• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۱۹۴۸
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۸
سیاسی » سیاست خارجی
سخنگوی وزارت امور خارجه

اقدامات وزارت خارجه در به حداقل رساندن آثارکرونا

وزارت امور خارجه اقدامات خود را برای به حداقل رساندن آثار منفی ناشی از انتشار ویروس کرونا با هماهنگی و همکاری نزدیک با وزارت بهداشت تشریح کرد.

اقدامات وزارت خارجه برای به حداقل رساندن آثار کرونابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما به نقل از مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه، آقای سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص اقدامات انجام شده از سوی این وزارتخانه به منظور جلب همکاری و مشارکت دیگر کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی در زمینه اقلام مورد نیاز برای مقابله با کرونا در کشورمان اظهار داشت: آقای دکتر ظریف پس از اعلام و تایید ورود ویروس کرونا به کشورمان از سوی مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چارچوبی مبنی بر تلاش جهت به حداقل رساندن آثار سوء اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ناشی از انتشار ویروس کرونا را تعیین کردند و بر همین اساس تمامی بخش‌های ذیربط وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌های کشورمان در این رابطه فعال شدند.
آقای موسوی تصریح کرد: در این ارتباط تشکیل جلسه توجیهی و پرسش و پاسخ با کلیه سفرای خارجی مقیم ایران، نمایندگان نهاد‌های بین المللی در ایران از جمله سازمان بهداشت جهانی و نمایندگان وزارت بهداشت در محل وزارت خارجه در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: در این جلسه نماینده سازمان جهانی بهداشت از توانایی و عملکرد ایران، به عنوان "نمونه‌ای مثال زدنی" یاد کرد. همچنین مقامات سازمان مذکور در ژنو نیز از توانایی اساسی ایران برای مدیریت بحران و سابقه اثبات شده کشورمان در مدیریت موفق بحران‌های قبلی تهدید کننده سلامت و بهداشت جهانی سخن گفتند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که نقش وزارت امور خارجه در تامین نیاز‌های وزارت بهداشت کشورمان از سایر کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی به چه ترتیبی بوده است، افزود: از جمله اقدامات اولیه وزارت امور خارجه ارائه فهرست منسجم نیاز‌های پیشگیرانه و درمانی کشور برای مهار کرونا به سازمان ملل، نهاد‌های بین المللی مرتبط و سفرای مقیم و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور جهت حداکثری کردن پتانسیل کمک‌های بین المللی بوده است.
آقای موسوی خاطر نشان کرد: در همین خصوص کمک‌های بسیار موثری از سوی سازمان بهداشت جهانی شامل محموله قابل توجهی روز گذشته دوشنبه ۹۸/۱۲/۱۲ با پرواز تخصیص داده شده توسط امارات به کشورمان انتقال یافت. همچنین اقلام ارسالی از سوی یونیسف و همینطور برخی کشور‌ها بویژه چین، ترکیه و اتریش در این خصوص قابل ذکر است.
وی ادامه داد: کمک‌های ارائه شده از سوی سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه نیز بامداد امروز وارد کشورمان شده است. در همین ارتباط تعداد قابل توجهی از کشور‌های دیگر نیز در حال بررسی آخرین نیاز‌های اعلامی و ارسال کمک‌ها میباشند. همچنین کمک مالی جداگانه‌ای نیز از سوی سه کشور آلمان، فرانسه و انگلستان اختصاص یافته که از کانال سازمان‌های ذیربط بین المللی ارائه می‌شود.
