• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۳۶۷۳۹
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۲
علمی و فرهنگی » حج و زیارت

صحن و شبستان حضرت زهرا (س)، موزه‌ای از هنر معماری ایرانی و اسلامی

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با دعوت از محبان اهل بیت علیهم السلام برای غنیمت شمردن فرصت معنوی ایام فاطمیه به منظورمشارکت در توسعه اعتاب مقدسه گفت: ۵ شاخص طرح صحن و شبستان حضرت زهرا (س) را به یک طرح منحصر به‌فرد تبدیل کرده است.

صحن و شبستان حضرت زهرا (س)، موزه‌ای از هنر معماری ایرانی و اسلامیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات؛ حسن پلارک با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) افزود: نخستین ویژگی طرح توسعه حرم مطهر علوی، ابعاد توسعه آن است که این حرم را پس از حدود ۲۰۰ سال که هیچ وسعتی نیافته بود، بیش از ۲۰ برابر گسترش می‌دهد.

وی با اشاره به نام‌گذاری طرح توسعه حرم مطهر علوی بنام صحن و شبستان حضرت زهرا (س) گفت: شاخص دوم این طرح، زنده کردن نام بانوی دو عالم و ام الائمه در جوار بارگاه منور امیرمومنان است تا یادمانی باشد از بانوی مظلوم و بی‌نشان مدینه.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات اجرای طرح در کمتر از ۵ سال را سومین ویژگی طرح توسعه حرم مطهر علوی برشمرد و افزود: ویژگی چهارم این طرح نیز بهره‌گیری از بهترین مصالح با کمترین هزینه است.

پلارک گفت: کمک‌های مردم و خیرین برای اجرای این طرح، صرف خرید انواع مصالح، سیمان، آهن، سنگ و... از کارخانه‌های کشور شد و به این ترتیب برکت نذورات مردم دوباره به چرخه اقتصاد کشور برگردانده شد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات ترویج فرهنگ و هنر ایران را پنجمین ویژگی طرح توسعه حرم مطهر علوی اعلام کرد و افزود: صحن و شبستان حضرت زهرا (س) که در آینده نزدیک به محل عبادت و بیتوته میلیون‌ها زائر از سراسر جهان تبدیل خواهد شد، موزه‌ای از هنر معماری ایرانی و اسلامی است.

وی با دعوت از محبان اهل بیت علیهم السلام برای غنیمت شمردن فرصت معنوی ایام فاطمیه برای مشارکت در توسعه اعتاب مقدسه گفت: هموطنان علاقه‌مند می‌توانند کمک‌های خود را از طریق شماره‌گیری کد #۱۱۰*۷۸۰* (ستاره هفت هشتاد ستاره صدوده مربع) اهداء کنند.

ویژگی‌های صحن و شبستان حضرت زهرا (س) در حرم مطهر علوی به این شرح است:

صحن حضرت زهرا (س) با زیربنایی در حدود ۲۲۰ هزار متر مربع یکی از مهمترین بخش‌های توسعه و ساماندهی فضای حرم مطهر علوی به شمار می‌رود. ساختمان طرح شامل ۴ طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است. علاوه بر آن فضا‌های روباز و سبز نیز در این طرح در نظر گرفته شده است.
این طرح در ضلع غربی حرم مطهر در حال اجراست و تا آرامگاه صافی صفا و مقام امام زین العابدین (ع) امتداد دارد.
پروژه علاوه بر فضا‌های عبادتی و زیارتی شامل بخش غیر زیارتی است که به این شرح خواهدبود:
ساختمان موزه به منظور نگهداری و نمایش آثار تاریخی و عتیقه جات موجود در خزینه‌ی حرم مطهر
ساختمان بخش‌های اداری
کتابخانه آستان با ظرفیت یک ملیون کتاب و مجهز به کارگاه ترمیم نسخ خطی.
همچنین یک شبستان بزرگ به منظور برگزاری دروس حوزوی و سخنرانی‌های دینی در این پروژه در نظر گرفته شده است.
مهمترین بخش این پروژه فضای عبادتی و زیارتی آن بوده که ۵۰ درصد از کل مساحت را تشکیل می‌دهد. فضای عبادتی و زیارتی شامل یک مصلای بزرگ است و تمام خدمات رفاهی از قبیل: مهمانسرای زائران و سرویس بهداشتی و غذاخوری خادمان حرم در آن در نظر گرفته شده است.
ویژگی‌های فنی و هنری پروژه
تمامی بخش‌های پروژه صحن حضرت زهرا (س) بر اساس ویژگی‌های معماری ایرانی اسلامی طراحی شده و به منظور رفاه زائر در این عمارت اسلامی از به کارگیری تجهیزات امروزی از قبیل: پله برقی و آسانسور و سیستم پیشرفته تهویه مطبوع غفلت نشده است.
ساختمان موزه که در پشت فضا‌های عبادتی و زیارتی واقع است بر زمینی به مساحت (۳ هزار متر مربع) و در سه طبقه در حال احداث است.
مقابل موزه ساختمان بخش‌های اداری و کتابخانه آستان واقع است که با مساحتی متساوی با موزه شامل ۵ طبقه است.
طبقه زیرین پروژه به پارکینگ اختصاص داده شده است و در خیابان واقع بین ورودی صحن فاطمه و آرامگاه صافی صفا تونل بزرگی به منظور تردد خودرو‌ها احداث شده است که به مراحل پایانی نزدیک می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گذشت اولیای دم از قصاص
برگزاری مراسم تجلیل از ۳۰ گروه جهادی دانشجویی در کهگیلویه و بویراحمد
اهدای عضو دوازدهمین ایثارگر اعزامی از اردبیل در سال ۱۴۰۴
کلاهبردار ۲۵۰ هزار دلاری شناسایی و دستگیر شد
اتمام حجت با نهادهای کم کار در حوزه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
پیگیری پرداخت مطالبات کارکنان گروه ملی فولاد
تاکید بر اجرای سریع توافقات ۱۲ سند همکاری با پاکستان
میزبانی کیش از دومین جشنواره موسیقی کار و آیین‌های جنوب ایران
مروری بر چند برنامه تلویزیونی
افزایش دمای کمینه در استان همدان
اعمال محدودیت ترافیکی در آزادراه تهران شمال و جاده چالوس
برگزاری رالی تور گردشگری خانوادگی در تهران
دستگیری ۴۴۰ سارق و معتاد متهاجر در کهگیلویه و بویراحمد
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند
اکران دو مستند شگرد و پهلوانان در ساری
سلام سرمای پاییزی به زاهدان
معرفی برگزیدگان مرحله استانی مسابقات قرآن کریم مدهامتان در قزوین
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند 
شمس الدین رحمانی، چهره‌ای جامع در اندیشه ایرانی
شهرک صنعتی ورزنه موتور اشتغال شرق استان خواهد بود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)