• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۴۱۷۷۳
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۰
بین الملل » تحلیلی

بی مبالاتی ترامپ آمریکا را در مسیر جنگ جهانی سوم قرار می دهد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سناتور جمهوری خواه باب کورکر می‌گوید بی مبالاتی دونالد ترامپ خطر بروز جنگ جهانی جهانی سوم را در پی خواهد داشت.
روزنامه نیویورک تایمز نوشت باب کورکر رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در مصاحبه با نیویورک تایمز اعلام کرد رئیس جمهور ترامپ با سمت ریاست جمهوری خود همانند یک «نمایش» برخورد می‌کند و بی محابا تهدید‌هایی را علیه دیگر کشور‌ها مطرح می‌کند که این موضوع می‌تواند آمریکا را «در مسیر جنگ جهانی سوم قرار دهد.»
کورکر در انتقادی بی سابقه از رئیس جمهور حزب خود گفت: او درباره رئیس جمهوری نگران است که «همانند یک کارآموز یا چیزی شبیه به این» رفتار می‌کند.
کورکر افزود: «او مرا نگران می‌کند. او باید درباره هر کسی که به کشور ما توجه می‌کند، نگران باشد.»
اظهارات کورکر با موج حملات بین رئیس جمهور آمریکا و این سناتور اهل تنسی همراه شد که حماتیش از رئیس جمهور آمریکا در زمینه اصلاح مالیاتی و سرنوشت توافق هسته‌ای ایران امری حیاتی محسوب می‌شود.
این روند از صبح روز یکشنبه آغاز شد، زمانی که ترامپ در توئیتر خود نوشت اگر کورکر «جسارت ندارد» بهتر است تصمیم بگیرد در انتخابات شرکت نکند.
کورکر نیز در توئیتر خود نوشت: «شرم آور است که کاخ سفید به یک مرکز نگهداری بزرگسالان تبدیل شده است. کسی امروز صبح بر سر شیفت خود حاضر نشده است.»
ترامپ گفت: این سناتور برای تأیید خود «التماس می‌کرد.»
رئیس جمهور آمریکا نوشت: «من به او "نه" گفتم و او مردود شد (گفت او نمی‌تواند بدون تأیید من پیروز شود)». او همچنین گفت: کورکر خواسته بود که وزیر امور خارجه شود. او نوشت: «من به او گفتم نه متشکرم.»
کورکر این موضوع را به چالش کشید و گفت: ترامپ از او خواسته بود باردیگر نامزد شود و وعده داد اگر او چنین کاری کند، ترامپ او را تأیید خواهد کرد. اما این سخنان موجب شکافی عمیق‌تر شده است: این سناتور ترامپ را فردی طغیانگر و غیر مسئول می‌داند، یک تازه کار سیاسی که نتوانسته است از تجارت به سوی سیاست گذر کند.
این سناتور گفت: ترامپ این خطر را در پی دارد که گروهی از مقامات بلندپایه دولت باید از او در مقابل غریزه هایش حفاظت کنند. کورکر در یک مصاحبه تلفنی گفت: «می دانم که هر روز در کاخ سفید، اوضاع به این گونه است که باید برای مهار او تلاش کرد.»
با این حال، کورکر روز یکشنبه بار‌ها گفت: او به ترامپ علاقه دارد و آرزو می‌کند «آسیبی به او نرسد.»
کاخ سفید به درخواست‌ها برای اظهار نظر درباره سخنان کورکر پاسخی نداد.
مشاجره ترامپ با کورکر به صورتی خاص خطرناک است، با توجه به این که رئیس جمهور آمریکا حاشیه خطای کمی دارد زیرا او در تلاش برای تصویب اصلاحیه قابل توجهی قانون مالیاتی است که بهترین و شاید آخرین امید او برای ایجاد یک دستاورد مهم قانونی در امسال است.
اگر دموکرات‌های سنا در مخالفت با لایحه مالیاتی متحد باشند، ترامپ احتمالا حمایت دو تن از پنجاه و دو سناتور جمهوری خواه را برای تصویب این لایحه از دست می‌دهد. این همان چالشی است که ترامپ و رهبران جمهوری خواه سنا در تلاش ناکام خود برای لغو و جایگزینی قانون حفاظت از بیمار و مراقبت مقرون به صرفه با آن مواجه بودند.
اگر ترامپ تهدید خود را در ارتباط با «عدم تأیید» توافق هسته‌ای ایران عملی کند و موضوع اعمال مجدد تحریم‌ها را بر ایران و به شکست کشاندن موثر توافق را به کنگره واگذار کند، کورکر همچنین در این روند نیز می‌تواند نقشی کلیدی ایفا کند.
جمهوریخواهان می‌توانند اعمال تحریم‌ها را به تعویق بیندازند، اما از تهدید آن‌ها برای وادار کردن ایران برای بازگشت به میز مذاکرات استفاده کنند، راهبردی که سناتور جمهوریخواه تام کاتن از آرکانزاس از آن حمایت می‌کند. اما این رویکرد می‌تواند سبب منزوی شدن آمریکا شود و ایجاد مخالفت متوازن در ارتباط با توافق هسته‌ای -بر اساس رویکرد شماری از مشاوران خود ترامپ که خواهان تغییر توافق، اما نه برچیدن آن هستند- به کورکر بستگی دارد.
فراتر از توافق ایران، کمیته زیر نظر کورکر جلسات استماعی را در ارتباط با تأیید نامزد‌های مورد نظر ترامپ برای سمت‌های سفارت خانه‌ای برگزار کرد. اگر رئیس جمهور قرار باشد رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا را از سمتش برکنار کند -همان گونه که برخی انتظار دارند- کورکر هدایت جلسات استماعی را برای نامزد مورد نظر ترامپ برای این سمت بر عهده خواهد داشت.
