• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۰۶۰۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۷
بین الملل » اروپا

آخرین تحولات میدانی جنگ اوکراین (۱)

در پی آغاز عملیات نظامی روسیه در شرق اوکراین پارلمان اوکراین وضعیت فوق العاده اعلام کرد و شورای امنیت سازمان ملل جلسه فوق العاده برگزار کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، پس از آنکه کرملین شب گذشته اعلام کرد مسئولان جمهوری های جدایی طلب خود خوانده شرق اوکراین برای به عقب راندن ارتش اوکراین, از «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه کمک خواستند. رئیس جمهور روسیه از آغاز عملیات نظامی در منطقه دنباس خبر داد و پارلمان اوکراین هم در برابر اقدام روسیه, وضعیت فوق العاده اعلام کرد. اوکراین همچنین از سازمان ملل خواست برای رسیدگی به وضعیت دونباس تشکیل جلسه اضطراری دهد.

به گزارش شبکه خبری الجزیره «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره تحولات اوکراین گفت: شایعات و نشانه ها حاکی از حمله قریب الوقوع روسیه به اوکراین است ولی امیدواریم این اتفاق نیفتد. من اشتباه می کردم زمانی که تصور می کردم هیچ اتفاقی در مرز اوکراین و روسیه رخ نخواهد داد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

خبرگزاری یونیوز با انتشار تصاویری نوشت: نیروهای روسی از مرزهای اوکراین به سمت خارکوف دومین شهر بزرگ این کشور عبور کردند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

وزارت دفاع روسیه امروز اعلام کرد در پی حمله و عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، جان غیر نظامیان در خطر نیست. «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه گفت: نیروهای ما به شهرهای اوکراین و غیرنظامیان حمله نمی کنند.در همین حال وزارت دفاع روسیه اعلام کرد با موشک های نقطه زن، نیروی هوایی اوکراین را نابود می کند. 

شبکه تلویزیونی الجزیره در خبر فوری گزارش داد: جدایی طلبان در منطقه دونتسک اعلام کردند نیروهای ارتش اوکراین را در منطقه دنباس محاصره کردند و از آنها می خواهند تا از گذرگاه های امن به داخل اوکراین عقب نشینی کنند. شبکه تلویزیونی راشاتودی هم گزارش داد رئیس جمهوری خودخوانده «لوهانسک» از نیروهای مسلح اوکراین خواست سلاح هایشان را بر زمین بگذارند و تسلیم شوند.«لئونید پاسچنیک» رئیس جمهوری خودخوانده لوهانسک در سخنانی گفت: من از نیروهای مسلح اوکراینی می خواهم سلاح هایشان را بر روی زمین بگذارند و این مقاومت را کنار بگذارند که هیچ کسی به آن نیازی ندارد. اگر آنها این کار را انجام دهند ما عفو آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد و احتمال حق آنها برای زندگی در یک کشور دموکراتیک و مستقل و آزاد وجود خواهد داشت در غیر این صورت, ما تسلیحاتشان را توقیف  و به اهداف خود دست پیدا خواهیم کرد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

گزارشها حاکیست هواپیماهای نظامی در حال گشت زنی در آسمان کی‌یف پایتخت اوکراین هستند.وزیر دفاع اوکراین از شهروندان این کشور که توانایی در دست گرفتن سلاح دارند، خواسته است به نیروهای دفاعی بپیوندند و سرود ملی این کشور در «کی یف» پایتخت اوکراین پخش شد. در برخی از گزارشها نیز از شنیده شدن چند انفجاد در «کی یف» خبر داده شده است و گفته می شود مردم در شهرهای بزرگ به پناهگاه رفته اند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، سفیر اوکراین در آنکارا امروز و پس از حملات هوایی و زمینی روسیه به اوکراین گفت، کی یف از ترکیه خواسته است تا تنگه‌های بسفوروس و داردانل را به روی کشتی‌های روسیه ببندد و علیه مسکو تحریم‌هایی را اعمال کند.
ترکیه که عضو ناتو است، و با اوکراین و روسیه در دریای سیاه مرز دریایی دارد، با تحریم‌ها مخالفت کرده است، اما اقدامات روسیه را علیه اوکراین غیرقابل قبول خوانده است. بر اساس قرارداد ۱۹۳۶، آنکارا بر این تنگه‌ها کنترل دارد و در صورتی که این تنگه‌ها تهدید شوند و در زمان جنگ می‌تواند عبور کشتی‌های جنگی را محدود کند.

خبرگزاری فرانسه از کیف گزارش داد، در په حمله و تجاوز روسیه به خاک اوکراین، اتحادیه اروپا اعلام کرد که روسیه با انزوای بی سابقه‌ای مواجه خواهد شد.

