• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۲۲۵۵۹
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۴
گشت و گذار سایبری؛

«جم»، «جمع» می‌شود؟

افرادی هم که به امید زندگی بهتر به ترکیه مهاجرت کرده و با این شبکه‌ها همکاری می‌کردند به ناچار در باتلاق سردرگمی گیر افتاده‌اند که هر حرکتشان آنها را بیشتر در خود فرو می‌برد .

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بانی فیلم؛ پس از مرگ سعید کریمیان پیش بینی می‌شد که این شبکه‌های خارج نشین و بلند پرواز، از روند پرکاری و تولیدات مفصل خود فاصله بگیرند و سیاست‌های قبلی‌اشان دچار خدشه شود. اما پیش بینی نمی‌شد این شبکه‌های پر سر و صدا تا این حد افت کرده و از فعالیت همیشگی‌شان کم شده و حتی دیدگاه مخاطبانش هم تغییر کند! شنیده‌ها حاکی از آن است که پس از مرگ سعید کریمیان مدیر 51 شبکه فارسی زبان جم، برادر کوچکش سکان هدایت این شبکه‌ها را بدست گرفته و عهده‌دار مسئولیت‌های مدیر سابق «جم» شده است.
«جم»، «جمع» می‌شود؟گرچه وی تلاش خود را کرد تا فقدان مدیریت برادر به قتل رسیده‌اش در شبکه‌ها احساس نشود و به قولی آب از آب تکان نخورد، اما پس از ترور سعید کریمیان، این شبکه‌ها دچار مشکلات گسترده و تحولات بسیاری شده است  و طوفانی در آن به راه افتاد که باعث جابجایی‌های بسیاری شد و دست آخر هم هیچ چیز سر جای قبلی‌اش نماند. از جمله این مشکلات می‌توان به تنزل اعتباری این شبکه‌ها اشاره کرد. جم اعتباری را که در این مدت به واسطه حمایت ظاهری از تولید کالاهای ایرانی و آگهی‌های بعضا ارزان‌تر از صدا و سیما داشت و اقدام به پخش آگهی‌های رایگان فیلم‌ها و برخی آثار هنری و کالاهای ایرانی می‌کرد، با تغییرات مدیر شبکه از دست داد. گواه این سخن کم شدن و گاهی حذف آگهی فیلم‌های سینمایی و کالاهای ایرانی است که جای آنها را محصولات و کالاهای کشور ترکیه و سایر کشورهای همسایه گرفته است. البته برخورد وزارت ارشاد با پخش کننده‌های فیلم‌های سینمایی ایرانی نیز در این امر بی تأثیر نبود. به همین علت شبکه‌هایی که این اواخر و پیش از ترور مدیر شبکه شعار حمایت از هنر و کالای ایرانی را سر می‌دادند، در عمل به بن بست رسیده و مدتی است که صاحبان کالاهای مختلف سفارشات آگهی کالای خود را از این شبکه‌ها پس گرفته‌اند.
در ادامه فعل و انفعالات مدیریتی شبکه‌های جم، خبرنگار ما کسب اطلاع کرده است که به دلیل بروز مشکلات مالی که گریبان این شبکه‌ها را گرفته است، به زودی بسیاری از کانال‌های آن تعطیل خواهد شد. از طرفی شنیده شده است که دفتر تولید سریال‌های این شبکه‌ها نیز در شهر آنتالیای ترکیه به دلیل بازدهی پایین و عدم توجیه اقتصادی بطور کلی تعطیل شده است و عملا تولیدات «جم» به عدد صفر رسیده است. این دفتر تولید فیلم تعطیل شده در آنتالیا همان دفتری است که به واسطه آن افراد بسیاری فریب دستمزدهای نجومی این شبکه را خورده و به امید آینده‌ای بهتر و روشن‌تر مهاجرت و در یکی دو سریال و فیلم‌های تلویزیونی حضور پیدا کردند. اما کم کم تولید افت کرد و بسیاری از هنرمندان مهاجر بیکار شدند و حتی کار به شکایت و گلایه هم کشید.
این روزها با توجه به فقدان مدیر سابق و موسس این شبکه‌ها و مشکلات مالی به وجود آمده تولید فیلم و سریال در دفاتر این شبکه متوقف شده است و پیش بینی می‌شود سرانجام این ماجرا دورنمایی از تعطیلی داشته باشد. یکی از نشانه‌های افت اعتباری و مشکلات اقتصادی این است که در این مدت بارها فیلم های تولیدی‌شان در شبکه‌های مختلف بازپخش شده‌اند، از جمله این فیلم‌هایی چون سیندخت، پیاده‌روهای خالی، آبی عشق و ... که بازپخش‌های مکرری از این شبکه‌ها داشته است.
نکته جالب اینکه اغلب بازیگران فریب خورده که در چند فیلم و سریال که از تولیدات این شبکه، ایفای نقش کرده بودند، دچار سردرگمی شده و سرنوشت نامشخصی پیدا کرده‌اند. ضمن اینکه عده‌ای از آنها در فضای مجازی اذعان داشتند که دیگر با این شبکه هیچ گونه ارتباطی ندارند و برخی از آنها نیز برای اینکه مجوز ورود به کشور را دریافت کنند، مدعی شده‌اند که با دست اندرکاران این شبکه‌ها اختلافات و مشاجراتی داشتند و از آنها شکایت کرده‌اند.
یکی از نمونه‌های آشکار این قضیه درخواست پناهندگی پردیس افکاری و همسرش است که در سریال مهدی مظلومی ایفای نقش کردند، اما چندی پیش مدارک درخواست پناهندگی آنها در فضای مجازی دست به دست کاربران شد و یا پیوستن رابعه اسکویی به شرکت‌های هرمی که توجیهی جز از سر ناچاری ندارد. حتی چکامه چمن ماه نیز که یکی از نخستین افرادی بود که با این شبکه همکاری می‌کرد طی پروسه‌ای از آنها جدا شده است.
برخی دیگر نیز که فریب این دغل کاری‌ها را خورده و حالا سرخورده و بیکار و سرگردان در ترکیه روزگار می‌گذرانند و یا درصدد یافتن راهی برای برگشت به کشور هستند.نکته مهمتر اینکه مدیریت جدید این شبکه به دلیل مشکلات مالی، ترجیح داده به جای تولید فیلم و سریال، سریال‌های بیشتری از کانال ترکیه خریداری کند. گویا هزینه‌ای که صرف خرید سریال‌های ترک می‌شود، به مراتب کمتر از هزینه‌های شبکه برای تولید فیلم و سریال است!
از طرفی برنامه‌های تکراری و بازپخش سریال‌هایی که در گذشته روی آنتن این شبکه‌ها می‌رفت هم نشان دهنده این حقیقت است که حسابی کفگیر به ته دیگ خورده است. از آن طرف افرادی هم که به امید زندگی بهتر به ترکیه مهاجرت کرده و با این شبکه‌ها همکاری می‌کردند به ناچار در باتلاق سردرگمی گیر افتاده‌اند که هر حرکتشان آنها را بیشتر در خود فرو می‌برد و این نشان روزگاری به دور از آرامش در Gem است. به گزارش بانی فیلم، روزگار حتی به نفع دوبلورهایی که با این شبکه‌ها همکاری می‌کنند هم نیست و بعضا صداهای تکراری در اغلب سریال‌ها و برنامه‌ها شنیده می‌شود که نشان دهنده قطع همکاری بسیاری از دوبلورها با این شبکه است.
نکته دیگر اینکه بازیگران سریالی با عنوان «شهر قشنگ» به کارگردانی مهدی مظلومی هم از سر ناچاری و بیکاری به سراغ صحنه‌های نمایش رفته و مردم را به دیدن تئاترشان که برگرفته از این سریال است، دعوت می‌کنند. حال آنکه پیش از این قرار بود سریال‌های بسیاری در این شبکه تولید شود و افراد بسیاری را نیز مشغول کند، اما این اتفاق نیفتاد و برخی از آنها به فکر راه چاره‌ای برای امرار معاش دست به اقداماتی متفاوت زده‌اند.اتفاقاتی که در پشت پرده این شبکه‌ها رخ داده و فقط برخی از آنها رسانه‌ای شده و در فضای مجازی دست به دست شده است، باعث شده تا نگاه مخاطبان این شبکه نیز دچار تغییر شود و به جای دیدن برنامه‌ها و فیلم‌ها و سریال‌های تکراری و بعضا خسته کننده به دنبال اتفاق تازه‌ای در شبکه‌های دیگر فارسی زبان باشند. شبکه‌هایی که در گذشته‌ای نه چندان دور به دلیل ظهور جم، مخاطبان خود را از دست داده بودند. اما با درجا زدن این شبکه‌ها و پخش آثار تکراری و نه چندان سرگرم کننده، فرصتی برای ساخت و تولید برنامه‌های جدید شد و از تجربیات جم به نفع خود بهره گرفتند.در نهایت اینکه پیش بینی می‌شد که روزی عمر شبکه‌های جم نیز به پایان برسد، اما ترور سعید کریمیان به این امر سرعت بخشید و زودتر از آنچه پیش بینی می‌شد، ستاره‌های جم افول کردند!