به نظر می‌رسید کورکر طی این مکالمه بیست و پنج دقیقه ای، با دقت و به عمد از الفاظی درباره ترامپ استفاده کرد اکثر جمهوری خواهان بلندپایه تنها در محافل خصوصی از آن‌ها استفاده می‌کنند.
این سناتور -که به تیلرسون نزدیک است- به اظهاراتی استناد کرد که رئیس جمهور آمریکا آخر هفته گذشته در توئیتر نوشت و به نظر می‌رسید در آن مذاکرات تیلرسون با کره شمالی را زیر سوال برد.
کورکر گفت: «افراد زیادی فکر می‌کنند نوعی روش پلیس خوب و پلیس بد در جریان است، اما این درست نیست.»
او بدون اشاره به مورد خاصی گفت: ترامپ بار‌ها در توئیتر خود دیپلماسی را زیر سوال برده است. او گفت: «می دانم که او چندین بار به ما آسیب زده است. او در ارتباط با مذاکراتی که در جریان بود از طریق نوشته‌های خود در توئیتر آسیب زد.»
کورکر گفت: تقریبا همه سناتور‌های جمهوری خواه همانند او درباره ترامپ نگران هستند.
او گفت: «ببینید، غیر از شمار معدودی از افراد، اکثر ما درک می‌کنیم که ما مشکلاتی وجود دارد.»
او درباره توئیت‌های رئیس جمهور آمریکا نیز گفت: «نمی دانم چرا رئیس جمهور مطالبی را توئیت می‌کند که درست نیستند. می‌دانید که او چنین کاری انجام می‌دهد، همه می‌دانند، اما او انجام می‌دهد.»
این سناتور درباره چهار مکالمه خود با ترامپ در امسال صحبت کرد که شامل نشست‌های خصوصی و گفتگوی تلفنی می‌شد و او گفت: رئیس جمهور آمریکا در این گفتگو‌ها او را به انتخاب مجدد ترغیب کرد. او گفت: ترامپ بار‌ها به او گفت که می‌خواهد به تنسی بیاید و در تجمع انتخاباتی کورکز شرکت کند و حتی دوشنبه گذشته با او تلفنی صحبت و تلاش کرد به او بگوید در تصمیمش برای باز نشستگی تجدید نظر کند.
کورکر گفت: «زمانی که به او گفتم به این موضوع فکر نمی‌کنم، او گفت: اگر شرکت کنی تو را تأیید خواهم کرد. من گفتم آقای رئیس جمهور من به این موضوع فکر نمی‌کنم و تصمیم خود را گرفته ام؛ و سپس ما درباره دیگر نامزد‌هایی صحبت کردیم که شرکت کردند.» این سناتور گفت: از این که سال گذشته در کارزار انتخاباتی در کنار او ایستاد، تأسف نمی‌خورد.
او گفت: «من درباره اقدامات خوبی که او انجام داده است، از او تمجید می‌کنم و از مسائلی که مناسب نیستند انتقاد می‌کنم.»
در حالی که کورکر با توافق هسته‌ای باراک اوباما با ایران مخالف بود، اما مانع از رأی گیری آن در صحن سنا نشد و این موضوع خشم محافظه کاران را از او در پی داشت، افرادی که او را عامل تصویب این توافق می‌دانستند.
ترامپ از این موضوع استفاده کرد و در توئیت‌های اولیه خود نوشت: «باب کورکر توافق ایران را برای ما به ارمغان آورد. ما باید لایحه بهداشت و درمان را اصلاح کنیم. ما باید لایحه مالیاتی را اصلاح کنیم. ما به افرادی نیاز داریم که این کار را انجام دهند.»
پس از انتشار گزارشی در هفته گذشته که در آن آمده بود تیلرسون زمانی ترامپ را یک «احمق» توصیف کرده بود، کورکر در گفتگو با خبرنگاران گفت: تیلرسون یکی از سه مقامی است که کشور ما را از آشوب نجات داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هوش مصنوعی، فن‌آوری تاثیرگذار برای کودکان و نوجوانان
اجرای پلکانی استاندارد‌های جدید خودرو
دولت باید مشکل تولید و سرمایه گذاری را حل کند
کلنگ‌زنی ۸۰۰ واحد مسکن کارگری در زرندیه با حضور وزیر کار
افتتاح اتاق تربیت بدنی یکی از مدارس قم
یادواره شهدای مخابرات و بی‌سیم‌چی دفاع مقدس 
فعالیت فرهنگی باید شبهات این حوزه را پاسخ دهد
معرفی آثار پویانمایی کوتاه نهمین جشنواره فیلم شهر
توزیع بسته‌های معیشتی در بوکان
تقویت همکاری‌های بندری و حمل و نقل دریایی ایران و روسیه
افزایش ایمنی راه‌های استان اردبیل
بانوان خوزستان قهرمان مسابقات پارادو و میدانی کشور
وزیر کار: واگذاری ۱۰۰ هزار قطعه زمین به صنعتگران برای ساخت مسکن کارگری/ رصد برخط بیکاری
غار «بورنیک»، جاذبه‌ای طبیعی در مسیر توسعه گردشگری
قدردانی استاندار آذربایجان غربی از مدیرکل و کارکنان صداوسیمای استان
بازگشت امید به بیمارستان‌های غزه
یادی از خیر نیک اندیش شمال پس از نیم قرن
حضور استاندار گلستان و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در مراسم ترحیم صابر کاظمی
حرکت لاک‌پشتی در ساماندهی محور حادثه خیز نهاوند – فیروزان
پیشرفت ۷۰ درصدی احداث ایستگاه‌های اتوبوس تندرو در خیابان پروین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)