پخش زنده
امروز: -
وزیر جهاد کشاورزی از کشت قراردادی در ۲ میلیون هکتار از گندم زارها در سال زراعی آینده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید جواد ساداتینژاد در نشست شورای اداری شهرستان نیشابور با اشاره به نگاه ویژه دولت سیزدهم به حوزه کشاورزی و جایگاه ویژه آن در دولت، گفت: برای اولین بار کل زنجیره تولید غذا به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است.
وی با بیان اینکه در گذشته حوزه کشاورزی گرفتار بین دو وزارتخانه بوده است، افزود: تولید محصولات کشاورزی در یک وزارتخانه و توزیع و بازار آن در وزارتخانه دیگری انجام میشد؛ همچنین واردات و صادرات آن نیز در دست بخش دیگری بوده است.
ساداتینژاد با اشاره به اینکه کشاورزی را اقتصاد نمیدانستند، عنوان کرد: خون جاری در اقتصاد واردات و صادرات است و این در حالی بود که اصلاحات بخش کشاورزی نیز دارای ادبیات اقتصاد نبوده و از کلماتی همچون «بیشبود» و «کمبود» استفاده میشده است.
به گفتهی وی، نگاه دولت سیزدهم نگاه اقتصادی به حوزه کشاورزی است، ما کشاورزی را بنگاه تولیدی میدانیم و تفاوتی با یک کارخانه تولیدی مانند فرش ندارد.
مقام ارشد وزارت با تاکید بر اینکه امروز از مزرعه تا سفره بر عهده وزارت جهاد کشاورزی قرار داده شده است، افزود: آرامش امروز بازار به دلیل فرماندهی واحد در این حوزه است زیرا شرایط از جمله تحریم، واردات و ... تغییری نداشته است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وجود صفهای طولانی دریافت مرغ در سال گذشته و ارایه کارت ملی برای خرید این محصول، گفت: در سال گذشته شاهد صفهای دو کیلومتری برای فروش مرغ با کدملی بودیم و پس از آن قرارگاه مرغ تشکیل شد، اما در حال حاضر شاهد بازار نسبتا آرامی هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بازاررسانی و تولید محصولات کشاورزی بسیار اهمیت دارد، یادآور شد: بازار محصولات کشاورزی بازار نوسانی است و نمیتوان انتظار داشت که قیمت محصولات کشاورزی در تمام ایام سال یک قیمت باشد.
وی با اشاره به نوسان قیمت محصولات کشاورزی در تمام دنیا، تصریح کرد: محصول کشاورزی در یک فصل برداشت میشود و برای نگهداری برای ماههای بعد شامل هزینههای نگهداری و انبارداری خواهد شد و همچنین به دلیل فسادپذیری نیز هزینه نگهداری آن افزایش پیدا میکند، بنابراین پس از فصل برداشت در هر ماه به دلیل هزینه نگهداری قیمت آن افزایش پیدا میکند، بنابراین نوسان قیمت محصولات کشاورزی به منزله گرانی کالا نیست.
نگاه ما به حوزه کشاورزی یک نگاه تحولی است
ساداتینژاد گفت: نگاه ما به حوزه کشاورزی یک نگاه تحولی است و کشاورزی را اقتصاد میدانیم و باید بتوانیم به این سمت پیش برویم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در این بخش مشکلاتی نیز وجود دارد، گفت: ما در دولت از اقتدار لازم در حوزه کشاورزی برخوردار هستیم و حرف کشاورزی در کابینه دولت کاملاً شنیده میشود و دارای جایگاه و قدرت است. همچنین در مجلس نیز کمیسیون کشاورزی دارای اهمیت و اقتدار است.
وی با بیان اینکه یک ضلع اقتدار کشاورزی تولید کننده است، افزود: حوزه تولید کننده کشاورزی از قدرت لازم برخوردار نیست.
وزیر جهاد کشاورزی ، نماد تولید کننده کشاورزی را اتحادیه و تشکل آن محصول عنوان کرد و افزود: تشکلها و اتحادیههای حوزه کشاورزی بسیار پراکنده بوده و از قدرت کافی برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: به طور مثال ما اگر بخواهیم درباره تولید و قیمت گوشت مرغ در سال ۱۴۰۱ صحبت کنیم تا مصرفکننده با چه قیمتی آن را دریافت کند امکانپذیر نیست. در این خصوص نمیتوانیم با ۲۰ هزار مرغدار صحبت کنیم، بنابراین نیازمند وجود نماینده است که در این زمینه دهها انجمن و تشکل اتحادیه وجود دارد. این موضوع در انواع محصولات به چشم می خورد اما ما باید یک اتحادیه در هر بخش مانند تمامی دنیا داشته باشید.
ساداتینژاد با بیان اینکه من موافق ورود دولت در بازار محصولات کشاورزی نیستم، تصریح کرد: در دنیا نیز بازار را به بخش خصوصی و اتحادیه واگذار میکنند و این موضوع برای کشور ما نیز لازم است.
به گفته وی، یکی از اهداف دولت سیزدهم نیز واگذاری بازار به اتحادیهها و بخش خصوصی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز نمیتوانیم این موضوع را عملیاتی کنیم، افزود: در حال حاضر اقتدار لازم در حوزه اتحادیه و تشکلها وجود ندارد.
وی ادامه داد: در تمامی دنیا در ابتدای سال واردات و صادرات را به اتحادیههای مربوطه با توافق بر قیمت محصول با نوسان مشخص واگذار میکنند.
ساداتینژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان این که مشکلات دامداران در بخشهای مختلف شناسایی شده و برای رفع آن برنامهریزی شده است، افزود: داده و اطلاعات در بخش کشاورزی بسیار کم بوده و درصدد رفع این مساله هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید محصول کشاورزی براساس قرارداد کاشته شود، تصریح کرد: کشاورز از زمانی که بذر محصول خود را دریافت میکند باید بداند محصول تولیدی برای مصرف داخل استفاده خواهد شد و یا برای صادرات آن برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به کشت قراردادی در ۲۵۰ هزار هکتار از گندمزارها در سال گذشته و در ابتدای دولت، یادآور شد: در سال زراعی آینده تا ۲ میلیون هکتار از گندمزارهای ما به صورت کشت قراردادی به زیر کشت میرود.
سنددار شدن اراضی کشاورزی تا پایان دولت سیزدهم
ساداتینژاد افزود: در حال حاضر یک درصد اراضی ما به صورت کشت قراردادی انجام میشود و این در حالی است که ۴۰ درصد کشاورزی در دنیا به صورت قراردادی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه تنها ۴ درصد اراضی ما دارای سند است، یادآور شد: با سنددار شدن اراضی، کشاورزان ما هویتدار میشوند.
ساداتینژاد با بیان اینکه با روش حال حاضر سنددار کردن اراضی ۳۵ سال زمان خواهد برد، افزود: در دولت سیزدهم در مدت ۴ سال تمامی اراضی کشاورزی سنددار خواهند شد.
وی با اشاره به این که در اولین جلسه هیات دولت در سال گذشته قرارگاه مرغ تشکیل شد و امسال در اولین جلسه، افزایش قیمت گندم مصوب شد، گفت: این موضوع برای حمایت از تولید و امنیت غذایی انجام شده است.