• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۱۹۵۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۳
علمی و فرهنگی » زنان و خانواده
گفتگوی ویژه خبری،

افزایش جمعیت مولد, ضروری است

مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: معمولاً جمعیت ۱۵ تا ۶۰ سال، مولد هستند بنابراین اگر این جمعیت کم شود، اقتصاد کشور خراب می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمداسماعیل اکبری با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما در پاسخ به این پرسش که با گذشت شش سال از زمان ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت، چه اقداماتی در اجرای این سیاست‌ها انجام شده است؟ افزود: اقدام خاصی نشده است، زیرا مسئولان حاکمیتی و حکومتی به جز مقام معظم رهبری، اعتقادی به این کار ندارند.

وی ادامه داد: تا پارسال بسیاری از مقامات مسئول صراحتاً اعلام می‌کردند که آمار‌های جمعیتی ما خوب است و ارقامی را ساختند و اعلام کردند، اما اکنون همه پذیرفتند که رشد جمعیتی ما با خطر مواجه شده است.

مشاور وزیر بهداشت گفت: دنیای غرب برای جبران کمبود جمعیت مولد، مهاجرپذیر شد و بیش از ۳۵ درصد جمعیت مولد آن‌ها مهاجر هستند و این رقم در کشور‌های حاشیه خلیج فارس، ۲۰۰ درصد است.

آقای اکبری افزود: تولید بدون نیروی انسانی، مقدور نیست و افزایش جمعیت مولد، موجب بهبود اقتصاد می‌شود.

وی اضافه کرد: ۶۶ درصد از کشور‌های اروپایی و ۳۸ درصد از کشور‌های آسیایی و در کل جهان ۲۸ درصد از کشور‌ها برای فرزندآوری سرمایه گذاری می‌کنند.

آقای اکبری گفت: جمعیت بالای ۶۰ سال, ۸ تا ۱۰ برابر افراد میانسال و جوان به هزینه‌های سلامت، نیاز دارند و ۸۰ درصد سرطان‌ها برای این سن است.

وی ادامه داد: ۶۳ درصد بیماری‌هایی مانند فشار خون و دیابت و مانند آن در جمعیت بالای ۶۰ سال بروز می‌کند.

مشاور وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه هیچ مسئولی در کشور پاسخگوی موضوع جمعیت نیست، گفت: اصلاح سبک زندگی، مهمترین مولفه است و موضوع اقتصادی به تنهایی کافی نیست.

آقای اکبری افزود: بسیاری از افراد ثروتمند دیرتر ازدواج می‌کنند و فرزند کمتری هم می‌آورند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس کمیته مطالعات سیاست جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی هم با حضور در این برنامه گفت: در سال ۱۳۹۷ یک میلیون و ۳۶۶ هزار تولد داشتیم و این رقم در سال ۱۳۹۸ به یک میلیون و ۱۹۶ هزار تولد کاهش یافت.

آقای محمد جواد محمودی با تأکید بر اهمیت نیروی کار مولد، افزود: اگر دولت، آموزش و شغل مورد نیاز جمعیت مولد را ایجاد کند هر قدر تعداد این جمعیت خانواده بیشتر باشد، بازدهی اقتصادی هم افزایش خواهد یافت.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۳۰، سی و یک درصد جمعیت ۹۳ میلیون نفری ما در آن زمان، سالخورده خواهد بود در حالی که اکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت کشورمان یعنی حدود ۸ میلیون نفر سالخورده هستند.

آقای محمودی گفت: نرخ رشد جمعیت نیم تا دو و نیم، مطلوب رشد اقتصادی است و کمتر یا بیشتر از آن مشکل ساز است.

وی افزود: نرخ باروری پارسال یک و ۸۲ صدم بود و امسال این رقم یک و ۶۶ تا یک و هفتاد صدم است.

رئیس کمیته مطالعات سیاست جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تقریباً هیچ کدام از سیاست‌های کلی جمعیت، اجرایی نشده است و بعضی سازمان‌های دولتی برخی آمار و ارقام جمعیتی ما را دستکاری شده به سازمان ملل اعلام کردند تا این سازمان، وضع جمعیتی ما را خوب پیش بینی کند، اما با اعتراض ما، این ارقام اصلاح شد.

آقای محمودی افزود: باید به مردم در حمایت از فرزندآوری کمک کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای نصرالله پژمان فر نماینده مجلس شورای اسلامی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در مجلس نهم شورای اسلامی، موضوع جمعیت را در قالب طرح «جمعیت و تعالی خانواده» پیش بینی کردیم، اما در صحن علنی مجلس تصویب نشد و دولت، بار مالی این موضوع را بهانه کرد.

