• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۰۰۰۵
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰
صفحه نخست » عمومی
یک فوق تخصص ریه:

حرف زدن بیش از تنفس، ویروس کرونا را منتشر می‌کند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دزفول: حرف زدن ۱۰ برابر بیش از تنفس، ویروس کرونا را منتشر می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سيما و به نقل از ايسنا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: اگر هر تنفس معمولی بتواند ۲۰ واحد ویروس منتشر کند، حرف زدن ۲۰۰ واحد ویروس را منتشر می‌کند و سرفه و عطسه نیز به همین میزان ویروس را منتشر می‌کنند بنابراین بیماری که به قرنطینگی خانگی می‌رود، نباید زیاد صحبت کند.
 
حرف زدن بیش از تنفس، ویروس کرونا را منتشر می‌کند

دکتر محسن پیش‌بین در خصوص چگونگی مراقبت افراد سالم در خانواده‌هایی که دچار درگیری‌های کرونا هستند، افزود: هر چند به بیماران مبتلا به کرونا در قرنطینه خانگی، دستورات لازم داده می‌شود، اما در خانواده‌ای که یک بیمار مبتلا به کروناویروس دارد، پروتکل رعایت فاصله‌گذاری دو متر در منزل صدق نمی‌کند.
وی گفت: زمانی که بیمار ترشحات ویروسی دارد، محیط با سرفه و تنفس آلوده می‌شود و ۷ تا ۳۷ روز امکان پخش شدن ویروس در جا‌های مختلف وجود دارد. ویروس در هر جایی که بنشیند می‌تواند آلوده‌کننده باشد، به ویژه اگر روی سطوح فلزی صاف و وسایل آشپزخانه و دستگیره‌های در بماند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: همچنین همه اعضای خانواده و اقوام باید توجه داشته باشند که این بیمار ممنوع‌الملاقات است و تنها می‌تواند از طریق فضای مجازی دیدار داشته باشد. یک بیمار مبتلا به کرونا باید به مدت دو تا سه هفته اتاق جداگانه داشته باشد و غذای خود را نیز در این مکان مصرف کند و تنها برای کار ضروری به خارج از اتاق و حیاط برود.
وی که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، بیان کرد: ظروف این بیماران نیز باید جدا باشد و به صورت بهداشتی شست‌وشو شود. همچنین اگر بیمار مبتلا به کرونا بخواهد به حمام برود، باید تهویه حمام روشن شود و پس از استفاده نیز فضای حمام استریل شود و حتما ۴۰ تا ۴۵ دقیقه پس از پایان حمام نیز تهویه روشن بماند تا هوا تغییر کند.
این فوق تخصص ریه گفت: با توجه به اینکه ویروس بیمار از طریق تنفس، در محیط سرویس بهداشتی نیز وجود دارد، علاوه بر تمیز کردن این محیط، باید تهویه سرویس بهداشتی به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پس از استفاده روشن باشد. با توجه به اینکه بیمار می‌تواند تنفس آلوده‌کننده داشته باشد و ممکن است ویروس روی دستکش و وسایل مورد استفاده بیمار بماند، تا حد امکان نباید به وسایل منزل دست بزند. پس از ورود فرد بیمار به اتاقش نیز باید بلافاصله دستگیره و وسایلی که دست زده را ضدعفونی کنند.
دکتر پیش‌بین تصریح کرد: با توجه به اینکه ویروس کرونا بسیار فعال است و درصد زیادی از مردم بدون علامت به این ویروس مبتلا می‌شوند، اگر یک فرد در یک خانواده به بیماری مبتلا شود امکان دارد فرد دیگری از این خانواده نیز به بیماری مبتلا شده باشد، اما بدون علامت باشد؛ بنابراین ما فرض می‌گیریم که در یک خانواده چهار نفره علاوه بر فرد بیمار، یکی دو نفر دیگر نیز بدون علامت به بیماری مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه بیشتر اطفال بدون علامت به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند، گفت: در صورت وجود یک بیمار کرونا در خانواده باید فرض کنیم خودمان هم بیمار هستیم. علاوه بر فرد بیمار، باید سایر افراد خانواده نیز از وسایل مراقبتی بهداشتی و ماسک استفاده کنند. در مدت قرنطینه علاوه بر اینکه فرد بیمار در یک فضای جدا زندگی می‌کند، دیگر اعضای خانواده نیز باید همین شرایط را داشته باشند و قرنطینه شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: اگر رعایت نکنیم، در صورت ابتلای افراد بزرگسال بالای ۶۰ سال، ممکن است به نوع شدید بیماری مبتلا شوند.
