیبهشت آغاز می‌شود.

آغاز غربالگری تنبلی چشم از اردیبهشتبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ افروز صفاری‌فرد افزود: امسال حدود ۹۰۰ هزار نوزاد شامل ۸۸ درصد نوزادان متولد شده، در طرح غربالگری شنوایی مورد غربالگری قرار گرفتند که
از این تعداد، حدود سه هزار کودک دچار مشکلات اختلالات شنوایی بودند و برای تشخیص دقیق‌تر و اقدامات مداخله‌ای به مراکز درمانی ارجاع داده‌ شدند.
وی افزود: برنامه غربالگری شنوایی سال ۱۴۰۱ نیز مانند سنوات گذشته ادامه دارد و امیدواریم با فروکش کردن بیماری کرونا بتوانیم پوشش‌مان را از ۸۸ درصد هم بالاتر ببریم.
معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در حال حاضر نیز با همین میزان ۸۸ درصد جزو کشورهای با عملکرد عالی هستیم.(براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی کشورهایی که در زمینه غربالگری شنوایی بیش از ۸۵ درصد غربالگری داشته باشند، جزو عملکرد عالی محسوب می‌شوند.)
صفاری فرد گفت: برنامه غربالگری تنبلی چشم نیز به این صورت بود که از آبان‌ برنامه ما شروع می‌شد، اما از زمانی که کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، در سال ۹۹ به دلیل محدودیت‌هایی که وجود داشت غربالگری تنبلی چشم را از تیرماه آغاز کردیم و در سال ۱۴۰۰ نیز از اردیبهشت‌ماه کار غربالگری تنبلی چشم آغاز شد، در سال ۱۴۰۱ نیز از ابتدای اردیبهشت‌ برنامه غربالگری را آغاز خواهیم کرد و امیدواریم بتوانیم پوشش‌مان را در این زمینه بالاتر ببریم.
وی ادامه داد: در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل اینکه درگیر کرونا بودیم به ویژه در سال ۱۴۰۰ تعداد ماه‌هایی که از نظر بیماری کرونا در وضعیت قرمز بود، زیاد بود و ۶ ماهه ابتدای سال بیشتر استان‌های کشور در وضعیت قرمز قرار داشتند بنابراین ما تلاش کردیم تا به برشی که در این زمینه اعلام کرده بودیم، برسیم.
معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: با پیگیری‌هایی که انجام شد از برشی که برای این موضوع در نظر گرفته بودیم فراتر رفتیم و در سال ۱۴۰۰ برای حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار کودک غربالگری تنبلی چشم را انجام دادیم در صورتی که شاخص و برشی که در این خصوص تعیین کرده بودیم‌ ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود.
صفاری فرد یادآور شد: در برنامه غربالگری تنبلی چشم در کودکان ۱۹ هزار و ۳۳۲ کودک شناسایی شدند که دارای اختلال بینایی بودند این کودکان به اپتومتریست‌ها ارجاع داده می‌شوند و بعد از تشخیص دقیق در صورتی که نیاز به درمان‌های بیشتر و یا جراحی داشته باشند به چشم پزشک مراجعه می‌کنند. در برنامه غربالگری تنبلی چشم حدود ۲ هزار اپتومتریست و ۳۵۰ چشم پزشک با ما همکاری می‌کنند و مواردی که دارای اختلال هستند و شناسایی می‌شوند ابتدا به اپتومتریست و بعد از آن به چشم پزشک ارجاع داده می‌شوند.
به گفته وی، حدود ۷۵۰۰ پایگاه برای غربالگری تنبلی چشم در کل کشور وجود دارد که حدود ۶ هزار پایگاه به صورت سیار است و حدود هزار و ۵۰۰ پایگاه نیز به صورت دائمی خدمات ارائه می‌دهند.
معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: غربالگری بینایی یکی از برنامه‌های موفق سازمان است که از سال ۷۵ تاکنون در کشور اجرا می‌شود و توانستیم از این طریق بسیاری از اختلالات بینایی را که می‌توانست منجر به معلولیت شوند؛ به موقع شناسایی و برای درمان آن اقدام کنیم. البته در برنامه غربالگری خدمات حمایتی از جمله کمک هزینه عینک، کمک هزینه جراحی از سوی سازمان ارائه می‌شود. همچنین کمک هزینه کاشت حلزون و تأمین سمعک نیز به خانواده‌هایی که دارای کودکانی با مشکل شنوایی بوده و در غربالگری‌ها شناسایی می‌شوند ارائه می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصاف خیبر و استقلال تهران فردا در خرم‌آباد
ضرورت پرداخت تسهیلات برای دوگانه سوز کردن واحد‌های نانوایی شهرستان خرم‌آباد
اجرای طرح مایه کوبی یک میلیون رأس دام در پلدختر
اصفهان میزبان دانه‌های سفید برف می‌شود
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
صدور گواهی حصر وراثت از ثبت احوال در استان سمنان
غیر حضوری شدن برخی مدارس در استان سمنان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۳ آذر ۱۴۰۴
سطح عمومی قیمت ها در لرستان کمتر از میانگین کشوری
ورزشی با قدمتی ۱۰۰ ساله در دنیا
دعوت ورزشکاران هوراندی به تیم ملی سرکل کبدی
تظاهرات صد‌ها فرانسوی در اعتراض به سیاست‌های دونالد ترامپ
حمایت از بانوان کارآفرین اولویت‌ وزارت جهاد کشاورزی
آمادگی ۱۵۰ مسجد لرستان برای میزبانی معتکفان
راهیابی نمایش خیابانی چهارمحال و بختیاری به جشنواره تئاتر
مهر و موم تعدادی واحد صنفی متخلف در آبادان
موفقیت فست فودهاي بومی مالزی در حذف برند‌های حامی رژیم صهیونی
حمایت از طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های دانش بنیان اولویت دولت
حماس: رژیم صهیونیستی مسئول پیامد‌های نقض آتش بس است
هفته بارانی در خراسان شمالی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
هشدار دیوان محاسبات کشور درباره افزایش زمان ترخیص کالا در گمرکات ایران
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)