به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، ابراهیم قادری افزود: شدت و مدت زمان انتقال ویروس کووید ۱۹ بر حسب بیماری در افراد مختلف متفاوت است، اما بطور معمول افراد باید تا ۱۴ روز بعد از بروز علایمشان در قرنطینه خانگی باشند چرا که بیماری از طریق ذرات تنفسی و تماس نزدیک در این مدت قابل انتقال است و حتی در بیماران با علایم شدید امکان دارد تا ۲۰ روز هم ناقل ویروس باشند.
قادری گفت: در صورتی که فرد با وجود علائم خفیف نیاز به بستری کردن نداشته و به سرعت بهبود یابد، معمولاً تا ۱۰ روز بعد از شروع علایم به شرط نداشتن علائم در حداقل سه روز، میتواند به محل کار خود مراجعه کند.
قادری گفت: توصیه میشود افرادی که مدت زمان قرنطینگی آنها تمام میشود باز هم حتماً از ماسک استفاده کنند به خصوص زمانی که به اماکن عمومی میروند آن را جدی بگیرند تا باعث انتقال بیماری نشوند، چون امکان دارد هنوز ناقل ویروس باشند و یا حتی امکان آلودگی مجدد خودشان هم وجود دارد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: بسیاری از افراد بعد از کاهش علایم به سرعت از خانه خارج شده و در محل کار یا دورهمیها و سایر اماکن حاضر میشوند، اما باید دانست که این کار تنها باعث طولانیتر شده زنجیره انتقال ویروس خواهد شد و میتواند افراد دیگر را به بیماری مبتلا سازد.
قادری تأکید کرد: احتمال ابتلای مجدد افرادی که قبلاً به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند نیز وجود دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه ایمنی ایجاد شده در اثر ابتلا به کووید ۱۹ هنوز مورد بحث است و مطالعات مختلف، نتایج متفاوتی منتشر کرده اند، ولی احتمال ابتلای مجدد به این بیماری نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون چند نفر بهبود یافته در استان دوباره به بیماری کویید ۱۹ مبتلا شده اند، گفت: برای مشخص کردن این امر که آیا بهبودیافتگان دچار عود بیماری شده یا مجددا مبتلا میشوند، نیازمند انجام مطالعات بیشتر و دقیقتری هستیم.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه حتی افراد بهبود یافته هم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، یادآور شد: استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و رعایت سایر موارد بهداشت فردی باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد و افراد در صورت علامت دار شدن برای انجام تست به مراکز ۱۶ ساعته مراجعه کنند.
قادری با اشاره به اینکه عدم ایجاد ایمنی مناسب در برخی از بیماریهای ویروسی نیز از قبیل آنفلوآنزا مشاهده میشود، ادامه داد: در همه افراد مبتلا، ایمنی کامل و طولانی ایجاد نمیشود، ولی در مورد ویروس کرونا این عدم قطعیت، بسیار بحث برانگیزتر است.