وی افزود: کارنامه مجلس‌های نهم و دهم به ویژه دهم در زمینه موضوع جمعیت، بسیار بد است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای حسین گلرخی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران نیز در این برنامه با بیان اینکه در موضوع جمعیت در کشور تمهیداتی وجود ندارد، گفت: در سال ۱۳۶۵ در طرحی قرار شد در حدود دو دهه، نرخ باروری از بالای ۶ به ۴ برسد که در حدود سال ۱۳۷۲ به هدف گذاری این طرح رسیدیم و در اجرای این طرح موفق بودیم.

وی افزود: باید عوامل موفقیت این طرح در آن زمان را بررسی کنیم و اکنون هم با الگوپذیری از آن، طرح‌های جمعیتی فعلی را هم با موفقیت اجرا کنیم.

آقای گلرخی با اشاره به برخی از چالش‌های خطرناک کاهش جمعیت گفت: یکی از مهمترین آسیب‌های کاهش جمعیت، افزایش هزینه‌های پزشکی و بهداشتی به واسطه افزایش میانگین سنی جامعه است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: بر اساس برآوردها، در سال ۱۴۳۰، اگر با همین ریل گذاری در مسیر جمعیتی پیش برویم به افزایش سه برابری تخت‌های بیمارستانی، پنج برابری مراکز فیزیوتراپی و افزایش چهار برابری آزمایشگاه‌ها نیاز داریم.

خانم ناهید دیناروند روان شناس بالینی و پژوهشگر جمعیت هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به تبعات منفی تک فرزندی گفت: تک فرزند‌ها و پدر و مادر آن‌ها از نظر روحی و روانی آسیب می‌بینند و به سندرم آشیانه خالی دچار می‌شوند.

وی افزود: دولت شاید بتواند نیاز‌های مادی سالمندان را تأمین کند، اما نیاز‌های عاطفی آن‌ها را فقط فرزندان سالمندان می‌توانند تأمین کنند و تک فرزند به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی این نیاز باشد.

خانم دیناروند بر لزوم تغییر سبک زندگی و نگرش مردم تاکید و اضافه کرد: مردم می‌توانند مدیریت اقتصادی داشته باشند و لذت برادری و خواهری را از فرزندان خود نگیرند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
اگر بسیاری از مادران شاعل با یک یا دو فرزند را با هرمیزان سابقه بازنشسته کنند(با همان تعداد سنوات مثلا با 15 سال سابقه و 15 روز حقوق) تشویق می شوند که یک یا دو فرزند دیگر به خانواده آنها اضافه شود.
نظر شما
آخرین اخبار
تاکید ایران بر پایان دائمی تجاوز به غزه شد
­ساپینتو: پادیاب برای غافلگیری استقلال به زمین می‌آید
دیدار و گفت‌وگوی هیئت پارلمانی کشورمان با شیعیان تایلند
پشتوانه اصلی نظام مردم هستند 
روح قانون مناطق آزاد با بخشنامه‌ها از بین رفته است
هشدار معاون وزیر درباره کمبود زمین در لنجان
قطعنامه جدید شورای حکام، تلاش آمریکا و تروئیکا برای جبران شکست اسنپ‌بک است
اعلام اسامی آثار راه‌یافته به بخش‌های مختلف جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان
سوگواره فاطمی ام‌ابیها در بیدخون
معرفی الگو‌های برتر مدیریتی در نهادینه سازی فرهنگ قرآن، عترت و نماز در مدارس آذربایجان غربی
تفاهم نامه همکاری سازمان منطقه آزاد انزلی، اتاق بازرگانی گیلان و میربیزینس بانک روسیه
۲۹ آبان روزی ماندگار در تاریخ ساری
سازمان ثبت استاد پاسخگو و متولی اصلی حدنگاری است
برگزاری همایش تربیت فرزند در دولت آباد
ادای احترام مردم بوکان و سلماس به شهید مدافع امنیت ، شهید رحیم صحابی
اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در کرمانشاه
جهادگران فاطمی وارد میدان شدند
تاکید بر ساماندهی فوری محلات حاشیه‌نشین مراغه
اهدای ۴۰۰ جلد کتاب به دانشگاه پیام‌نور سقز
واکنش‌ها به طرح جنجالی دولت انگلیس علیه مهاجران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
خوزستان، بی باران تا هفته آینده، جاده ها اما مملو از مه
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)