• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۹۶۵۴
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۰
سیاسی » مجلس
اختصاصی خبرگزاری صدا و سیما؛

عزم مجلس برای رفع مشکلات شرکت‌های دانش‌ بنیان

مجلس برای حل مشکلات قانونی شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک به پیشبرد اهداف علمی پژوهشی تولیدی اعلام آمادگی کرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در پایان نشست مشترکی بین مدیران تعدادی از شرکت‌های دانش بنیان با نمایندگان مجلس،​ بر آمادگی مجلس برای حل مشکلات قانونی این شرکت‌ها و کمک به آن‌ها در جهت پیشبرد اهداف علمی پژوهشی و تولیدی تاکید شد.

مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی موضوعات مهم کشور که از ابتدای امسال در دستور کار کمیسیون‌های تخصصی و صحن علنی قرار داده است، این بار در نشستی به بررسی مشکلات و خلاء‌های قانونی شرکت‌های دانش بنیان پرداخت.

مدیران و نمایندگان حدود ۱۲۰ شرکت دانش بنیان به این نشست در مجلس دعوت شده بودند تا ضمن بیان مشکلات خود در بخش‌های مختلف، به ارائه پیشنهادهایشان برای توسعه فعالیت‌های این شرکت‌ها بپردازند.

عزم مجلس برای رفع مشکلات قانونی شرکت‌های دانش بنیانآقای حسین میر صادقی مدیر عامل شرکت طراحی مهندسی سنتام به عنوان یک شرکت سازنده قطعات مکانیکی یکی از مهمانان این جلسه بود که در گفتگو با ما نقش این شرکت‌ها در تامین تولیدات و تجهیزات و قطع وابستگی به خارج در شرایط تحریمی را برای کشور بسیار مهم و تعیین کننده دانست و گفت: جهش علمی در کشور به مرحله‌ای رسیده است که نیرو‌های جوان ما و شرکت‌های دانش بنیان قادر به طراحی و تولید قطعات مورد نیاز شرکت‌های صنعتی هستند و یکی از نمونه‌های بارز ان قطعات مکانیکی شرکت‌های صنعتی است که بدست جوانان نخبه علمی کشور طراحی و تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه توجه به توان داخلی می‌تواند ما را در این جنگ اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه کمک کند، افزود: علم و دانش و توجه به توان داخلی چیزی نیست که دشمن بخواهد ان را تحریم کند بنابراین ما تمام توان خود را برای خودکفایی کشور بکار گرفته ایم.

این مدیر شرکت دانش بنیان در این حال از برخی مشکلات موجود گفت و گفت: در حال حاضر شرکت‌های دانش بنیان به خاطر نبود قوانین مشخص همکاری‌ها با برخی از سازمان‌ها از جمله تامین اجتماعی و بیمه، دارای مشکلاتی هستند که مجلس می‌تواند با ورود به این موضوعات کمک شایانی برای تسریع در فعالیت این شرکت‌ها داشته باشد.

عزم مجلس برای رفع مشکلات قانونی شرکت‌های دانش بنیانآقای احمد قبادی مدیر عامل شرکت دانش بنیان بیستون کرمانشاه یکی دیگر از شرکت کنندگان در نشست هم اندیشی مدیران شرکت‌های دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی بود که اکثر تولیدات شرکت‌های دانش بنیان را انحصاری و از ویژگی‌های این شرکت‌ها دانست و گفت: تولیداتی که در برخی از این شرکت‌ها وجود دارد حتی در خیلی از کشور‌های پیشرفته نیست.

وی تولید سموم کشاورزی و صادرات آن را با وجود تحریم، ناشی از پیشرفت شرکت‌های دانش بنیان در ایران می‌داند.

آقای قبادی همچنین گفت: شرکت‌های دانش بنیان بخاطر اینکه دانش فنی در اختیار دارند نقش مهمی در خودکفایی تولیدات دارند.

عزم مجلس برای رفع مشکلات قانونی شرکت‌های دانش بنیانآقای صادق جاری از شرکت دانش بنیان طراحان صنعتی پیشگام نیز معتقد است تفکر ایجاد شرکت‌های دانش بنیان تفکری بسیار متعالی در کشور بشمار می‌رود که زیر ساخت اقتصاد مقاومتی را اجرا می‌کند.

وی افزود: باید قوانین موجود در زمینه شرکت‌های دانش بنیان باز نگری شود چرا که ما در زمینه این شرکت‌های خلاء‌های قانونی زیادی داریم که دست و پاگیرند و از مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم در این زمینه گام‌های اساسی بردارد.

آقای صادق جاری گفت: ما یک ذخیره خوب از علم و دانش و یک منبع عالی از جوانان مستعد در کشور داریم و شرکت‌های دانش بنیان عرصه تحقق و بروز این منابع و استعداد‌ها هستند که می‌توانند خود را در صنعت نشان دهند و شکوفا شوند.

این مدیر شرکت دانش بنیان تصریح کرد: در شرایط فعلی نیاز بیشتری به کار علمی و تحقیقاتی داریم و این کار محقق نمی‌شود مگر با توسعه شرکت‌های دانش بنیان.