شبکه تلویزیونی الجزیره در خبر فوری گزارش داد: «جوزپ بورل» مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: در شرایط سیاهی قرار داریم و با مسئله مرگ و زندگی روبرو هستیم. جوزپ بورل که نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست‌های امنیتی، همچنین وعده داد  اتحادیه اروپا سخت‌ترین تحریم‌ها را علیه روسیه اعمال خواهد کرد.

«اورسلا فن درلاین» رئیس کمیسیون اروپا گفت: با شرکای خودمان در آمریکا و کانادا درباره اعمال تحریم علیه روسیه هماهنگ خواهیم کرد. از روسیه می‌خواهیم فورا نیروهایش را از اوکراین خارج کند. شاهد هستیم که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در حال از بین بردن نظام امنیتی اروپاست. پوتین مسئول بازگشت مجدد جنگ به اروپاست. بخش‌های راهبردی را در اقتصاد روسیه هدف قرار خواهیم داد تا مانع دسترسی آن به فناوری و بازار‌ها شویم.

شورای اروپا  با انتشار بیانیه‌ای حمله و عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، را محکوم می‌کند. «آنالنا بروبرک» وزیر خارجه آلمان نیز در یک کنفرانس خبری مشترک با حضور «ژان ایو لودریان»، همتای فرانسوی اش در برلین گفت: بسته تحریمی جدید علیه روسیه هر زمان می‌تواند شدیدتر شود.

اما چین موضع متفاوتی اتخاذ کرده است. به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین وزارت امور خارجه چین اعلام کرد واشنگتن با دامن زدن به تنش ها، جنگ را شعله ور کرد و چین بر خلاف آمریکا، سلاح در اختیار هیچ یک از طرف‌های درگیر در اوکراین قرار نخواهد داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، در حمله و عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، شاخص کل بورس اوراق بهادار بورس‌های اروپایی به شدت کاهش یافت. به طوری که شاخص سهام بورس ‏‏پاریس (CAC ‎‎۴۰)، چهار و ۱۹ صدم درصد نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، کاهش یافت. شاخص سهام بورس فرانکفورت (Dax ۳۰)، هم در آغاز معاملات امروز با چهار و ۳۹ صدم درصد و شاخص سهام بورس فوتسی ۱۰۰ لندن (FTSE ۱۰۰)، که ‏‏در آن در هر ‏‏روز ‏کاری سهام ۱۰۰ ‏‏شرکت ‏مهم و ‏بزرگ ‏‏‏‏انگلیس، ارزشگذاری و ‏خرید ‏و ‏فروش ‏‏می شود، در آغاز معاملات امروز دو و ۵۵ صدم درصد کاهش یافت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
چرا بجای کلمه حمله از عملیات ویژه استفاده کردید؟
نفرین ابدی خدا بر پوتینیسم
نظر شما
آخرین اخبار
امضا تفاهمنامه ساخت خانه جودو وکمپ تیم ملی در قم
همایش پیشگامان رهایی در زاهدان
تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در قزوین
محمدعلی فروغی، روشنفکری در خدمت قدرت و نفوذ خارجی
توسعه فضاهای آموزشی در دارخوین شادگان
کشف ۴۵ دستگاه ماینر غیرمجاز در خرمشهر
کمک فعالان مجازی تفت به آزادی یک زندانی
اتوبوس اماراتی‌ها دیر رسید؛ تأخیر یک ساعته در بازی استقلال - الوصل
بازداشت یک پیمانکار و گزینه شهرداری دورود در پرونده تخلفات مالی
واکنش روسیه به انتشار فایل مکالمه محرمانه با آمریکا
بهورزان در کنار مردم برای ارتقاء شاخص‌های سلامت
کشف بیش از ۱۰۰ کیلوگرم تریاک در شهرضا
تذکر به رئیس‌جمهور برای نحوه اجرای قانون «هوای پاک»
رفع تعرض حدود ۳ و نیم هکتار از زمین‌های ملی در گیلان
دستگیری قاتل مرد ۵۰ ساله در گتوند
همه مؤسسات نظرسنجی کاهش محبوبیت ترامپ را گزارش کردند
معرفی برترین‌های مسابقات کورس سوارکاری پاییزه کشور در گنبدکاووس
قطع جریان گاز ۷ آذر در شهرک صنعتی شکوهیه قم
حذف پینگ پنگ بازان ایران از جدول دونفره نوجوانان جهان
برگزاری مسـابقات قهرمـانی و انتخابی بانوان ووشو خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)