آقای موسوی افزود: این کمک‌ها تلاش‌های بی وقفه واثر بخش دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برای کنترل شرایط تکمیل خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام مراتب قدردانی جمهوری اسلامی ایران از کمک‌های انساندوستانه اخیر، مقابله موثر با شیوع کرونا را موضوعی دانست که مشمول همکاری موثر بین المللی قرار دارد.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص محدودیت‌های ایجاد شده در مسیر تامین نیاز‌ها با توجه به تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه رژیم ایالات متحده آمریکا اظهار داشت: شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، بیش از پیش آثار منفی تحریم‌های غیر قانونی آمریکا بر مردم ایران و بویژه اقشار آسیب پذیر را به جامعه جهانی و بویژه کشور‌های اروپایی عیان ساخته است.
آقای موسوی همچنین در پاسخ به این سوال که چه اقدامات دیگری از سوی وزارت امور خارجه در این زمینه در دست پیگیری است، اظهار داشت: انجام فعالیت‌های سیاسی مختلف از جمله تماس‌های وزیر امور خارجه، مدیران این وزارت و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور با همتایان و نهاد‌های ذیربط دو جانبه و بین المللی از دیگر اقداماتی است که در جهت جلب کمک‌های درمانی و بهداشتی، مساعدت‌های کنسولی و مرتبط با تردد اتباع ایرانی و خارجی، رفع محدودیت مرزی و تجاری با رعایت ملاحظات احتیاطی بهداشتی در دست پیگیری و اقدام است و در این رابطه، تعدادی از مرز‌ها کشورمان با همسایگان فعالیت خود را از سر گرفته اند که با حصول اطمینان دیگر کشور‌ها از رعایت استاندارد‌های بهداشتی و ایمنی بالا در سطح کشور، انشاءالله، شرایط با سرعت بیشتری به سمت عادی شدن پیش خواهد رفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: علاوه براین به منظور بررسی مشکلات تبادلات تجاری با کشور‌های همسایه در پی شیوع ویروس کرونا در کشور، جلسه فوق العاده ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی نیز در وزارت امور خارجه برگزار شد که طی آن نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی کشور و بخش خصوصی ضمن قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مقابله با کرونا، آخرین اقدامات بعمل آمده در جهت رفع نگرانی طرف‌های تجارت خارجی کشورمان را مورد بررسی قرار داده و پیرامون تسهیل در تردد‌های مرزی و مراودات تجاری با کشور‌های همسایه تصمیماتی را اتخاذ کردند.
آقای موسوی همچنین از رایزنی‌های آتی وزیر امور خارجه با برخی از همتایان اروپایی در این خصوص خبر داد و رایزنی با کمیسیون اروپا به منظور بهره برداری از امکانات آن در این حوزه را نیز مورد اشاره قرار داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) و وداع با شهدای گمنام در شهرکرد
۵۷ هزار تن نهاده دامی در آذربایجان‌غربی توزیع شد
آغاز آیین تشییع ۷ شهید گمنام در رشت همزمان با سالروز شهادت بانوی آب وآیینه
کودکان و نوجوانان و شعر‌های فاطمی
افتتاح مرکز آزمایشگاهی،سونوگرافی و رادیولوژی درمانگاه بسیجیان آزادشهر
بسیج همواره در میدان عمل و خدمت حضور دارد
صادق زاده به نشان برنز رسید
برپایی آئین عزاداری در شهر‌های مختلف استان
پیام تسلیت رئیس رسانه ملی در پی درگذشت هادی مرزبان
دادگاه‌های شبیه ساز تمرینی برای اجرای عدالت در آینده برای دانشجویان
نظام به برکت بسیج بسیاری از بحران‌ها را سپری کرده است
هوای تهران ناسالم برای همه
 کارگروه‌های تخصصی در شورای اطلاع‌رسانی کرمانشاه تشکیل می‌شود
شبنم یاری به مرحله رده بندی تکواندو راه یافت
۱۱ مصدوم و یک کشته در پی تصادف جاده‌ای استان
پیکر مطهر هفت شهید گمنام امروز در کرمانشاه تشییع می شوند
وجود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار ماینر غیرمجاز در شبکه برق
میزبانی صداوسیمای مازندران از پیکر مطهر شهید گمنام
محبت و ارادت و عشق به اهل بیت (س) در یک کتاب
هشت فرزنده ثمره ازدواج یک زوج جوان درچه ای
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
ایست به اتلاف انرژی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
آلودگی شدید هوا در تهران
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
پایان چشم انتظاری
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)