به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور در اين آيين گفت تحقيقات ماهي تيلاپيا 10سال است که در کشور در حال انجام است و با نتايج اين تحقيقات، بخش خصوصي سرمايه گذاري کرده است.
محمد پورکاظمي افزود: با فناوریی که در شيلات بافق در حال اجراست، مي توان بين 250تا300 تن در هکتار ماهي تيلاپيا پرورش داد.
وي با اشاره به اينکه ماهي تيلاپيا گونه اي سريع الرشد است و تاکنون گوشت فيله آن از خارج کشور وارد مي شده است بيان داشت: با اين اقدام مي توان جلوي خروح ارز در کشور را گرفت و ضمن ايجاد اشتغال از آب شور منطقه نيز بهره برد.
رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور اظهار داشت: اين اقدام در واحدهاي پانصد، هزار و دو هزار هکتاري در 4 استان داراي مجوز در حال انجام است.
پورکاظمي با اشاره به اينکه مي توان در افق توسعه اين دانش فني را براي توليد فوق متراکم به صورت 400و500 تن در هکتار انجام داد خاطر نشان کرد: براي اصلاح نژاد نيز ميتوانيم بچه ماهي هاي کشورهاي منطقه را تامين کنيم که اين اقدام نيز در دستور کار قرار گرفته است.
قائم مقام سازمان تحقيقات، ترويج و آموزش وزارت جهاد کشاورزي نيز با اشاره به اينکه از لحاظ مصرف سرانه ماهي از متوسط دنيا عقب هستيم گفت: پرورش ماهي تيلاپيا باتوجه به بهره وری بالا و استفاده از ظرفيت آب هاي شور مي تواند به استفاده از ظرفيت هاي کشور کمک کند.
غلامحسين طهماسبي افزود: مي توان با توسعه اين صنعت 300تن در هکتار ماهي برداشت کنيم که اين موضوع حائز اهميت است.
وي گفت: اميدواريم با اخذ مجوز ديگر سرمايه گذاران بتوان به توليد بالا و امنيت غذايي کشور کمک کرد.
معاون امور اقتصادي استانداري يزد نيز در حاشيه اين آيين مجموعه شيلات بافق را مجموعه با سرمايه گذاري اندک و بازدهي بالا برشمرد و گفت:اين بحث باتوجه به بحث اقتصاد مقاومتي ميتواتد يکي از صنعت هايي باشد که به طور ويژه مورد توجه قرار گيرد.
زيني وند با اشاره به مزيت هاي اين مجموعه افزود: استان حمایت خود را از سرمايه گذاران در اين زمينه اعلام مي کند.
وي تصريح کرد: از تمامي دستگاه هاي دولتي و ادارات درخواست مي کنم که با کوتاه کردن فرآيندهاي اداري در تامين تسهيلات، زيرساخت ها و نيازمندي هاي سرمايه گذاران نهايت سرعت و دقت را خرج دهند.
معاون امور اقتصادي استانداري يزد گفت:در بحث تسهيلات روستايي در مرحله دوم به طور ويژه اين طرح ها در اولويت قرار مي گيرند.
مدیرکل جهاد کشاورزي استان يزد هم گفت:با اين بهره برداري و توسعه پرورش اين ماهي در سطح استان راه براي سرمايه گذاران ديگر هموار مي شود.
سجادي پور اظهار داشت: استان يزد در بحث پرورش و کشت هاي گلخانه اي در جايگاه دوم کشوري قرار دارد و پيش بيني مي شود که 10کارگاه 2هزارتني در سطح استان يزد در افق 5ساله داشته باشيم و به آن دست پيدا کنيم.
وي خاطر نشان کرد:اميدواريم شرکت سرمايه گذار اين زنجيره توليد را تکميل کنيم و بتوانيم بحث فراوري آن را در استان داشته باشيم.
ملايي پور مدیرکل محيط زيست استان يزد نيز با اشاره به رفع مشکلات محيط زيستي اين مجموعه و اخذ مجوز برای آن گفت: طبق بررسي هاي انجام شده بحث پرورش ماهي تيلاپيا در محيط هاي بسته انجام می شود و هيچ گونه تصرفي در محيط طبيعي نخواهد داشت.