عزم مجلس برای رفع مشکلات قانونی شرکت‌های دانش بنیانخانم الیایی از شرکت دانش بنیان شیمایی پاک تاک رزین کاوه نیز از دیگر شرکت کنندگان این نشست بود که به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: ما توانسته ایم با تکیه به توان علمی داخلی، مواد شیمیایی تولیدی در این شرکت را که پیش از این از خارج وارد می‌شد بومی سازی کنیم.

وی اضافه کرد: ما با کارافرینی و ایجاد اشتغال تولیدات خود را بومی سازی کردیم که از خروج مبالغ زیادی ارز به خارج از کشور جلوگیری شده است.

خانم الیایی حفظ اشتغال و خودکفایی در تولیدات را از اثرات فعال بودن شرکت‌های دانش بنیان در شرایط تحریمی دانست.

عزم مجلس برای رفع مشکلات قانونی شرکت‌های دانش بنیانآقای سپهری مدیر عامل گروه صنعتی هوشمند کاوه نیز با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی توجه بسیار موثری به توسعه اموزش و تحقیق صورت گرفته است، گفت: در حال حاضر ثمرات این تلاش‌ها را در تولیدات شرکت‌های دانش بنیان می‌بینیم.

وی تصریح کرد: زمانی که ما می‌گوییم اقتصاد مقاومتی یعنی تبدیل علم به ثروت و کار‌هایی که در این زمینه در ایران صورت گرفته در مقایسه با نمونه‌های خارجی منحصر بفرد است.

آقای صفا شریف عسگری رئیس کمیسیون اموزش در سازمان ملی کارافرینی نیز استفاده نکردن از ظرفیت‌های قانونی در خصوص مسائل اکوسیستم کار افرینی را از مشکلات فعلی شرکت‌های دانش بنیان دانست.

عزم مجلس برای رفع مشکلات قانونی شرکت‌های دانش بنیانوی با اشاره به وجود قانون حمایت از فضای کسب و کار گفت: متاسفانه این قانون بدرستی اجرا نمی‌شود و نظارت مجلس بر اجرای این قانون وجود ندارد.

او خواستار گنجاندن ضمانت‌های اجرایی لازم در این قانون شد.

آقای محمد ابوالحسنی نیز یکی از مدیران شرکت‌های دانش بنیان گفت: قوانین قدیمی ما در رابطه با شرکت‌های دانش بنیان و کسب و کار‌های نوپا هنوز اصلاح نشده و این مهمترین سد برای توسعه فعالیت‌های این شرکت هاست.

عزم مجلس برای رفع مشکلات قانونی شرکت‌های دانش بنیانوی معتقد است برای فعالیت‌های علمی و کار افرینی باید برخی از قوانین دست و پا گیر اصلاح شود.

آقای امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس و رئیس کمیته هم اندیشی مدیران شرکت‌های دانش بنیان هم گفت: این چهارمین نشست مجلس با مدیران شرکت‌های دانش بنیان بود که در آن مهمترین مسائل مربوط به خلاء‌های قانونی، نقص قانون و نیز چگونگی کمک مجلس به توسعه شرکت‌های دانش بنیان بررسی شد.

وی افزود: ما جلساتی با مدیران دولت، اندیشمندان دانشگاهی و نیز مدیران شرکت‌های دانش بنیان برای حل مسائل و مشکلات قانونی آن‌ها داشتیم که جمع بندی این جلسات در هفته آخر مهر به صورت گزارشی در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.

عزم مجلس برای رفع مشکلات قانونی شرکت‌های دانش بنیانعضو هیئت رئیسه مجلس اضافه کرد: با توجه به اهمیت فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان در توسعه علمی و پژوهشی و همچنین تولید در کشور اگر بخواهیم سهم این شرکت‌ها را از تولید ناخالص ملی افزایش دهیم و آن را جایگزین نفت کنیم باید خلاء‌های قانونی مربوط به این شرکت‌ها و مشکلات آن‌ها حل شود.

در پایان این نشست امادگی مجلس برای حل مشکلات قانونی شرکت‌های دانش بنیان و کمک به این شرکت‌ها در جهت پیشبرد اهداف علمی پژوهشی و تولیدی این شرکت‌ها مورد تاکید قرار گرفت.

در حال حاضر بیش از ۴۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارند و با اضافه شدن کسب و کار‌های نو پا به این زیست بوم، ضرورت ایجاد قوانین جدید برای توسعه این شرکت‌ها بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد.

سیار پیش بهار
خبرنگار پارلمانی خبرگزاری صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
مرسون: ایران از فرصت‌هایش به‌خوبی استفاده کرد
به‌کارگیری فناوری نوین راهکار کاهش چالش‌های تولید 
شعبان‌خمسه: استرالیا نسبت به بازی‌های قبل بهتر ظاهر شد
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
حمایت از بنگاه‌های خرد ایلام با طرح «طاها»
چاپ مقاله (ISI) سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در مجله معتبر علمی
قطع گاز ویلا‌های خالی از آذرماه
تلف شدن یک قلاده خرس قهوه ای در تنگه مرصاد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
فردا ، آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری است
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)