وی با اشاره به دلیل افزایش شیوع بیماری کرونا گفت: این مساله به دلیل این است که بیماری را سرسری می‌گیریم و فکر می‌کنیم بیماری تمام شده است در حالی که این بیماری همچنان وجود دارد و بسیار فعال است.
دکتر پیش‌بین افزود: در حال حاضر در حال تجربه یک همه‌گیری وسیع به عنوان یکی از شدیدترین حالت‌هایی هستیم که می‌تواند برای کل دنیا پیش بیاید.
وی با اشاره به برگزاری حضوری امتحانات پایه دوازدهم و ابتلای برخی از اعضای خانواده این دانش‌آموزان به کرونا تصریح کرد: در صورتی که در خانواده دانش‌آموزی فردی به کروناویروس مبتلا است؛ برای پیشگیری از شیوع ویروس در محل حوزه امتحانی، دانش‌آموز نیز باید خودش را مثبت تلقی کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: اگر دانش‌آموزی بیمار بدون علامت است و تنها آزمايش وی مثبت شده است، در قسمت جداگانه‌ای با ناظر جدا و فاصله‌گذاری امتحانات خود را می‌دهد. اگر دانش‌آموز بیمار باشد، برای مراجعه به محل امتحانات باید نسبت به دیگران دلسوزانه رفتار کند و حتما دور از سایر افراد حضور داشته باشد، زیرا گاهی اوقات در زمان امتحانات شاهد ازدحام دانش‌آموزان هستیم. همچنین باید سریع به همه اعلام کند که بیمار است تا کسی به وی نزدیک نشود.
این فوق تخصص ریه گفت: همچنین بلافاصله مراقبان امتحان را در جریان این مساله قرار دهند تا مراقبت‌های لازم را انجام دهند. جهت ایاب و ذهاب نیز نباید از وسایل عمومی استفاده کنند و به هیچ عنوان توقف غیرضروری در محیط نداشته باشند و تا حد امکان صحبت نکنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش تولید در میدان نفتی دارخوین با بهره گیری از دانش بومی
توضیحات اداره کل محیط زیست فارس درخصوص تصاویر منتشر شده از شکار در لارستان
یادواره قربانیان سوانح ترافیکی با محوریت ارتقای ایمنی در مشهد
افزایش ۵ برابری نرخ تورم در ۹ سال
رونمایی از کتاب همسفر آتش و برف در همدان
انتقال ۹۲۸ خودروی فرسوده و رها شده در پایتخت به پارکینگ
صعود ایران به نیمه نهایی
رتبه نخست ملایر در ساخت نیروگاه‌های خورشیدی
بافت زنده و تاریخی ندوشن در معرض خطر فرسایش
تولید سالانه ۴۱۷ هزارتن شیر درآذربایجان‌غربی
درخشش دانش‌آموزان سمپاد چهارمحال و بختیاری در کنگره سراسری قرآن کریم
پایداری هوا تا پایان هفته در گلستان
تشکیل نخستین تیم والیبال ساحلی استقلال در مشهد
به یاد پدر موشکی ایران
اعلام ارقام مربوط به نرخ بیکاری در ترکیه
بیستمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن فردا آغاز می‌شود
طرح ها فقط با پیگیری میدانی پیش می‌رود
بازداشت قاچاقچی مواد مخدر در مرز شلمچه
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
بررسی روند اجرای طرح‌های ورزشی درشهرستان شاهین دژ
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
اعتراف تاریخی ترامپ
واکنش‌ها به یک انتصاب
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
پیگیری یک وعده
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)