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
تیم ملی بانوان راهی فجیره شد
جو پایدار میهمان روز‌های زمستانی استان قزوین 
فعال شدن انصراف از روش دوم کالابرگ از امروز
تسریع تکمیل طرح‌های ورزشی آغاجاری و جولکی نیازمند تامین اعتبار
همدان، قهرمان مسابقات کاراته بانوان غرب کشور شد
پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی به مناسبت درگذشت آیت الله عبدخدایی
هنوز ۵۰۰ هزار نفر در صف انتظار دریافت وام ازدواج هستند
اقدام اروپا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران اثری بر اراده این نهاد ندارد
آغاز هفته ۲۳ فوتبال سری آ ایتالیا؛ پیروزی دشوار لاتسیو
تشییع پیکر آلاله پرپر در کلاله؛ شهید امنیت از دیار گلستان
«هتل بسیار بسیار عجیب» در راه آنتن رمضان
نوسازی سیستم گرمایش بیمارستان شهید مدرس کاشمر
برگزاری ۵۷۶ جشن محله‌محور دهه فجر و اعیاد شعبانیه در خراسان جنوبی
برد خانگی تیم فوتبال شهرداری اردبیل
افزایش دما و آلودگی هوا در یزد
تداوم وزش باد‌های غربی در مناطق دریایی هرمزگان، ۱۱ بهمن
راه‌اندازی پنج پایگاه سوادآموزی در مدارس بروجرد
برتری سه بر یک شهرداری ارومیه دربرابر رازین پلیمر تهران
افتتاح ۳ پروژه ورزشی در کردستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ساترا تحریم شد
انتقاد دولت از بی اعتباری اروپا در تشخیص مصادیق تروریسم
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)