در بازدید از دفتر توسعه محله زهتابی مطرح شد
اولویت مديریت شهری؛ مشارکت شهروندان برای رفع معضلات
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورا به عنوان شهردار شب تهران: مشارکت شهروندان برای رفع معضلات از اولویتهای مدیریت شهری است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسيما به نقل از روابط عمومی معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، حامد مظاهریان شهردار شب تهران در اولین گام به منطقه ۱۷ محله زهتابی و زمزم رفت تا ضمن بازدید از مشکلات موجود در این محلات، با شهروندان نیز گفتگو کند.
در بوستان پامچال اهالی محله ضمن طرح مشکلات موجود، پیشنهادهای خود را برای بهبود وضعیت اداره محله و بوستان مطرح کردند؛ اعضای مجمع حق بر شهر باهمستان که بیش از ۴ سال در این محله برای رفع مشکلات مردم فعالیت میکنند نیز به بیان دغدغههای خود برای بهبود شرایط پرداختند.
معاون شهردار تهران ضمن شنیدن مسائل شهروندان در پاسخ به این دغدغه اهالی محله زهتابی و زمزم برای پرداخت هزینههای نگهداری و توسعه فضاهای عمومی توسط شهرداری، گفت: برای اداره بهتر شهر باید مشارکت شهروندان در مدیریت شهری را در اولویت قرار دهیم؛ راهحل پایداری فضاهای شهری ایجاد درآمدهای پایدار برای تامین هزینههاست که با تامین درآمدهای پایدار، مشارکت شهروندان در مدیریت شهری هدفمند میشود.
وی در ادامه با اشاره به برنامه توسعه محلات گفت: در اجرای برنامه سوم توسعه شهر تهران با درنظر گرفتن ظرفیتهای محلی، بودجه اختصاص پیدا میکند و رویکرد شهرداری به سوی مدیریت مشارکتی تغییر میکند. وقتی شهروندان در مدیریت محله خود مشارکت کنند، فضای عمومی را که در اختیار دارند، متعلق به خود میدانند و از آن بهتر محافظت میکنند.
بازدید از دفتر توسعه محله
پس از این بازدید، مظاهریان به همراه محمود کلهری شهردار منطقه ۱۷، اعضای مجمع حق بر شهر باهمستان، معاون برنامهریزی و توسعه شهری منطقه ۱۷، شهردار ناحیه و برخی مدیران منطقه به دفتر توسعه محلههای سجاد، گلچین، جلیلی، زمزم، وصفنارد و زهتابی رفت تا از نزدیک در جریان تدوین برنامه توسعه محلات قرار گیرد.
در این جلسه سیما ودودی مدیر دفتر توسعه محله در خصوص مسائل و مشکلات پیش روی توسعه این محلات و اقدامات انجام شده در زمینه تدوین برنامه توسعه محلات و اجرای آن و رویکرد جلب مشارکت مردم در این فرایند توضیح داد و گفت: یکی از اقدامات اصلی این دفتر، پروژه مشارکتی بهسازی معبر نیکنفس بوده که با مشارکت کسبه و نهادهای مختلف و از محل عوارض معوقه نوسازی و پسماند کسبه در حال انجام است. در این پروژه اعتبارات، از نهادهای مختلف جذب شده، سازمان نوسازی مسئولیت جدارهسازی معبر را بر عهده گرفته است و رنگآمیزی از محل عوارض معوقه نوسازی تامین خواهد شد.
وی افزود: طرح دیگر دفتر توسعه محلهای، جابجایی پایانه جلیلی در محله مقدم و جلیلی است که به دلیل نداشتن فضای سبز در این محلات، تحقق آن از اولویتهای مورد نیاز برای محله محسوب میشود. اراضی بدون استفاده مربوط به این پایانه با نیازسنجی صورت گرفته از مردم به عنوان فضای مناسب تامین فضای سبز در نظر گرفته شده و طرح تغییر کاربری آن با همکاری شهرداری منطقه ۱۷ تهیه شده است.
شهرداری به دنبال کاهش شکاف برخورداری محلات
در ادامه این جلسه، مظاهریان در خصوص تنظیم بودجه سال ۹۹ و رویکرد کنونی شهرداری تهران که حرکت از پروژههای کلان و بزرگمقیاس منطقهای و فرامنطقهای به سمت پروژههای کوچک مقیاس محلهای است، توضیح داد و تاکید کرد: به منظور کاهش شکاف برخورداری مناطق شهر تهران، به تغییر الگوی بودجهریزی شهرداری تهران و رویکرد جدید نیاز داریم.
وی افزود: الگوی جدید، هدایت بودجه عمرانی مناطق شهرداری تهران به سمت پروژههای خردمقیاس محلی از نوع مشارکتی و عمرانی است، بهطوریکه سبب ارتقای کیفیت زندگی ساکنان و افزایش رضایت آنان از عملکرد مدیریت شهری شود.
وی افزود: قرار است امسال و سال آینده بخش عمدهای از بودجه عمرانی مناطق به طرح های توسعه محلهای اختصاص داده شود. ۴ ویژگی اصلی این طرح ها بدینترتیب است؛ باید بعد عمرانی داشته باشد و از ردیف بودجه سازمان نوسازی یا شهرداری منطقه قابل تامین اعتبار نباشد و سایر پروژههایی که از جنس آموزش و اقدامات اجتماعی، برگزاری کارگاه، اطلاع رسانی و تسهیلگری هستند و از محل بودجه سایر معاونتها به ویژه معاونت اجتماعی قابل تامین اعتبار هستند، در این دسته قرار نمیگیرند. مقیاس طرحها باید صرفا محلهای باشد. طرح های مورد نظر باید از طریق فرایند مشارکتی و دموکراتیک انتخاب شود و مورد قبول مردم و نمایندگان آنها (شورایاری) باشد که نقش هر یک از ذینفعان در فرایند تدوین، تائید، تصویب، اجرا و نظارت طرحهای عمرانی تعیین شده است. همچنین طرحهای عمرانی باید مشارکتی باشد و بخشی از پروژه باید با مشارکت مالی ساکنان محلات (از محل عوارض معوقه نوسازی و پسماند) اجرایی شود. طرحهای تملکمحور تنها در صورتیکه دارای سرمایهگذار بوده و توافقنامه داشته باشد، قابل لحاظ کردن در ردیف بودجه ماده ۲۳ احکام برنامه سوم توسعه شهر تهران است.
مقصد بعدی شهردار شب تهران، برج میلاد بود. مظاهریان با حضور در برج میلاد در نشستی با مجتبی حسینی توسل مدیرعامل شرکت برج میلاد به بررسی نکات مدنظر برای بهبود وضعیت این مجموعه شهری پرداخت. درمانگاه شهر سالم منطقه ۵ دیگر مقصد بازدیدهای شبانه شهردار شب تهران بود. این بازدید همراه با معاون برنامهریزی و توسعه شهری منطقه ۵ و مدیر این درمانگاه، برای نظارت بر نحوه خدماتدهی و ظرفیتهای این مرکز درمانی وابسته به شهرداری تهران صورت گرفت.
مرکز کنترل ترافیک نیز آخرین مقصد شهردار شب تهران بود که با حضور در آن وضعیت عمومی روند فعالیت نیروهای شهرداری در شبی بارانی، ارزیابی شد.