توسعه باغ های گردوی دیرگل در سمنان
برای جلوگیری از آثار سرمازدگی بر محصول ، 180 هکتار از باغ های گردوی استان سمنان زیر کشت ارقام دیرگل و مقاوم به سرمازدگی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سمنان ، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت : سه هزار و 200 هکتار باغ گردو در این استان وجود دارد که با میانگین عملکرد دو نیم تن در هکتار ، باید از این سطح زیر کشت ، سالانه بیش از 6 هزار تن محصول گردو برداشت می شد اما بخاطر سرمازدگی این رقم امسال به هزار تن رسیده است .
قرائیان افزود: به علت تغییرات اقلیمی و سرمازدگی درختان ، سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اصلاح و بهینه سازی باغ ها و بکارگیری ارقام مقاوم به سرمازدگی را در دستور کار قرار داد تا بهره برداران بتوانند بهره وری باغ ها را افزایش دهند.
قراییان گفت : شناسایی ارقام دیر گل بومی و پیوند با دیگر ارقام و پیوند ارقام دیر گل خارجی با ارقام داخلی معمولی از روش هایی است که جهاد کشاورزی به کار گرفته است .
وی افزود : سرشاخه کاری هم یکی از روش های بکار گیری ارقام پیوندی است که جهاد کشاورزی با ارائه آموزش های لازم به کشاورزان در این امر به موفقیت هایی رسیده است .