• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۱۷۴۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲
بین الملل » تحلیلی

متن سخنرانی ظریف در اجلاس بنگلادش

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ متن سخنرانی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در سومین نشست مجمع وزرای کشور‌های حاشیه اقیانوس هند درباره اقتصاد آبی در داکا پایتخت بنگلادش به شرح ذیل است.

در ابتدا و قبل از هر چیز اجازه می‌خواهم مراتب قدردانی و سپاس عمیق خودم را از نخست وزیر شیخ حسینه و مردم و دولت بنگلادش به خاطر میهمان نوازی گرم آن‌ها بیان کنم.

دوستان گرامی.
دریا‌ها و اقیانوس‌ها آینده ما هستند. حیات بیش از ۳ میلیارد نفر از مردم کره زمین به تنوع زیستی دریایی و ساحلی وابسته است. اقیانوس هند منابع سرشاری در دل خود جای داده است که باید برای تامین منافع جوامع ما اکتشاف و استخراج شود. اقتصاد آبی - به عنوان یک الگوی رشد مبتنی بر اقیانوس - رویکردی سیستماتیک و نظام‌مند به شمار می‌رود که با حمایت از پایداری زیست محیطی و در برگیری و شمول اجتماعی، با هدف تقویت رشد اقتصادی ابداع شده است.
مسائل مربوط به اقیانوس‌ها و ابعاد اجتماعی آن‌ها به وضوح مسائلی مرتبط و به هم پیوسته محسوب می‌شوند که باید در قالبی جامع و فراگیر مورد بررسی قرار گیرند. در این راستا رفاه بشر و زندگانی جوامع ساحلی - که تحت تاثیر مستقیم امنیت غذایی و امنیت دریایی قرار دارد - باید در اولویت نخست توجه ما قرار داشته باشد. همچنین مسائلی مانند گردشگری دریایی، مشارکت بخش خصوصی در زیرساخت‌های دریایی، شبکه‌های بنادر، بحث حمایت و تامین مالی و نیز خطر زباله‌های پلاستیکی دریا پایه باید مد نظر قرار بگیرد.
برای کشور‌های حاشیه اقیانوس هند IROA , اجرای اقتصاد آبی به منظور تسریع و محقق ساختن رشد اقتصادی مبتنی بر اقیانوس، با مقوله تهدیدات، چالش‌ها و فرصت‌ها در اقیانوس هند ارتباط مستقیم پیدا می‌کند. همانگونه که نخست وزیر شیخ حسینه به درستی اشاره کردند " اگر قرار باشد اقتصاد آبی هدایتگر اقتصاد‌های ما در آینده باشد، پس ما باید از دریا‌های خود برای ارتقا و ترویج دوستی و مهار تنش‌ها در منطقه بهره برداری کنیم، به اصل آزادی کشتیرانی احترام بگذاریم و در چارچوب مکانیسم مجمع وزرای کشور‌های حاشیه اقیانوس هند با یکدیگر به همکاری بپردازیم. "
منطقه اقیانوس هند با چالش‌های زیادی روبروست که از جمله آن‌ها می‌توان به راهزنی دریایی، قاچاق انسان، مواد مخدر، قاچاق تسلیحات و حیات وحش، صید غیر قانونی، آلودگی، و در نهایت بهره برداری غیرقانونی و سوء استفاده از منابع دریایی اشاره کرد. حفظ ثبات و امنیت اقیانوس هند برای همه ما از اهمیت حیاتی برخوردار است. ظهور هشدار دهنده یکجانبه گرایی افراطی، بی اعتنایی به حاکمیت قانون، ظهور مجدد دیپلماسی قایق‌های توپدار و اتخاذ تدابیر غیر قانونی و اجباری و قهر آمیز علیه جوامع غیرنظامی - مانند تروریسم اقتصادی - بزرگترین چالش‌های پیش روی نه تنها کشور‌های حاشیه اقیانوس هند، بلکه دستاورد‌های جمعی جهانی ما در طول چندین دهه گذشته به شمار می‌روند.
اجازه می‌خواهم سخنان خود را با این تاکید بر این موضوع به پایان ببرم که شکوفایی اقتصاد آبی در اقیانوس هند مستلزم امنیت وثبات " کل" منطقه است. جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که این امنیت و ثبات باید از درون منطقه - از طریق مشارکت و همکاری میان دولت‌های منطقه - نشات بگیرد و نمی‌تواند از خارج خریداری و تامین شود، چرا که این کار تنها به تشدید هر چه بیشتر حضور نظامی، رقابت و محرومیت منجر خواهد شد. ما برای همکاری در هر گونه ترتیبات جمعی و گروهی برای تحقق این هدف از آمادگی کامل برخورداریم.
از توجه شما سپاسگزاری می‌کنم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح خانه موسیقی تهران
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
افتتاح خانه موسیقی تهران
هشدار پلیس راه لرستان درباره لغزندگی جاده‌ها
آبیاری تنظیم شده پیش از بروز سرما راهی برای کاهش خسارت‌
اقدامات بسیج سازندگی جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و خدمت بی‌منت
دهه فجر یادآور آرمان‌های آزادی‌خواهی و استقلال ملت بزرگ ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای احیای قنوات زنجان
رزمایش توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی در زنجان
اصلاح و بهسازی جاده زنجان، دندی و تکاب
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
کشف بیش از ۱.۵ تن آرد قاچاق در هوراند
ضرورت توجه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در برنامه‌های دهه فجر
انتظار فرج، برترین عبادت‌ها و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی موعود (عج)
توقیف کامیون حامل مرغ زنده بدون مجوز در بندرانزلی
پخت کیک ۴۷ متری در میانه
اعدام سازی وارد مرحله جدید شد؛ حرکت جدید معاندین در انتشار اخبار دروغ!
اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه سیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
رزمایش اقتدار ورزش ایران
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
ویدیو کنایه‌آمیز به ترامپ و شکست پروژه‌های آمریکا علیه ایران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)