پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما نخست وزیر انگلیس و رئیس حزب کارگر این کشور در جلسه امروز مجلس عوام در زمینه سیاست های دولت انگلیس در زمینه خروج از اتحادیه اروپا بحث و جدل های داغی داشتند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز؛ ترزا می در سخنرانی امروز خود در صحن مجلس عوام انگلیس ضمن تبریک مراسم عروسی یکی از اعضای خاندان سلطنتی انگلیس ، از اینکه عامل قتل خانم " جو کاکس " نماینده حزب کارگر در مجلس عوام ، بازداشت شده است ، اظهار خشنودی کرد.
ترزا می گفت: وقتی که جو کاکس کشته شد، این مجلس یکی از بهترین نمایندگان خود را از دست داد.
وی افزود: من صبح امروز دیدارهایی با همکاران وزیرم در کابینه داشتم و علاوه بر کارهایی که در جلسه امروز مجلس دارم، در ادامه هم دیدارهای دیگری خواهم داشت.
در ادامه این جلسه ، یکی از نمایندگان مجلس درباره امنیت غذایی در انگلیس و تولید محصولات غذایی پرسید و گفت در سیاست های آینده انگلیس در بخش کشاورزی این موضوعات چه جایگاهی دارند؟
ترزا می در پاسخ گفت: به موضوع بسیار مهمی اشاره شد. همانطور که می دانید ما درحال خروج از اتحادیه اروپا هستیم و این فرصت را داریم تا سیاست خود را در بخش کشاورزی اعمال کنیم تا برای کل صنعت کشاورزی ما کارایی داشته باشد. به همین علت است که ما نظر همه افرادی را که در این زمینه دخیل هستند، خواستار شدیم تا این افراد کمک کنند و ما بتوانیم سیاستی را تدوین کنیم که منعکس کننده واقعیات مربوط به زندگی کشاورزان و کسانی باشد که محصولات غذایی را در انگلیس تولید می کنند و ینکه ما این فرصت را داشته باشیم که فضای تولیدات کشاورزی را بهبود بخشیم.
وی افزود: مواد غذایی که ما تولید می کنیم اعتبار بسیار زیادی از جنبه کیفی دارند. دامداری ما نیز بسیار با کیفیت است و در آن به موارد حفاظت از محیط زیست توجه می شود.
در ادامه این جلسه، جرمی کوربین رئیس حزب کارگر انگلیس(مخالف دولت) گفت: ماموران پلیس در سراسر کشور عملکرد خوبی دارند و بسیار به جا بود که از این ماموران پلیس تقدیر شد یعنی کسانی که عامل قتل جوکاکس را بازداشت کردند.
جرمی کوربین در ادامه به هفته سلامت روانی در انگلیس اشاره کرد و گفت بسیار اهمیت دارد که به بیماران روانی توجه شود تا آنها در سکوتی که بسر می برند ، درد و رنج نکشند.
وی افزود: به طور خاص جوانان از چنین مشکلاتی رنج می برند.
ترزا می در ادامه اظهارات خود گفت: دولت انگلیس سیاست خروج از اتحادیه گمرکی را دنبال می کند و می خواهد اطمینان داشته باشد که وقتی ما از اتحادیه گمرکی خارج می شویم کمترین تنش تجاری با اتحادیه اروپا را داشته باشیم. ما راه حلی را دنبال می کنیم که اطمینان می دهد بین جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی مرزهای خیلی محکم و سخت گیرانه ای (در مبادلات گمرکی) وجود نخواهد داشت. ما همچنین یک سیاست تجاری مستقل را داریم.
ترزا می در ادامه درباره برخی مسائل جاری در داخل انگلیس در ارتباط با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا صحبت کرد.
در ادامه جلسه ، جرمی کوربین گفت: اختلافات در کابینه دولت به این معنی است که در پنج ماه گذشته هیچ پیشرفتی بدست نیامده است. واقعیت این است که اعضای کابینه علاقه بیشتری به مذاکره با یکدیگر دارند تا اینکه به مذاکره با اتحادیه اروپا علاقه مند باشند! وعده نخست وزیر مبنی بر به حداقل رساندن تنش تجاری با اتحادیه اروپا ، در تضاد آشکار با تعهدات قبلی وی در مورد " نبود هر گونه تنش تجاری با اتحادیه اروپا" می باشد!
00:04:59
جرمی کوربین با لحنی کنایه آمیز خطاب به ترزا می گفت: بنابر این آیا نخست وزیر توضیح می دهند که وی تمایل دارد چه میزان از تنش تجاری با اتحادیه اروپا را بپذیرد؟
ترزا می در واکنش به صحبت های جرمی کوربین گفت: ما می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که قادر هستیم همچنان بدون تنش (با اتحادیه اروپا) داد و ستد داشته باشیم . اینکه اکنون القا شود تجارت در مقطع زمانی کنونی کاملا بدون تنش است در واقع اظهار نظر درستی نیست. ما یک هدف ساده ای را برای آینده اتحادیه گمرکی تعیین کردیم. من در ادامه برای این مجلس توضیح خواهم داد که برای رسیدن به این هدف ، چه کارهایی قرار است انجام دهیم! همانطور که گفتم دستیابی به این اهداف کار آسانی نیست. برخی خواهند بود که می گویند " سیاست تجاری مستقل " را فراموش کنید اما من تاکید می کنم که موضع دولت من چنین چیزی نیست.
ترزا می گفت: ما در طی هفته های آینده گزارشی را منتشر خواهیم کرد که نشان می دهد ما چه حد پیشرفت در این موضوعات داشته ایم.
جرمی کوربین گفت: به شخص نخست وزیر خاطر نشان می کنم که انگلیس در میان اقتصادهای بزرگ جزو کند ترین اقتصاد ها است و رشد آن در مقایسه با کل حوزه پولی یورو کندتر است. سردرگمی دولت و اقدامات بی پروایی که انجام می دهد باعث شده است که اشتغالزایی و سرمایه گذاری در انگلیس به خطر بیفتد.
هفته گذشته شرکت ایرباس تائید کرد که پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، قرار داد " اسپیس" از این کشور به بیرون از انگلیس منتقل خواهد شد. پرسش من این است که چه تعداد از شرکت های دیگر به اطللاع نخست وزیر انگلیس رسانده اند که برنامه های آینده شان در این کشور چیست؟
جرمی کوربین در ادامه اظهارات خود گفت: مشکل این است که کابینه نخست وزیر نیز از مواضع وی حمایت نمی کند! شرکت رولز رویس گفته است که نگران کنترل های مرزی است و گفته است که باید درباره سرمایه گذاری های آینده دقت به خرج می دهد. شرکت فورد نیز گفته است هرگونه محدودیت گمرکی و مرزی باعث می شود که در مسیر ادامه فعالیت این شرکت در انگلیس مانع ایجاد شود.