• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۰۳۷۳۶
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳
مرکزی » اجتماعی

توجه به سلامت مردم، محور مهم کارگروه تخصصی امور اجتماعی

درکارگروه اجتماعی و فرهنگی استان مرکزی موضوع کیفیت آرد و نان و میزان سبوس موجود در آن ، استفاده از کنجد در نانوایی ها برررسی شد .

توجه به سلامت مردم، محور مهم کارگروه  تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی و سلامت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ در کارگروه اجتماعی استان موضوع کیفیت آردو نان و میزان سبوس موجد در ان  استفاده از کنجد در نانوایی ها و برخورد با واحد های ارائه دهند خدمات بهداشتی و درمانی در حوزه غیر تخصصی واحد خدماتی برررسی شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی دراین جلسه گفت: کارخانه‌های آردی که در استان الگوی استاندارد سبوس را در محصول نهایی رعایت نمی‌کنند و بیش از حد سبوس‌گیری دارند مجاز به فروش آرد خود به نانوایی ‌ها نیستند و فعالیت واحد فروش آنان متوقف خواهد شد.

اکرمی گفت: مطابق استاندارد سبوس‌گیری در آرد نان سنگگ باید ۷تا ۱۲ درصد باشد اما، برابر گزارش نمونه گیری دانشگاه علوم پزشکی استان برخی کارخانه‌ها بیش از ۱۵ درصد سبوس ‌گیری می‌کنند که این مسئله سلامت مردم را تهدید می‌کند.

او بیان کرد: ۸۰ درصد آرد تولید شده در استان مرکزی با نرخ دولتی تامین می‌شود و ۲۰ درصد نانوایی‌های آزادپز هستند و آرد خود را هم از کارخانه‌های داخل استان و هم از خارج استان تامین می‌کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: نان به عنوان غذای اصلی مردم تلقی می‌شود بنابراین حلقه نظارتی دستگاه‌های متولی در تولید نان مرغوب و کیفی ضروری است.

اکرمی افزود: دستورالعمل‌های متعددی در راستای تولید نان مرغوب وجود دارد اما مشکل اساسی در حوزه اجرا است و باید در اولین گام جهاد کشاورزی به‌عنوان تولیدکننده گندم بکوشد تا ماده اولیه کیفی را به کارخانه‌های ارد تحویل دهد و در مراحل بعد غله و اتحادیه نانوایی‌ها با همراهی دانشگاه علوم پزشکی برای تامین نان سالم اقدام کنند.

او در ادامه اظهار داشت : موانع و مشکلات کارخانه آرد آشتیان که سبوس‌گیری آن در حد صفر است باید هرچه سریعتر رفع شود تا این مجموعه در استان به کار خود ادامه دهد و هر مصوبه‌ای که برای سامان تولید آرد کیفی در این واحد نیاز است باید به تصویب برسد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: تولید آرد کامل در کارخانه آرد آشتیان با سرمایه گذاری بخش خصوصی اهمیت زیادی دارد که باید متولی آن تشویق و به آن امتیاز هم داده شود.

اکرمی افزود: همانگونه که محصولات ارگانیک قیمت بیشتری نسبت به سایر تولیدات دارند نان ارگانیک هم می‌تواند قیمت بالاتری داشته باشد و افراد برای حفظ سلامتی نان مرغوب خریداری کنند.

او اظهار داشت: استفاده از کنجد در نانوایی‌ها منع قانونی ندارد اما سلامت آن باید مورد تایید باشد و دانشگاه علوم پزشکی باید گزارش تخلف در این راستا را ارایه کند.

مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری و دبیر کارگروه نیز در این نشست با اشاره به تمایل مردم به استفاده از نان سفید گفت: در شهر اراک نانوایی وجود دارد که به خاطر استفاده از کنجد و سبوس قیمت نان‌هایش گران تر است.

سجادی افزود: متاسفانه مردم تمایل بیشتری به استفاده از نان سفید دارند و برخی از نانوایی‌ها از کنجد برای نان‌های استفاده می‌کنند که این امر صرف اقتصادی برای آنها دارد و عدم استفاده از کنجد می‌تواند آنها را با مشکل اقتصادی مواجه کند

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: بر اساس مصوبه سال گذشته کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تاکید ویژه بر رعایت استاندارد سبوس در دستورکار قرار گرفت اما این طرح با همه اهمیتش به طور کامل در استان اجرا نشده است.

 علیمرادیان افزود: نامرغوب بودن گندم، تهیه گندم با درصد پروتئین بالا، عدم اصلاح استاندارد ملی ایران به شماره ۱۰۳، عدم رعایت انطباق نوع آرد مصرفی با نوع پخت از سوی برخی نانوایی‌ها و انجام فرآیند عمل‌آوری خمیر از دلایل اجرا نشدن طرح کاهش درصدگیری سبوس آرد در استان است.

او  اظهار داشت: برخی واحدهای نانوایی تخلف‌هایی مانند استفاده از جوش شیرین و جوهر قند برای تخمیر سریع دارند که برای سلامتی به شدت زیان‌ بار است.

 

 

 

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)